Criteriul National

ACTUAL! Senatul a dat „unda verde” amenzilor uriaşe pentru cei care aruncă gunoi!

mai 14
06:09 2015

 

Senatul a adoptat un proiect de lege ce prevede amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoi de la fereastra apartamentelor sau din autovehicule.

 

rubbish

Conform proiectului de lege, sunt considerate contravenţii şi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, aruncarea resturilor menajere, a obiectelor şi a lichidelor pe ferestrele aparamentelor, precum şi aruncarea la întâmplare a gunoaielor şi a mucurilor de ţigară din autovehicule, fapte săvârşite atât de persoane fizice, cât şi juridice.
„Viața la bloc, la comun cu mulți alți oameni cu apucături și tabieturi diferite a obișnuit pe unii să-și imagineze că spațiul din fața și spatele blocului sunt ale nimănui sau ale statului, un loc în care poți să arunci ce-ți prisosește în casă, fără a-l duce la locul de depozitare a gunoiului. Dacă locuința fiecărui cetățean începe și se finalizează la ușă, înseamnă că terenul și pomul din fața ferestrei sunt ale nimănui, așa că nu are cine să se supere daca sunt acoperite de obiecte, resturi menajere etc. Aruncatul pe fereastra apartamentelor a gunoaielor și din autovehicule poate deveni costisitor dacă se legiferează amenzile”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Proiectul de lege modifică şi completează OG 21/2002 privind gospodărirea localităţilor rurale şi urbane. Actul normativ a primit aziv negativ de la Consiliul Legislativ, iar la Senat, Comisia pentru administraţie a întocmit raport de respingere.

În schimb, Guvernul a anunţat că susţine proiectul de lege sub rezerva însuşirii unor observaţii şi propuneri ale sale. Executivul a transmis că faptele de încălcare a normelor de igienă în zonele de locuit, precum şi afectarea stării de curăţenie a drumurilor publice, sunt deja stabilite, iar cele două contravenţii din proiectul de lege se pot regăsi în reglementările în vigoare. De asemenea, Executivul semnalează că proiectul de lege nu stabileşte cine va constata şi cine va aplica amenzile pentru cei ce arncă gunoi din autovehicule sau de la ferestrele apartamentelor.

Sursa foto :  www.voxeurop.eu

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro