Criteriul National

ACTUAL! Seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus are cuvinte de laudă faţă de Marian Munteanu!

ACTUAL! Seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus are cuvinte de laudă faţă de Marian Munteanu!
aprilie 20
17:43 2016

Preşedintele de onoare al PNL- domnul Mircea Ionescu Quintus a afirmat că i-a transmis lui Marian Munteanu că singura cale de ieşire a PNL din această „încleştare” este „un gest de înaltă ţinută omenească şi boierească” din partea acestuia.

Quintus

„Nu îmi este deloc uşor să vorbesc după Marian Munteanu pe care îl cunosc din Piaţa Universităţii şi care a făcut un gest cum rareori se întâmplă printre noi, noi românaşii. (..) Am pierdut un primar şi am câştigat un membru de valoare al PNL”, a declarat preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a afirmat că a purtat o discuţie cu Marian Munteanu şi i-a spus acestuia că liberalii nu au niciun motiv să îi ceară retragerea candidaturii, ci numai „un gest de înaltă ţinută omenească şi boierească” din partea acestuia ar putea scoate PNL din „această încleştare”.

„Eu nu înţeleg atâta ostilitate împotriva unui om despre care, după ce l-am cunoscut în Piaţa Universităţii, nu mai ştiam nici de bine, nici de rău, despre el”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul a mai spus că acuzaţiile care i se aduc lui Marian Munteanu legate de o posibilă colaborare a acestuia cu Securitatea nu reprezentau un temei, reamintind că la rândul său timp de doi ani s-a luptat cu acuzaţii similare.

„Noi nu aveam un motiv să-i fi retras noi candidatura. Chestia cu Securitatea … eu m-am luptat doi ani să îmi mai spăl puţin din orbaz pentru că atât se mai poate spăla după ce ai ajuns în gura oamenilor”, a mai spus Quintus.

Seniorul l-a felicitat pe Munteanu pentru gestul său, care s-a „alăturat într-un fel, dar nu din aceleaşi motive, gestului lui Ludovic Orban de a se retrage din cursa electorală.

 

Sursa foto : www.ziuaveche.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo