Criteriul National

ACTUAL! Stelian Tanase cere PUBLIC DEMISIA LUI PONTA!

iulie 13
14:28 2015

 

 

Șeful TVR, Stelian Tănase a reusit si chiar a avut demnitatea de a spune lucrurilor pe nume!

Stelian Tanase

In sfarsit, un om cu pregatirea si instruirea domniei sale a prins curajul de a se exprima in spatiul public. Acest lucru are darul de a crea o luare de pozitie, ce vine după încercarea ratată a Puterii de a-l schimba din funcție.

Nu departe sunt vremurile cand, daca ne amintim foarte bine- domnul Stelian Tanase era tocmai omul care în ziua în care era numit șef al Televiziunii Publice îl omagia pe Ponta.

Schimbarea radicala , cu 180 de grade se constituie ca un inceput de democratizare al acestei institutii publice-TVR.

Redactia ziarului independent de opinie, stiri  si atitudine Criteriul National saluta acest demers si totdata considera ca fiind oportun deoarece acum , in aceasta conjunctura , lucrurile se pot rezolva de la sine si prin actiunea de a spune transant fara a jigni omul, persoana sau institutia ce l-a investit in aceasta functie. mai mult decat atat, Victor Ponta se afla intr-un moment destul de sensibil, delicat iar aceasta noua situatie lovește dur în imaginea acestuia, după demisia din fruntea PSD-ului.

Pentru justete am selectat un fragment semnificativ din ceea ce a lasat scris, in mediul online domnul Stelian Tanase:

“Lucrurile încep abia să se miște. Nu se opresc aici – cu demisia lui Ponta – vreau să spun. Vom avea o vară și o toamnă pline de neprevăzut. PSD totuși va face acum un congres pentru că nu are încotro. De vrut nu ar vrea. Ponta l-a evitat. A fost amînat în ultimul an, fără rost. Cum Dragnea este scos din joc, Rovana Plumb, Oprișan, Zgonea, Olguța Vasilescu, etc. se pregătesc pentru a-i succede lui Ponta. Va cîștiga cine are sprijinul serviciilor. Va cîștiga liderul grupului mai puțin lovit de DNA. Restul va fi rutină, șurubăraie politică. Nu știu dacă congresul va opri debandada și haosul care amenință PSD. Din spate nu vine nimeni capabil să facă ordine pe termen scurt în PSD.Ponta va dispărea în curind de pe scena politică, e clar. Chestiunea e dacă o va face împreună cu PSD sau fără PSD”, a scris Stelian Tănase, pe blog-ul sau. 

Sursa foto : www.rfi.ro

Redactia ziarului Criteriul National 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

3 Comments

 1. livia pila
  livia pila iulie 13, 14:37

  Domnu Daniel Mihai, cred ca esti doctor pe puncte! E clar ca esti urechist! Nu ziarist! Matale stii ca numitul Tanase inghite lunar de la TVR 4700 de euro? Ca a fost pus in functie de Ponta! Hai, dispari! Cinta la tambal, urechistule!

  • Daniel Mihai
   Daniel Mihai Author iulie 16, 22:10

   @livia.pila@gmail.com

   Cand vei ajunge sa te exprimi si sa ai un nivel acceptabil, coerent si totdata amabil ( sau apropiat acestei notiuni primordiale), (daca nu cunosti acesti termeni, te rog sa apelezi la un DEX, ca nu ti-ar strica)- vei simti pe propria ta piele cum anume o sa ai senzatii „tari”!
   Nu de alta, dar te vad ca esti extrem de tare-n gura (in scris…asa …) insa nu te cunosti nici pe tine!
   Iti urez ganduri alese, nobile si o purificare grabnica!
   Cu respecte si aleasa consideratie,
   Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-sef al ziarului Criteriul National

  • Daniel Mihai
   Daniel Mihai Author iulie 17, 11:19

   @livia.pila@gmail.com

   Cand vei ajunge sa te exprimi si sa ai un nivel acceptabil, coerent si totodata amabil ( sau apropiat acestei notiuni primordiale), (daca nu cunosti acesti termeni, te rog sa apelezi la un DEX, ca nu ti-ar strica)- vei simti pe propria ta piele cum anume o sa ai senzatii “tari”!
   Nu de alta, dar te vad ca esti extrem de tare-n gura (in scris…asa …) insa nu te cunosti nici pe tine!
   Iti urez ganduri alese, nobile si o purificare grabnica!
   Cu respecte si aleasa consideratie,
   Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-sef al ziarului Criteriul National

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo