Criteriul National

ACTUAL! SUA vor investi peste 200 de milioane de dolari în infrastructura militarã din Europa

ianuarie 04
05:59 2018

7

Statele Unite ale Americii vor investi peste 200 de milioane de dolari pentru a renova sau moderniza anumite instalatii din Europa. Între acestea vor fi si baze aeriene – care vor fi utilizate de Forta Aeriana a SUA, in principal pentru a directiona intariri ori a stoca material in vederea „descurajarii” unei agresiuni rusesti.

Amãnuntele reies din bugetul pe 2018 al Pentagonului. Aceste cheltuieli (înaumate la 214,2 milioane de dolari, in total, pentru anul fiscal 2018, care a inceput din 1 octombrie 2017) sunt parte a „Initiativei Europene de Descurajare” (fosta „Initiativa Europeana de Linistire”), potrivit Rador care citeaza editia online a RTL.

Fondurile vor permite renovarea ori modernizarea anumitor aerodromuri – cum sunt Amari (Estonia), Sliac si Malacy (Slovacia), Lielvarde (Letonia), Kecskmet (Ungaria) sau Campia Turzii (Romania), dar si Keflavik (Islanda). De asemenea,aproape o treime din suma (67 milioane de dolari) va fi rezervata pentru „Instalatia de Depozitare din Regiunea Centrala”, un depozit logistic aflat la Sanem, in Luxemburg. Aceasta baza va gazdui Escadronul al 86-lea de Intretinere a Echipamentului al Fortei Aeriene a SUA si va servi la proiectarea fortelor.

Armata SUA ,cu precādere cea a fortelor terestre a decis la randul ei, in urma agresiunii peninsulei ucrainene Crimeea de catre Moscova si a tensiunilor cu Rusia, sa reactiveze o serie dintre depozitele sale abandonate dupa sfarsitul razboiului rece,cum ar fi cele din Belgia, Olanda si Germania. De remarcat ca la cel din Zutendaal (Limbourg), unde se vor depozita materiale militare conventionale ale NATO, vor fi create 150 de locuri de munca. El trebuie sa devina deplin operational pe data de 1 mai.

Sursa foto :http ://google.com

Sinteza a fost realizatå de catre Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor sef al platformei media Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo