Criteriul National

ACTUAL! Uniforma şcolară ar redeveni obligatorie în cel mai scurt timp!

decembrie 29
09:28 2015

 

Proiectul de lege modifică Legea numărul 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.Astfel,elevii din ciclul preşcolar şi preuniversitar de stat cât şi privat ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit unei initiaţive legislative depuse de un grup de deputaţi PSD.

uniforma scolara

În expunerea de motive, iniţiatorii argumentează că implementarea acestor măsuri conduce la prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, la impunerea „unei anumite discipline, respect şi bun gust”, la evitarea ”discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite”, la promovarea egalităţii de şanse şi la „menţinerea decenţei, evitându-se situaţiile în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală”.Un alt „beneficiu” invocat de parlamentari este „aspectul uniform al clasei prin faptul că elevii poartă acelaşi model şi culoare indiferent de sex”.
„În ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi prin situaţia lor financiară. O parte din cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci”, concluzionează inţiatorii în expunerea de motive.

Proiectul a fost înaintat conducerii Camerei Deputaţilor de domnul deputat PSD de Argeş Cătălin Marian Rădulescu, fiind semnat de alţi 13 aleşi.

Conform uzanţelor  cât şi legilor în vigoare, Senatul este prima camera sesizată.

Totuşi,rămne de văzit impactul asupra mediului şcolar, ţinând cont şi de alte apecte. Dacă modelele uniformelor şi semnele distinctive se stabilesc de orice consiliu de administraţie al oricărei unitaţi de învăţământ,ca hotărâre de sine stătătoare luată în consens,în cadrul consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, oare cum vor beneficia elevii cu posibilităţi reduse?

Ar trebui ca, din start, ca primă măsură cu caracter social, acestor elevi care provin din familii cu venituri reduse să li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme atât de dorite de către aleşii noştri.

Ziarul Criteriul Naţional va urmări îndeaproape acest subiect şi vă va ţine la curent cu evoluţia evenimentelor!

Sursa foto www.punctul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo