Criteriul National

ACTUAL! Ziua Victoriei sarbatorita in toata Europa!

mai 09
07:20 2015

 

 Deoarece la Moscova trecuse miezul noptii cand a fost semnat tratatul predarii Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Uniunea Sovietica si, ulterior, Federatia Rusa si unele state foste sovietice au marcat ziua predarii Germaniei la 9 mai.

ziua-europei

Din punct de vedere istoric, fortele germane combatante in Al Doilea Razboi Mondial au semnat predarea neconditionata la 7 mai, insa liderii aliati au convenit sa astepte pana a doua zi la amiaza pentru a face anuntul simultan la Washington, Londra si Moscova.
Ziua Victoriei nu a marcat insa sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intrucat Japonia nu s-a predat pana la 15 august 1945.

Ziua Victoriei în Europa este ținută în Statele Unite, Marea Britanie și majoritatea Europei de Vest. Este sărbătorită Ziua Victoriei în al doilea război mondial: la 7 mai la 02:40 (CET ) generalul german Alfred Jodl a semnat actul de predare al Germaniei naziste. Actul de predare a fost semnat: din partea Uniunii Sovietice de generalul-maior Ivan Susloparov(reprezentant al lui Stalin la Comandamentul Aliat) și din partea SUA de Generalul Beddel Smith. Capitularea Germaniei naziste a intrat în vigoare la 8 mai, ora 23:01 (CET)

In Europa, anul acesta, se sarbatoreste implinirea a 70 de ani cu o serie de ceremonii deschisa inca de joi, cand liderii statelor baltice, Cehiei, Slovaciei, Romaniei, Spaniei, Bulgariei, Ciprului si Croatiei, toate state membre UE ce au fost ocupate de nazisti sau conduse de lideri aliati lor, s-au reunit in Polonia, la Gdansk. In 1939, Germania a invadat pe aici Polonia.

Romania a fost reprezentata la manifestarile organizate cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a sfarsitului celui de-Al Doilea Razboi Mondial de la Gdansk de presedintele Klaus Iohannis.

Tot joi, oficiali rusi si germani au depus o coroana de flori pentru soldatii Armatei Rosii ucisi in batalia de la Stalingrad.

In Paris, secretarul american de Stat John Kerry si presedintele francez Francois Hollande au participat la o procesiune la Arcul de Triumf.

Germania, unde Ziua Victoriei nu este sarbatorita, Bundestagul si Bundesratul s-au reunit vineri pentru o sedinta solemna.

Ceremoniile continua pe tot parcursul weekendului in intreaga Europa.

In Rusia, Ziua Victoriei este marcata sambata, 9 mai, printr-o parada militara de amploare. Aproximativ 16.000 de soldati, 200 de vehicule armate si 150 de avioane si elicoptere vor defila in Piata Rosie din Moscova, sub ochii presedintelui Vladimir Putin.

Cu toate ca acesta a salutat desfasurarea de forte drept cea mai importanta sarbatoare a tarii si a invitat zeci de lideri straini la Moscova, tensiunile generate de interventia rusa in Ucraina vor face ca Putin sa fie inconjurat mai mult de dictatori decat de lideri ai Occidentului.

Sursa foto : incomod.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul