Criteriul National

ACTUAL! Ziua Victoriei sarbatorita in toata Europa!

mai 09
07:20 2015

 

 Deoarece la Moscova trecuse miezul noptii cand a fost semnat tratatul predarii Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Uniunea Sovietica si, ulterior, Federatia Rusa si unele state foste sovietice au marcat ziua predarii Germaniei la 9 mai.

ziua-europei

Din punct de vedere istoric, fortele germane combatante in Al Doilea Razboi Mondial au semnat predarea neconditionata la 7 mai, insa liderii aliati au convenit sa astepte pana a doua zi la amiaza pentru a face anuntul simultan la Washington, Londra si Moscova.
Ziua Victoriei nu a marcat insa sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intrucat Japonia nu s-a predat pana la 15 august 1945.

Ziua Victoriei în Europa este ținută în Statele Unite, Marea Britanie și majoritatea Europei de Vest. Este sărbătorită Ziua Victoriei în al doilea război mondial: la 7 mai la 02:40 (CET ) generalul german Alfred Jodl a semnat actul de predare al Germaniei naziste. Actul de predare a fost semnat: din partea Uniunii Sovietice de generalul-maior Ivan Susloparov(reprezentant al lui Stalin la Comandamentul Aliat) și din partea SUA de Generalul Beddel Smith. Capitularea Germaniei naziste a intrat în vigoare la 8 mai, ora 23:01 (CET)

In Europa, anul acesta, se sarbatoreste implinirea a 70 de ani cu o serie de ceremonii deschisa inca de joi, cand liderii statelor baltice, Cehiei, Slovaciei, Romaniei, Spaniei, Bulgariei, Ciprului si Croatiei, toate state membre UE ce au fost ocupate de nazisti sau conduse de lideri aliati lor, s-au reunit in Polonia, la Gdansk. In 1939, Germania a invadat pe aici Polonia.

Romania a fost reprezentata la manifestarile organizate cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a sfarsitului celui de-Al Doilea Razboi Mondial de la Gdansk de presedintele Klaus Iohannis.

Tot joi, oficiali rusi si germani au depus o coroana de flori pentru soldatii Armatei Rosii ucisi in batalia de la Stalingrad.

In Paris, secretarul american de Stat John Kerry si presedintele francez Francois Hollande au participat la o procesiune la Arcul de Triumf.

Germania, unde Ziua Victoriei nu este sarbatorita, Bundestagul si Bundesratul s-au reunit vineri pentru o sedinta solemna.

Ceremoniile continua pe tot parcursul weekendului in intreaga Europa.

In Rusia, Ziua Victoriei este marcata sambata, 9 mai, printr-o parada militara de amploare. Aproximativ 16.000 de soldati, 200 de vehicule armate si 150 de avioane si elicoptere vor defila in Piata Rosie din Moscova, sub ochii presedintelui Vladimir Putin.

Cu toate ca acesta a salutat desfasurarea de forte drept cea mai importanta sarbatoare a tarii si a invitat zeci de lideri straini la Moscova, tensiunile generate de interventia rusa in Ucraina vor face ca Putin sa fie inconjurat mai mult de dictatori decat de lideri ai Occidentului.

Sursa foto : incomod.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo