Criteriul National

ACTUAL!Guvernul britanic exclude posibilitatea rămânerii într-o uniune vamală cu UE după oficializarea Brexit-ului

ACTUAL!Guvernul britanic exclude posibilitatea rămânerii într-o uniune vamală cu UE după oficializarea Brexit-ului
februarie 05
14:14 2018

talks

Marea Britanie va părăsi uniunea vamală a Uniunii Europene imediat după instituirea de drept a Brexit-ului,așa cum citează postul BBC News.
Oficialii de pe Downing Street au insistat că Marea Britanie va părăsi uniunea vamală a UE după ce Brexit va produce separarea relațiilor viitoare dintre Marea Britanie și UE.

Prim ministra Marii Britanii -doamna Theresa May a făcut apeluri pentru a preciza ce vrea de la discuțiile înainte de plecarea din UE preconizată pentru luna martie a anului 2019.

Într-o uniune vamală, Regatul Unit ar avea un comerț fără tarife în cadrul UE, dar ar pierde capacitatea de a-și încheia propriile tranzacții cu alte țări.

Două scenarii posibile

Pe fondul acestui blocaj existent privind planurile Londrei în legătură cu relaţiile Regatului Unit cu UE, comentariul oficialului britanic vine în contextul confuziei privind intenţia Guvernului în legătura cu acest subiect, mai ales că premierul Theresa May a părut recent să refuze să elimine posibilitatea unei uniuni vamale.

Într-un document publicat în luna august a anului 2017, Regatul Unit a stabilit două opțiuni posibile pentru viitoarele operațiuni vamale pe termen lung.

Un acord de „parteneriat” ar considera Regatul Unit „alinierea exactă” cu UE în ceea ce privește importurile și exporturile. Astfel s-ar efectua eliminarea necesității unor verificări vamale între cele două entități statale.

Regatul Unit va continua să efectueze controale proprii asupra mărfurilor provenind din afara UE. De aceea ar fi necesare măsuri de protecție pentru a preveni intrarea mărfurilor în UE care nu au respectat normele sale.

Ce de-al doilea scenariu alternativ ar implica faptul că Regatul Unit va prelungi verificările vamale către sosirile din UE, dar în cadrul unui „aranjament extrem de raționalizat” pentru a minimiza perturbările în porturi și aeroporturi.

Acest lucru ar încerca să facă „chiar mai eficient” sistemul existent de verificări vamale, de exemplu prin utilizarea tehnologiei de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare în porturi, care ar putea fi legată de declarațiile vamale pentru ceea ce transportă vehiculele, adică vehiculele nu trebuie să fie manuale oprit și verificat.

b 2

O nouă rundă de negocieri

Primul ministru dimpreună cu secretarul pe problema Brexit-ului- domnul David Davis au programate o nouă rundă de negocieri cu domnul Barnier din partea Uniunii Europene.Discuțiile dintre oficialități se vor concentra pentru prima dată pe perioada de tranziție planificată după perioada Brexit-ului.

Punctele potențiale comune includ drepturile cetățenilor, iar britanicii insistă cu faptul că cetățenii UE care sosesc în această perioadă nu ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și cei care au sosit înainte de oficializarea referendumului care a propus această ruptură denumită Brexit.

Sursa foto :huwmerriman.org.uk

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro