Criteriul National

Actualitate EXCLUSIV/UN NOU COD ROSU IN SANATATE/FALSURI SI FRAUDA/DEROGARI DE LA Ministrul Sănătății INVENTATE SI/SAU ILEGALE

 Breaking News
Actualitate EXCLUSIV/UN NOU COD ROSU IN SANATATE/FALSURI SI FRAUDA/DEROGARI DE LA Ministrul Sănătății INVENTATE SI/SAU ILEGALE
februarie 27
08:56 2019

Toate titlurile științifice au fost obținute de domnul doctor Checheriță Ionel Alexandru prin fraudă, dumnealui fiind în fapt un ”fals” professor.

Checheriță Ionel Alexandru a absolvit Universitatea de Medicină si Farmacie din Iași în anul 2017. A devenit probabil rezident în același an iar în ianuarie 2008 preparator la catedra nefrologie UMF Carol Davila Bucuresti.

În anul 2009, la 2 ani de la absolvire, numitul Checheriță Ionel Alexandru a devenit doctor în știinte medicale, înainte de a fi specialist chiar, fapt care contravine prevederilor legale.

În anul 2012 a devenit medic specialist prin concurs susținut în luna noiembrie.

În luna iulie 2014 a devenit medic primar prin examen susținut la numai 1 an si 8 luni de la specialitate deși potrivit dispozițiilor legale vechimea în specialitate trebuie să fie de minim 5 ani pentru a susține primariatul.

În condițiile în care domnul doctor Checheriță ar fi obținut derogare de la Ministerul Sănătății aceasta ar fi fost de 3 ani și 4 luni cu toate că potrivit prevederilor legale Ministerul poate acorda derogare pentru susținerea examenului de primariat maxim 6 luni.

De remarcat un incident care ar putea avea conotații infracționale: a doua zi după ce un funcționar RUNOS a remarcat că respectiva derogare încalcă prevederile legale, exprimându-și această îngrijorare față de domnul doctor Checheriță, a avut loc o spargere în spital, fiind sustras, printre altele, și înscrisul în cauză (pretinsa derogare acordată de Ministrul Sănătății). Ciudată coincidență !

În anul universitar 2014, semestrul I, domnul doctor a devenit conferențiar și după doi ani, în anul 2016, profesor universitar.

În mod normal și legal, examenul de primariat domnul doctor Checheriță ar fi putut să-l susțină în anul 2017, iar dumnealui devine profesor universitar înca din 2016. Pentru titlul de profesor este obligatoriu să fii medic primar. Mai mult, din metodologia de examene în vigoare la momentul când a devenit conferențiar și pentru acest titlu ar fi trebuit sa fie medic primar, acesta fiind motivul pentru care s-a ”sărit” peste anii de vechime și se susține că i s-ar fi acordat derogare.

Dacă această derogare există, ea a fost acordată în mod ilegal, pentru a i se permite domnului doctor susținerea primariatului în 2014.

În opinia noastră titlurile științifice au fost obținute de domnul doctor Checheriță prin fraudă, dumnealui fiind în fapt un ”fals” profesor.

Pentru a-și acoperi infracțiunile, domnul doctor a dat în judecată Spitalul Sfântul Ioan pentru a i se plăti salariu de medic primar încă din 2016 deși legea stipulează foarte clar că în cazul susținerii examenului de primariat cu derogare, candidatul își intră în drepturi (inclusiv salariale) la momentul în care se încheie perioada pentru care a primit derogarea, adică la împlinirea celor 5 ani de vechime în specialitate.

În plus, domnul doctor nu a efectuat nicio singură oră de gardă în toată cariera dumnealui medicală, nu a ținut niciun curs și nicio lucrare practică.

Rezidenții nu sunt lăsați să-și facă stagiile din curicula de pregatire iar cei care  s-au opus nu au mai terminat rezidențiatul în specialitatea nefrologie pentru că, contrar legii, clinica al cărei șef este domnul Checheriță este singura în care se dau de ani de zile examenele de specialitate și primariat în specialitatea Nefrologie, deși sunt multe alte clinici universitare care pregătesc studenți și rezidenți în specialitatea aceasta în Bucuresti, unde activeaza profesori de renume și cu mult mai multa experientă.

Faptele anterior descrise întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art. 297 Cod penal cu raportare la art. 47 Cod penal și a infracțiunii de instigare la fals material, faptă prev. și ped. de art. 320 Cod penal și a infracțiunii de uz de fals, faptă prev. și ped. de art. 323 Cod penal, sens in care, in urma investigatiei si a probelor stranse,  Incisiv de Prahova  prin adresa de inaintare nr 0280 din 26.02.2019 a depus o sesizare penala la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei