Criteriul National

Actualizare 20H1 a Windows10 – Noutati

Actualizare 20H1 a Windows10 – Noutati
martie 04
16:20 2020

Indicatorul cursorului de text

Acum puteti ajusta dimensiunea si culoarea indicatorului de cursor de text al Windows 10 – acea linie mica care pare sa va arate unde tastati intr-o aplicatie.

Pentru a gasi aceasta optiune, mergeti la Settings > Ease of Access > Text Cursor. Activati noul „Text Cursor Indicator”, alegeti o dimensiune si alegeti o culoare care va este usor de vazut. Puteti selecta orice ce culoare personalizata doriti.

Daca va intereseaza aceasta optiune, poate doriti sa ajustati si dimensiunea si culoarea cursorului mouse-ului. Microsoft a adaugat aceasta optiune in actualizarea din mai 2019 a Windows 10.

Drag-and-Drop cu privirea

Windows 10 Pro are o caracteristica Eye Control care functioneaza cu anumite dispozitive specifice de urmarire a ochilor. Este o caracteristica de accesibilitate care va permite sa controlati computerul doar prin miscarea ochilor. In 20H1, urmarirea ochilor devine si mai puternica. Puteti efectua acum o actiune de drag-and-drop a mouse-ului doar prin miscarea ochilor.

Imbunatatirea setarilor de limba

Pagina de configurare Limbi in Windows 10 la Settings > Time & Language > Language a fost reorganizata pentru a fi mai usor de utilizat si de inteles. De exemplu, acum va arata limbile implicite selectate pentru Windows, aplicatii si site-uri web, tastatura, vorbirea si setarile regionale chiar in partea de sus a ecranului.

Aceasta actualizare este la pachet cu un suport mai bun pentru limbile non-englezesti. Caracteristicile de “typing intelligence” de la tastatura tactica SwiftKey accepta acum 39 de limbi diferite. Asta inseamna previziuni automate mai corecte de text si tastatura. Predictia text imbunatatita functioneaza chiar si atunci cand aveti activata predictia textului pentru tastaturile hardware.

De asemenea, dictarea devine mai buna. Microsoft accepta acum mai multe limbi atunci cand foloseste dictarea – pentru a o utiliza, apasati Windows + H in timp ce tastati in orice camp text.

Alte modificari

Cum era de asteptat, actualizarea 20H1 a Windows 10 este dotata cu modificari mai mici si corectii de erori. Iata cateva:

Caracteristici noi DirectX 12: Actualizarea 20H1 a Windows 10 contine in prezent previzualizari ale dezvoltatorilor de functii DirectX 12, cum ar fi DirectX Raytracing Tier 1.1, DirectX Mesh Shader si multe altele. Dezvoltatorii de jocuri vor putea in cele din urma sa profite de acestea pentru a-si imbunatati jocurile.

Mai multe Kaomoji: Microsoft a adaugat mai multe kaomoji in panoul emoji Windows 10, pe care il puteti deschide apasand Windows +. (perioada) sau Windows +; (punct si virgula)

Viteza cursorului mouse-ului in Setari: Windows 10 va permite acum sa setati viteza cursorului mouse-ului din aplicatia Setari la Settings > Devices > Mouse. Anterior, aceasta optiune era disponibila doar in Panoul de control.

Setari mai bune pentru imaginea contului: Windows 10 faciliteaza acum setarea imaginii contului dvs. in Windows si pe diverse servicii Microsoft. Mergeti la Settings > Accounts > Informatiile dvs. pentru a seta o imagine a contului. Cand setati o imagine aici, Windows o va actualiza rapid atat pe computerul dvs. local Windows cat si pe diverse servicii Microsoft – presupunand ca v-ati conectat la Windows 10 cu un cont Microsoft.

Functiile optionale se imbunatatesc: pagina Functii optionale din Settings > Apps & Features > Optional Features obtine o interfata mai buna. Acum puteti selecta si instala mai multe caracteristici simultan, puteti cauta functii disponibile si sorta in diferite moduri. Puteti vedea data instalarii fiecarei functii si puteti vedea starea instalarii functiilor in partea de sus a acestei pagini.

Design nou al avertismentului Wi-Fi: Microsoft spune, de asemenea, ca schimba modul in care retelele Wi-Fi deschise apar in lista Wi-Fi. Windows 10 nu va mai afisa un mesaj de avertizare „Alti oameni ar putea vedea informatiile pe care le trimiteti prin aceasta retea” inainte de a va conecta la o retea Wi-FI deschisa, despre care Microsoft spune ca este confuz. in schimb, exista o noua pictograma pentru retelele Wi-Fi securizate pentru a sublinia mai clar ca ar trebui sa va conectati la acestea.

Imbunatatirea accesibilitatii: Microsoft a actualizat, de asemenea, functiile de accesibilitate cu mai multe optiuni si imbunatatiri noi. De exemplu, exista o noua comanda in Narrator pentru a da un rezumat al paginii web (Narrator + S).

Instalarea fisierelor MSIX fara incarcarea Sideloading: administratorii de sistem vor constata ca instalarea unui fisier MSIX nu mai necesita activarea Sideloading in Setari sau prin Politica de grup. Anterior, instalarea acestora necesita activarea de reincarcare – exact ca pe Android. Acum, atat timp cat fisierul MSIX este semnat, un sistem Windows 10 il poate instala ca orice alta aplicatie. Se poate dezactiva in continuare acest tip de incarcare automata prin setarile politicii, dar acesta nu mai este modul implicit.

Windows PowerShell ISE: Editorul de scripturi integrat al PowerShell este acum o „Functie la cerere”. Ramane instalat implicit si il puteti gestiona din Settings > Apps > Apps & Features > Optional Features.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul