Criteriul National

ACTUAL!Marea Britanie este dispusa sa platească o sumă enormă în perioada post- Brexit, cu condiția de a avea acces la piața unică continentală

ACTUAL!Marea Britanie este dispusa sa platească o sumă enormă în perioada post- Brexit, cu condiția de a avea acces la piața unică continentală
septembrie 22
02:26 2017

Evenimentele din era post-Brexit se precipită. Chiar dacă ne aflăm în momentul în care UE îi spune Marii Britanii să „soluționeze conturile” și să accelereze progresul acestei ”istorice” despărțiri, o serie de amănunte conexe gravitează și lasă loc speculațiilor și multiplelor interpretări.

media

Brexit grăbit din dorința de a salva ce mai e de salvat sau un nou troc imposibil de mulțumit ambele tabere?
Theresa May este pregătită să ofere o notă de a se separa de UE, prin acest mult discutat proces intitulat Brexit în valoare de aproximativ 18 miliarde de lire sterline.Acest lucru va fi posibil in perioada de tranzitie post-Brexit, dar numai daca UK va avea acces la piata unica a blocului, a relatat Reuters, citand editorul politic al BBC. Totodata, premierul britanic va spune ca vrea un acord de tranzitie de doi ani de zile, dupa ce paraseste Uniunea Europeana, in martie 2019.
 Potrivit Financial Times, staff-ul de pe Downing Street a spus că cifra este ” doar o speculație” – dar nu a negat-o definitiv.
Și după alte rapoarte, doamna Theresa May va oferi Bruxelles-ului aproximativ 10 miliarde de lire sterline pe an, în timp ce va încerca să oprească schimbările dramatice pe parcursul unei perioade de tranziție după luna martie 2019.
afasfa
Confirmare imediată
„Marea Britanie doreste sa plateasca 20 de miliarde de euro in perioada de tranzitie, dar numai daca avem acces la o piata unica si la o uniune vamala”, a scris Laura Kuenssberg pe Twitter, citand o sursa guvernamentala.Aceasta a adaugat ca suma nu ar acoperi datoriile pe termen lung, astfel incat eventuala factura totala pentru parasirea blocului ar putea fi mult mai mare.
Verdict ambiguu datorat negocierilor ajunse fără de un rezultat palpabil
Reamintesc faptul că acest episod survine in plina runda de negocieri. De asemenea, Theresa May a respins ambele șabloane posibile, spunând că Marea Britanie dorește să își creeze propria relație pe cont propriu cu UE.
Unul dintre oficiali-David Gauke, a insistat, după întâlnire, că guvernul a fost unificat iar  ” premierul are sprijinul tuturor”, așa cum a declarat el pentru Sky News după ce a părăsit ședința, care le-a dat miniștrilor o jumătate de oră pentru a citi textul discursului.
Boris Johnson și Philip Hammond se află în centrul unei serii de opini contrare ce se pot repercuta  asupra viitorului Marii Britanii în momentul în care va părăsi  Uniunea Europeană.
Domnul Johnson, secretarul de externe, care a fost o figură de frunte în campania „Vote for Leave”, a declarat că Bruxelles-ul poate „fluiera” asupra cererilor sale pentru un proiect de ”divorț uriaș ”și a avertizat împotriva plăților continue pentru accesul la piața unică.
u
El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la orice viitor acord comercial cu UE care leagă mâinile britanice în negocierile cu țările din afara UE.
Spre deosebire de domnul Hammond, cancelarul a avertizat în mod repetat împotriva unei „margini de stâncă”- Brexit-ul și a spus că Marea Britanie trebuie să aibă ca „fără fricțiune” un acord de liber schimb cu UE, pe cât posibil
Johnson și Philip Hammond au părăsit întâlnirea împreună în ceea ce părea a fi un spectacol coordonat al comunității, în ciuda reprezentării a două fracțiuni opuse în cadrul cabinetului cu privire la modul în care ar trebui să fie realizat Brexit.Deși discursul a fost construit într-un eveniment major, mai este de așteptat să treacă ceva timp pentru a găsi  acele puncte comune sau  compromisuri între cele două poziții. Johnson a scris un articol de 4000 de cuvinte pentru prestigiosul ziar britanic Telegraph săptămâna trecută, solicitând promisiunea de a vota, ca  să aducă înapoi 350 de milioane de lire sterline pe săptămână de la Bruxelles , pentru a cheltui mai mult pentru NHS, dar mai ales pentru a fi îndeplinită condiția de a avea acces la piața unică continentală.

Domnia sa chiar a respins ideea păstrării echivalenței de reglementare a UE în termen lung. El a citat Canada ca un posibil model pentru relația Regatului Unit cu UE în viitor.
Pe de altă parte, Hammond și un număr de alți miniștri doresc să prioritizeze cât mai aproape ideea folosirii unei  piațe unice posibile și într-o uniune vamală, un model care să fie mai aproape de relația Elveției cu UE.
Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro