Criteriul National

ACTUAL!Regele Filip al VI-lea e ferm convins că teritoriul Cataloniei va continua să aparţină Spaniei

ACTUAL!Regele Filip al VI-lea e ferm convins că teritoriul Cataloniei va continua să aparţină Spaniei
octombrie 21
10:30 2017

Regele Filip al VI-lea al Spaniei a declarat că regiunea Catalonia ”este şi va continua să fie” teritoriul statului spaniol. Conform BBC News, guvernul spaniol a anunţat că va declanşa sâmbătă articolul 155 din Consituţia spaniolă ce prevede suspendarea autonomiei politice a regiunii catalane, după ce liderul catalan Carles Puigdemont a precizat că Parlamentul regional al Cataloniei ar urma să voteze declaraţia de independenţă.

FILP

In cea de-a doua sa intervenţie în cadrul crizei de secesiune a Cataloniei, monarhul Spaniei Filip al VI-lea a declarat că Guvernul catalan cauzează un conflict şi Spania va rezolva problema cu ajutorul instituţiilor sale democrate.

Suveranul spaniol s-a arătat convins că instituțiile democratice „legitime” ale Spaniei vor rezolva, în spiritul Constituției, „intenția inacceptabilă de secesiune” a autorităților regiunii Catalonia.

„Nu vrem să renunțăm la ceea ce am construit împreună”, a spus el într-un discurs încărcat de emoție, subliniind progresele țării care a reușit să depășească „greșelile trecutului”, referindu-se voalat la dictatura lui Francesco Franco (1939-1975).”Spania secolului XXI, din care Catalonia este și va fi o parte esențială, trebuie să se bazeze pe o serie loială și solidară de eforturi, sentimente, afecțiune și proiecte”, a afirmat Felipe al VI-lea, adăugând că țara are „mândria legitimă de a aparține marii realități democratice care este Europa”.

„Spania trebuie să facă faţă unei tentative inaceptabile de separare a unei părţi din teritoriul său naţional şi va rezolva această criză prin intermediul instituţiilor sale democratice legitime, respectând Constituţia noastră şi respectând valorile şi principiile democraţiei parlamentare, în care am trăit timp de 39 de ani”, a transmis regele Filip al VI-lea.

Premierul spaniol Mariano Rajoy va convoca astăzi 21 Octombrie guvernul într-o şedinţă extraordinară, la finalul căreia vor fi anunţate măsurile prin care Madridul va prelua controlul Cataloniei.

„Nu poate fi un teritoriu în care guvernul regional să nu respecte legea, pentru că, dacă executivul încalcă legea, cum poate să le ceară cetăţenilor s-o respecte?”, a declarat Mariano Rajoy.

Liderul Cataloniei a ameninţat că va declara independenţa regiunii faţă de Spania, iar Madridul face planuri să impună autoritatea directă.Conform opoziţiei, ce susţine poziţia Guvernului central împotriva independenţei catalane, planurile ar include organizarea unor alegeri în Catalonia în luna ianuarie.

Potrivit agenției EFE, premierul spaniol nu a confirmat, totuși, că s-ar fi pus de acord cu Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) pentru aplicarea acestui articol cu obiectivul convocării de alegeri regionale în Catalonia, așa cum anunțase  o responsabilă a socialiștilor, Carmen Calvo.

O analiz ă foarte bună, obiectivă aici :

Sursa foto : http://www.exclusivnews.ro/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro