Criteriul National

ACTUAL!Trump intenționează să denunțe acordul nuclear cu Iranul

ACTUAL!Trump intenționează să denunțe acordul nuclear cu Iranul
octombrie 06
18:34 2017

 Acest lucru se va perfecta săptămâna viitoare, potrivit unor surse citate de The Washington Post. Prin acest gest, Trump va transfera problema Congresului american, care are termen șaizeci de zile pentru a lua o decizie.

usa-iran-flag

Ceea ce va înseamnă un acord…

Acordul a redus Iranului sancțiunile în schimbul unui program nuclear de tip „back-back”, astfel încât acesta ar putea pune SUA pe calea de a sancționa Iranul și de a intensifica tensiunile dintre Teheran și Washington. Și Teheranul a afirmat faptul că ar putea începe program nuclear în câteva zile, ridicând o potențială problemă nucleară suplimentară pentru Trump, pe lângă Coreea de Nord.În cele din urmă, decizia va fi lansată la Congres.

Dezacordul

Mattis a spus la începutul acestei săptămâni că a considerat oportună modalitatea în care interesele securității SUA să rămână ” deschise”, în acord. Aceste lucruri s-au confirmat parțial, deși astăzi 6 Octombrie secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders a declarat că echipa națională de securitate a Trumpului „sprijină” decizia sa și se așteaptă la un anunț.

De menționat faptul că doamna Sanders a explicat clar că „președintele a decis, așa cum a spus el, deoarece va face acest anunț la momentul potrivit. Principalul obiectiv pe care la avut el a fost o strategie cuprinzătoare privind modul de abordare a Iranului”.

Cei care au fost informați despre această chestiune au declarat pentru The Washington Post că planurile se pot schimba, dar trebuie reținut aspectul că Trump a răsturnat calculele acestei afaceri de ceva timp, considerația fiind ”asemenea unei afaceri proaste pentru S.U.A.”

De asemenea, menţionez şi faptul ca discuţiile au avut loc în paralel cu consultările din cadrul grupului celor şase mediatori.În cadrul întrevederilor bilaterale au fost lansate idei care ulterior au fost propuse în timpul negocierilor generale.Consultările bilaterale secrete au avut loc în septembrie, octombrie şi noiembrie.

”Vederile ” din…trecut, valabile cumva pe viitor?

Puterile globale care au demarat intens negocierile cu Iranul au reuşit cumva unele rezultate transpuse în obţinerea unor termene sau chiar amanarea embargoului european impus asupra petrolului iranian, in schimbul promisiunilor iraniene de incetare a demersurilor in directia rafinarii uraniului.

Cei 5 membri ai Consiliului de Securitate al ONU – Marea Britanie, China, Franta, Rusia si SUA – plus Germania, asa-numitul grup P5+1 au avut primele negocieri cu Iranul din ultimele treizeci și șase de luni calendaristice.

Creșterea stocului iranian de uraniu îmbogățit, care ar putea fi purificat pentru a obtine materialul necesar unei bombe atomice în câteva luni este principala preocupare a grupului P5+1. Statul Israel a declarat ca nu va înceta criticile asupra facilităților nucleare iraniene până în momentul în care activitatile nucleare nu sunt oprite. Iranul a insistat cu falsa idee conform căreia programul său atomic este ” unul pașnic care respectă precizările Tratatului de Non-Proliferare Nucleară.”

Sursa foto : Sputnik

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro