Criteriul National

ACTUAL!Uber confirmă faptul că datele celor 57 de milioane de utilizatori ai săi au fost piratate

ACTUAL!Uber confirmă faptul că datele celor 57 de milioane de utilizatori ai săi au fost piratate
noiembrie 22
12:17 2017

shutterstock_uber

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le-a pemis clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer. Ulterior, pe fondul competiției cu jucători mai mici, compania le-a oferit clienților și posibilitatea de a comanda taxiuri sau mașini cu tarife mai mici decât limuzinele. Acum, în plin scandal s-a confirmat faptul că numele, adresele de e-mail precum și numerele de telefon ale celor care au utilizat serviciile UBER au fost furate. Cu toate acestea, se pare că datele bancare ar fi fost scutite.

Dara Khosrowshahi -unul dintre conducătorii Uber, a declarat în urmă cu o zi marți că datele de la 57 de milioane de utilizatori din întreaga lume au fost piratate la sfârșitul anului 2016. Din cele 57 de milioane de utilizatori se numără 600.000 de șoferi, ale căror nume și numere ale permisului de conducere au fost recuperate. Identitățile utilizatorilor, adresele de e-mail și numerele telefoanelor mobile au fost furate, a declarat Khosrowshahi într-o conferință de presă.

Pe baza expertizei externe, domnia sa a spus că istoricul călătoriilor, numerele de carduri și conturile bancare, cât și numerele de securitate socială dimpreună cu datele de naștere ale utilizatorilor nu ar fi fost hackuite. Khosrowshahi, care a fost numit șefă a Uber de la sfârșitul lunii august, a declarat că a fost informată „recent” despre incident. De asemenea a spus că două persoane care nu fac parte din companie ar fi responsabile pentru această piraterie. Acestea ar fi descărcat o bază de date de la serverele folosite de Uber.

„Incidentul nu a ajuns la sistemele sau infrastructura companiei”, a adăugat. Incidentul a fost ascuns, iar Uber a plătit hackerilor suma de 100.000 de dolari, astfel încât nu au dezvăluit informațiile. Descoperirea acestui atac a condus la plecarea a doi angajați care au fost la momentul respectiv responsabili pentru soluționarea cazului.

O mulțime de controverse

Această piraterie este ultima dintr-o serie lungă ce aduce clare deservicii de imagine Statelor Unite ale Americii. La începutul lunii septembrie, compania Equifax, care colectează și analizează datele cu caracter personal ale clienților ce solicită credit, a relevat o intrare în bazele de date de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie. Informațiile personale (numele, numerele de securitate socială, datele de naștere …) a peste 145 de milioane de clienți din SUA și a altor persoane din Canada și Marea Britanie au fost apoi furate.

Uber, care a acumulat pierderi financiare, se confruntă cu un vîrf de controverse de luni de zile. Printre acestea se numără acuzații de hărțuire sexuală, furt de tehnologie, corupție, folosirea de software ilegal, toate în mijlocul conflictelor cu propriile sale șoferi și taxiuri tradiționale în mai multe țări .

Londra tocmai a refuzat fără regrete reînnoirea licenței  La data de 12 noiembrie, compania a anunțat un acord în principiu de a vinde o parte din capitalul său către Softbank din Japonia. Se pare că o asemenea tranzacție i-ar fi de ajutor, ca să transforme în bine imaginea plină de scandaluri și să lanseze IPO, ce e programată pentru anul 2019.

Sursa foto :The Register

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro