Criteriul National

ACTUAL!UEFA pregăteşte măsuri de siguranță pentru turneul final Euro 2016 !

ACTUAL!UEFA pregăteşte măsuri de siguranță pentru turneul final Euro 2016 !
martie 23
08:34 2016

La cinci luni după atacurile din capitala Franței-Paris, Europa este din nou în stare de şoc, după ce peste 30 de persoane au murit şi alte 230 au fost rănite în timpul atacurilor teroriste de la Bruxelles. Două bombe au fost detonate în aeroportul Yaventem şi una la staţia de metrou Maelbeek, atacul fiind revendicat de gruparea teroristă ISIS.UEFA pregătește măsuri sporite pentru siguranța tuturor celor care vor participa în Franța, pentru turneul final EURO 2016, ce va debuta pe data de 10 Iunie!

uefa

Cu aproape trei luni înainte de startul EURO 2016, lumea fotbalului îşi adresează nenumărate întrebări privitoare la siguranță și la ce fel de măsuri vor putea autorităţile să asigure siguranţa echipelor şi a fanilor care vor lua cu asalt Franţa pe durata turneului final.

Forul fotbalistic-UEFA a dat imediat asigurări că pune pe primul loc siguranţa şi au fost luate măsuri pentru evitarea unui incident similar, însă inclusiv jucătorii celor 24 de participante se tem de noi evenimente sângeroase.

Reacţia promptă după tragedia din Belgia a șefilor de la UEFA  a fost materializată prin emiterea unui comunicat de presă prin care se dau asigurări că s-au luat toate măsurile necesare pentru protecţia participanţilor la turneul final din Franţa, fie că este vorba de jucători, oficiali sau suporteri:

Ca urmare a evenimentelor de astăzi din Bruxelles, UEFA doreşte să-şi reafirme determinarea de a pune siguranţa şi securitatea în centrul planurilor organizatorice pentru EURO 2016.

Toate părţile implicate în organizarea turneului vor continua să lucreze împreună şi să monitorizeze nivelul de risc pentru turneu şi pentru planurile organizatorice.

De peste trei ani, EURO 2016 SAS (n.r. organizaţia care se ocupă de turneul final din Franţa) a lucrat îndeaproape cu autorităţile relevante pentru a dezvolta cele mai potrivite mecanisme pentru a garanta un turneu sigur şi au fost luate toate măsurile ca acestea să se aplice pentru toţi cei implicaţi”, se arată în comunicatul UEFA.

 

Sursa foto : google.com

Sursa comunicat: http://fr.uefa.com/

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo