Criteriul National

Adaptarea proiectelor de constructii la noile reguli de distantare fizica pe baza aplicatiei software Autodesk Revit 2022

Adaptarea proiectelor de constructii la noile reguli de distantare fizica pe baza aplicatiei software Autodesk Revit 2022
iunie 07
14:50 2021

Spatiile de birouri se numara printre cele mai numeroase tipuri de proiecte dezvoltate in domeniul constructiilor in ultimele decenii. Pentru a se adapta noilor tendinte, dar si pentru a raspunde intr-un mod favorabil secolului vitezei in care traim, proiectarea si ridicarea constructiilor avand ca destinatie spatiile de birouri apeleaza constant la programe asistate de calculator, programe din suita Autodesk.

Pe langa aceste cerinte, ultimul an a adus noi cerinte in privinta proiectelor pentru spatiile de birouri si anume dezvoltarea si realizarea spatiilor de birouri tinand cont inclusiv de noile reguli de distantare fizica impuse de pandemia de COVID-19. Pentru proiectarea si construirea spatiilor de birouri, Autodesk propune aplicatia Revit – o aplicatie extrem de utila pentru proiectarea, configurarea si gestionarea eficienta a tot ceea ce inseamna cladirile avand ca destinatie spatiile de birouri.

Autodesk Revit 2022 propune modulul People Flow Toolkit

Pentru a raspunde noilor nevoi sociale privind distantarea fizica si pentru a respecta regulile de distantare fizica ce trebuie avute in vedere in anii care vor urma, versiunea de Revit 2022 implementeaza noul modul People Flow Toolkit. Acest modul are capacitatea de a extinde functionalitatea Path of Travel, aceasta functie fiind implementata in versiunea 2020 a aplicatiei Revit Autodesk.

Prin utilizarea modulului People Flow Toolkit se pot calcula, vizualiza si automatiza traseele optime din interiorul unei cladiri avand ca destinatie spatiile de birouri. Cu ajutorul acestor functii orice proiectant poate stabili exact care este impactul pe care noile reglementari privind distantarea fizica in spatiile inchise le vor avea asupra proiectului pe care urmeaza sa il deruleze. Prin intermediul acestui modul pe care il regasim in Revit 2022 de la Autodesk, traseele optime pot fi determinate avand in vedere mai multe puncte din interiorul fiecarei cladiri.

Pe langa identificarea traseelor optime, acest modul are capacitatea de a indica directionarea fluxului de persoane pe o singura directie in interiorul cladirii. Mai mult, People Flow Toolkit permite inclusiv calcularea si vizualizarea distantei minime permise intre mai multe persoane care folosesc acelasi spatiu in interiorul cladirii, distanta reglementata conform legilor privind distantarea fizica. Pentru a calcula traseele optime si pentru a directiona fluxul de persoane sunt luate in calcul cele mai scurte distante concomitent cu respectarea distantei minime dintre persoanele care ocupa spatiul analizat.

Pentru stabilirea directiei in care este orientat fluxul de persoane se apeleaza la un indicator de directie stabilit de proiectant. Indicatorul respectiv are menirea de a restrictiona traficul pe baza conditiilor stabilite de proiectant. Gradul de ocupare a spatiului in interiorul cladirii de birouri reprezinta un alt aspect analizat prin intermediul acestui modul propus de Revit 2022. Prin analiza concomitenta a gradului de ocupare si a distantei dintre persoane se poate stabili cel mai eficient mod de a proiecta spatiile de birouri.

Cum poti beneficia de modulul People Flow Toolkit?

Pentru a avea la indemana functionalitatile propuse de People Flow Toolkit este nevoie sa optezi pentru subscriptia Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC). Detalii spuplimentare pentru licentierea in aplicatiile Autodesk pot fi gasite pe www.cadexpert.eu.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul