Criteriul National

Adauga lumina si stil casei tale cu candelabre

Adauga lumina si stil casei tale cu candelabre
aprilie 23
14:43 2020

Un candelabru este definit ca ,,un corp de lumina ramificat, montat pe tavan, cu doua sau mai multe brate.” In perioada medievala, acestea erau realizate din grinzi de lemn, de obicei, sub forma de cruce cu varfuri de metal pe partea de sus pentru a sustine lumanari. ridicat catre tavan folosind o franghie sau un lant si depindea de o sursa de lumina utila. Au evoluat in modele mai delicate care implica cristale si pietre si au devenit mai evidente in palate, locuri de regalitate si instariti. Astazi, candelabrul este folosit intr-un mod mai decorativ, adaugand o prezenta luxoasa in casa.

Cu toate acestea, candelabrele pot adauga un ambient minunat in aproape orice camera. Sunt concepute pentru a pluti intr-o camera ca element de design. Poate servi drept piesa centrala a unei camere fara a prelua intregul spatiu. Candelabrele pot fi o piesa de conversatie excelenta, precum si o parte a casei care te face sa te simti ca si cum ai trai in lux (vezi aici produse de amenajare casa). Acestea sunt completari elegante si de neegalat si comanda atentia ca niciun alt mobilier. Exista multe puncte de luat in considerare atunci cand alegeti un candelabru. Dimensiunea, materialele si emisia de lumina sunt cruciale pentru a determina candelabrul perfect pentru o camera.

Marimile verticale si orizontale sunt decizii importante de luat atunci cand alegeti un candelabru. Un corp care este prea mare poate coplesi spatiul, cu toate acestea, unul prea mic va disparea din peisaj sau va fi nesemnificativ. Designul si dimensiunea candelabrului vor afecta, de asemenea, inaltimea suspendata. Pentru un candelabru elaborat care ocupa mult spatiu, ar trebui sa fie atarnat cu cativa centimetri mai mare decat inaltimea standard. Asigurati-va ca o mentineti in sus inainte de a trece la o inaltime pentru a va asigura ca functioneaza. Iata cateva reguli generale privind dimensiunea care va vor ajuta atunci cand alegeti un candelabru:

  • Daca camera este mai mica de 10 ‘cu 10′, alegeti un candelabru cu diametrul de la 17 „la 20″.
  • Daca camera are aproximativ 12 ‘x 12′, un candelabru de la 24 „la 27″ ar avea o dimensiune exacta.
  • Daca camera are aproximativ 14 ‘x 14′, incercati un candelabru cu diametrul de la 24 „la 36″.

Un alt mod de a ajuta la determinarea candelabrului de dimensiuni potrivite pentru o camera este sa adaugati dimensiunile impreuna. De exemplu, daca camera dvs. este de 12 ‘cu 17′, adunati 12 cu 17 pentru a obtine 29. Prin urmare, un candelabru cu dimensiunea corespunzatoare ar fi in jur de 29 „diametru pentru camera respectiva. Lungimea la care trebuie sa atarne candelabrul depinde de inaltimea tavanului din acea incapere. Partea inferioara a accesoriului nu trebuie sa stea la mai mult de 7 ‘de podea. Daca exista ferestre, centrati candelabrul la fereastra, astfel incat sa poata fi vazut din exterior.

Intrucat un candelabru va fi o piesa de focalizare in camera, este vital sa alegeti materiale care vor spori decorul zonei. Fitingurile luminoase generoase si orbitoare pot crea cel mai frumos tip de iluminare. Combinatia de cristale si lumanari inconjoara tot felul de sentimente nostalgice despre candelabre. Corpurile de cristal si sticla sunt foarte populare si reprezinta un sentiment romantic de bogatie. Candelabrele pot veni si in diferite metale, cum ar fi arama, fierul forjat, argintul si otelul. Un candelabru din fier forjat produce un aspect magnific. Pietrele, margelele, candelabrele din coaja si capiz nu sunt la fel de fanteziste, dar ofera cu siguranta un aspect mai zgarcit sau capricios. Candelabrele din furnic, din elan, sau cerb intruchipeaza un stil rustic si sunt perfecte pentru cabanele de busteni si lojile rustice. Pentru o camera cu un stil traditional, se va potrivi cel mai bine un accesoriu cu mai multe ornamentatii si modele complexe. In mod alternativ, un candelabru simplu s-ar potrivi cu un spatiu in stil modern care este de obicei mai putin ornamentat. O camera formala si eleganta este cea mai bine dotata cu un candelabru foarte impresionant. Un spatiu care prezinta mobilier antic ar fi complet cu un candelabru mai imbogatit cu detalii, poate cu pandantive atarnate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul