Criteriul National

Adevarat sau fals? O saltea tare este mai buna pentru spatele tau?

Adevarat sau fals? O saltea tare este mai buna pentru spatele tau?
decembrie 29
16:20 2016

adevarat-sau-falsExista o credinta larg raspandita ca o saltea tare este mai buna pentru spate. Multi oameni aleg o saltea tare din acest motiv. Unii chiar sustin ca dormitul pe podea, cu doar un strat de spuma deasupra, este de asemenea, foarte benefic pentru spate. Lasand preferintele personale deoparte, cercetarile au aratat ca o saltea tare este mult mai probabil sa fie un factor care sa cauzeze dureri de spate decat sa fie un leac pentru ele. Cu toate acestea, de unde vine aceasta idee?

In anii trecuti, saltelele erau confectionate din elemente ce se comprimau in timp. Acest lucru ducea la aparitia unui gol in interiorul saltelei, fapt ce determina o pozitie indoita a corpului, ca intr-un hamac. In acest caz, soldurile si umerii sunt inclinati spre interior, iar coloana vertebrala se curbeaza intr-o pozitie nefireasca in timpul somnului.

Solutia la aceasta problema a saltelelor a fost sa se plaseze o placa tare sub saltea. Voila! In acest mod, salteaua nu se mai deforma. In schimb, aceasta devenea foarte dura.

Exista cateva lucruri care se intampla atunci cand dormi pe o saltea prea tare. Punctele de presiune sunt formate tocmai in zonele in care salteaua face contact cu cele mai grele parti ale corpului. Acest lucru poate avea un impact asupra circulatiei sangelui, cauzand, totodata, o tensionare a muschilor. Soldurile si umerii nu mai sunt in masura sa se scufunde usor in saltea, prevenind alinierea corespunzatoare a spinarii.

Asadar, ce fel de pat ar trebui sa alegem?

O saltea moderna poate fi descrisa ca fiind compusa din doua parti: “motorul” saltelei, care ofera structura si suport, si straturile de confort, care ofera nivelul preferat de moliciune. Sub straturile de confort, “motorul” sustine corpul, permitand soldurilor si umerilor sa se alinieze in mod corespunzator.

“Motorul” saltelei poate veni in mai multe forme. Acesta poate fi spuma densa de memorie sau de latex, un sistem traditional de arcuri sau un sistem de pachete cu arcuri. Toate aceste tipuri au avantajele lor. Straturile de confort vin, de asemenea, in diferite forme, de la spuma la gel albastru.

In general, saltelele din spuma cu memorie si cele din spuma de latex sunt considerate a fi cele mai bune pentru sustinerea corecta a coloanei vertebrale in timpul somnului. Unele dintre ele pot fi mai tari decat altele, ceea ce inseamna ca acestea au un nivel de confort care sa satisfaca toate gusturile individuale.  De la acest link poti afla si alte informatii despre cat de importanta este o saltea de pat si cum un astfel de obiect iti poate influenta somnul.

In concluzie, o saltea foarte tare nu este buna pentru spatele tau.

O saltea ar trebui sa ofere un sprijin adecvat pentru spate si sa ii garanteze nivelul de confort pe care il prefera.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro