Criteriul National

Adevărul din intersecție – o campanie care încurajează buna înțelegere între participanții la traficul din București

Adevărul din intersecție – o campanie care încurajează buna înțelegere între participanții la traficul din București
februarie 26
16:51 2018

Circulația rutieră din București este, de departe, una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei, fiind surescitată la maximum în fiecare zi. Și pentru că acest lucru produce stres și tensiuni la volan, într-o perioadă în care condițiile meteo îngreunează și mai mult traficul rutier agenția AdMarks Media lansează campania „Adevărul din intersecție”, cu scopul de a încuraja buna înțelegere între toți cei implicați în traficul rutier de pe arterele Capitalei.

De altfel, pentru că unul dintre cele mai cunoscute conflicte din trafic este cel dintre polițiștii rutieri și taximetriști, campania își propune să arate o altă latură a acestor două structuri care au, în aceste momente, o imagine deplorabilă din vina unor persoane care doar se confundă cu aceste meserii.

Ceai cald și cafea, în semn de recunoștință pentru polițiști și taximetriști

Astfel, marți, 27 februarie 2018, începând cu ora 10, vor fi oferite zeci de termosuri cu ceai și cafea tuturor polițiștilor de la Brigada Rutieră mobilizați în intersecția din Piața Victoriei și alte intersecții din zonele critice ale Bucureștiului, în semn de recunoștință pentru eforturile pe care aceștia le depun în încercarea de a fluidiza traficul rutier.

Ideea a venit ca o dorință de a arăta mai multă înțelegere în situațiile de tensiune maximă în care mai toți șoferii sunt predispuși să ajungă atunci când, la orele critice, se află la volan, blocați pe drumurile excesiv de aglomerate ale Bucureștiului.

De altfel, oricât de supărați am fi uneori pe ei, trebuie să recunoaștem că polițiștii din intersecții își fac treaba, și o fac la ore la care noi ne grăbim să ajungem din confortul mașinii, în confortul biroului sau al casei, în timp ce ei sunt tratați cu insulte deși stau în soare, frig, ploaie sau ninsoare”, a declarat Florin Pețu, Managing Partner AdMarks Media.

Mai mult respect în traficul rutier

termos campania Adevarul din intersectieInițiatorul campaniei „Adevărul din intersecție” a mai explicat că, pe de altă parte, toată lumea știe că s-a creat o percepție generală mai puțin pozitivă cu privire la taximetriștii din București.

Oamenii, însă, uită că aceste cazuri sunt niște excepții, astfel că, uneori, le este greu să conștientizeze că breasla acestora este constituită din persoane cu aceleași principii de viață ca și ale noastre – seriozitate, bun-simț și, nu în ultimul rând, recunoștință.

Această campanie tocmai asta își propune să sublinieze – faptul că polițiștii și taximetriștii sunt deseori priviți cu ochi răi din cauza unor exemple mai puțin fericite, lumea având tendința să generalizeze și să-i considere pe toți la fel.

Așadar, oamenii uită că starea generală de spirit din rândul acestora este una de normalitate, de firesc. Sunt oameni care își fac treaba zi de zi așa cum se cuvine și care, mai presus de toate, își pot arăta recunoștința unii față de alții într-un moment atât de tensionat cum este cel în care stai blocat într-o intersecție”, a mai adăugat Florin Pețu.

Campania a fost lansată la inițiativa agenției AdMarks Media, o companie care furnizează servicii profesionale de SEO antreprenorilor care își doresc să-și dezvolte un business în online. Aceasta a luat naștere din dorința de a le oferi oamenilor de afaceri un partener de încredere pentru parcursul lor în mediul digital, asigurând soluții personalizate pentru cele mai bune rezultate în Google.

Evenimentul „Adevărul din intersecție” este susținut de La Mama, PrintLines, Triumph Dance Academy și Taqueria El Torito.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu