Criteriul National

Adrian Moraru, candidatul PNL- USR la Sectorul 3, despre parcul de distracții din Parcul Pantelimon: Dacă nu găsim pe cineva să îl administreze la un preț corect,îl desființăm – Administratie Locala

Adrian Moraru, candidatul PNL- USR la Sectorul 3, despre parcul de distracții din Parcul Pantelimon: Dacă nu găsim pe cineva să îl administreze la un preț corect,îl desființăm – Administratie Locala
septembrie 14
17:17 2020

Adrian Moraru, candidatul PNL- USR la Sectorul 3, va desființa parcul de distracții din Parcul Pantelimon dacă va fi ales primar al Sectorului 3 și nu găsește o firmă să administreze locul la un preț corect, a declarat acesta într-un intreviu acordat HotNews.ro. Acesta va cere DNA și Curții de Conturi să verifice cum au fost cumpărate instalațiile de la aqua park-ul din Otopeni.

”Din punctul nostru de vedere, aqua parc-ul nu are de ce să existe acolo. O să căutăm o soluție. Este în esență imaginea perfectă a lui Robert Negoiță. După cum bine știți, instalațiile de acolo sunt cumpărate de la un fost water park care era în Otopeni în care clienții erau foarte puțini încă de la înființare. Acesta a intrat în faliment când a apărut celălalt complex din apropiere. Instalațiile erau vechi și uzate moral, de aceea nici nu mergea lumea acolo, nici când l-au deschis, lui Negoiță i-a venit ideea să le cumpere la primărie, ca să recupereze banii din afacere. O să spună că nu mai este el proprietar, că le-a vândut mai departe, dar pe cine păcălim? A cumpărat acele hârburi cu două milioane. Trebuie să intrăm în primărie să vedem cât s-a cheltuit acolo, să vedem legăturile și dacă prețurile sunt supraevaluate, să rezolve DNA-ul bucata asta, și să facem o expertiză și un audit, să vedem dacă va veni cineva acolo pe un preț corect. Dacă nu gasim, locul revine la starea inițială, parc”, a explicat Adrian Moraru în interviul acordat HotNews.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul