Criteriul National

Aduc sau nu aduc banii fericirea?

Aduc sau nu aduc banii fericirea?
aprilie 12
17:21 2020

Banii: toată lumea îi dorește, toată lumea vorbește despre ei. Sunt cel mai controversat subiect și cel mai iubit subiect. Sunt blamați și adorați în același timp, dar oare ei chiar aduc fericirea?

În țara noastră, banii lipsesc cu desăvârșire în orice sector administrat de către stat. În mediul privat, singurii care au bani foarte mulți sunt doar patronii afacerilor de succes. Dacă aruncăm o privire către țările dezvoltate vom vedea oameni fericiți, oameni zâmbitori și optimiști, dar dacă ne uităm la români, vom vedea fețe care schițează zâmbete, griji, stres și multe boli aduse de către stres, depresie și anxietate. Sunt banii soluția problemelor noastre? Ne vor aduce banii fericirea de zi cu zi?

Banii, secretul fericirii?

Banii nu aduc fericirea, dar cu siguranță o întrețin. Cum așa? Să ne imaginăm că o persoană iubește să călătorească. Ei bine, cu ajutorul banilor va putea să viziteze cele mai îndepărtate locuri ale lumii, să exploreze frumusețea naturii, să înoate alături de bancurile de pești, să vadă reciful de corali, să exploreze cele mai uluitoare cascade. Fără bani, ar putea să facă toate aceste lucruri? Cu siguranță nu. Dar să nu ne gândim doar la călătorii, să aruncăm o privire către lucrurile mai serioase. Mulți părinți din România se văd nevoiți să muncească în străinătate, departe de familii, pentru a avea grijă de familia lor. Banii în această situație nu doar că vor îndepărta grijile, dar vor susține și familia unită.

Banii nu aduc sănătatea, dar cu siguranță o susțin. Cum așa? Sistemul de sănătate de stat din România nu este cel mai strălucit. Cu siguranță nu ne comparăm nici măcar 40 % cu cel din țările dezvoltate. Într-un salon găsim bolnavi care stau în paturi vechi de 50 de ani, în camere pline de mucegai, igrasie. În schimb, într-un spital privat care necesită bani din partea bolnavului, fiecare pacient are camera sa, asistentele sunt foarte atente cu aceștia și răspund prompt solicitărilor acestora, iar medicii sunt mai puțin stresați și obosiți.

În cele mai multe cazuri, persoanele fericite care au bani  sunt persoanele care au muncit cinstit și s-au dedicat 100 % meseriei lor. Un astfel de exemplu este în industria videochatului. Modelele de videochat au foarte mulți bani în fiecare lună pentru că muncesc foarte mult și sunt fericite pentru că au viața pe care o visează – o viață fără griji din punct de vedere financiar, în care își permit să călătorească în orice loc visează, în care își permit să își achiziționeze o mașină de lux, o casă într-o locație de top. Cu toate aceste, modelele de videochat sunt femei care apreciază banul și știu cum să îl gestioneze, sunt femei încrezătoare în propriile forțe și femei ambițioase.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul