Criteriul National

Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului mort de beat, Tudora Dorin/”Ofera” multe oportunitati pentru diverse grupari de criminalitate economico-financiara organizata

Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului mort de beat, Tudora Dorin/”Ofera” multe oportunitati pentru diverse grupari de criminalitate economico-financiara organizata
mai 04
20:08 2022

Incompetența este una dintre caracteristicile multor concursuri sau interviuri desfășurate în MAI pentru ocuparea posturilor vacante, iar asta ne-a dovedit-o chiar astăzi comisia de organizare a interviului structurat pentru ocuparea a 3 posturi vacante în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj la care au participat peste 20 de candidați, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

In data de 31.03.2022 este emisa Dispoziția Inspectorului Șef al IPJ Dolj cu nr. 28436 cu privire la constituirea unei comisii pentru realizarea unui interviu de cunoaștere, precedat de o preselecție care să includă verificarea practică a candidaților.

Unul dintre membrii comisiei este anunțat sâmbătă seara 30.04.2022 că luni dimineața la ora 09.00  in data de 02.05.2022 este membru în comisia constituită. E bine și așa, mai rău era dacă îl anunțau după concurs că a făcut parte din comisie.

Ieri, 02.05.2022, ora 09.00 membrul comisiei anunțat sâmbătă seara,  a solicitat consemnarea unor mențiuni în procesul-verbal de concurs cu privire la nerespectarea procedurii, iar un  candidat pentru posturile vacante  a sesizat inadvertențele comisiei și  cerut lămuriri cu privire la modul defectuos de desfășurare a probelor sportive prin nerespectarea Ordinului MAI nr. 154/2004 și Dispoziția IGPR nr. 40/2020.

Președintele comisiei a suspendat concursul. Conform prevederilor art. 51^3 și ale art. 51^4 din Anexa 3 a Ordinului MAI 140/2016:

În situația în care aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele stabilite pentru desfășurarea concursului, șeful care a dispus verificarea poate dispune suspendarea concursului pentru o perioadă de cel mult 5 zile lucrătoare.

După analizarea concluziilor cu privire la aspectele sesizate, șeful care a dispus verificarea dispune, cu încadrarea, după caz, în termenul prevăzut la art. 51^3, una dintre următoarele măsuri:

a)anularea procedurii de concurs, dacă se constată nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea acestuia;

b) continuarea procedurilor de concurs, dacă se constată că sunt respectate prevederile legale privind organizarea și desfășurarea acestuia.(2) În situația în care s-a dispus măsura prevăzută la alin. (1) lit. a), se poate organiza un nou concurs, potrivit dispozițiilor prezentei anexe.”

Culmea ironiei, membrii comisiei de concurs, nu cunoșteau prevederile Dispoziției Șefului IPJ Dolj nr. 28436 /30.03.2022 cu privire la desfășurarea concursului, aceștia alegând reguli proprii de desfășurare a acestuia. Modul de efectuare a exercițiilor fizice susținut de comisia de concurs a fost cu totul diferit de prevederile dispoziției.

Mai mult de atât, fiind două probe de concurs: probe fizice și tragere, acestea ar fi trebuit să se desfășoare în zile distincte, în timp ce comisia a ales să aibă loc imediat una după alta. În același timp, chiar dacă anterior începerii probelor au existat sesizări cu privire la nerespectarea procedurii de concurs, președintele comisiei nu a luat în seamă și a continuat desfășurarea instructajului pentru desfășurarea probelor.

Hotărârea cu privire la respectarea procedurii, nu poate fi decât de anulare a interviului de cunoaștere și de reluare printr-o nouă dispoziție emisă care să fie conformă, atât cu prevederile Ordinului MAI nr. 154/2004 privind activităţile de educaţie fizică şi sport în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cât și cu prevederile Dispoziției IGPR nr. 40/2020. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul