Criteriul National

Afla cum banda de alergat iti poate schimba viata!

Afla cum banda de alergat iti poate schimba viata!
iunie 29
16:36 2018

Activitatea fizica este recomandata de specialistii din intreaga lume, iar conventia universal acceptata este faptul ca jumatate de ora de alergare usoara sau mers alert iti pot imbunatati simtitor starea de sanatate. In cazul in care vrei rezultate vizibile in urma efortului fizic, atunci va trebui sa iti schimbi obiceiurile si sa iei in calcul alergarea in parc sau mersul la sala de fitness.

Varianta cea mai comoda, aleasa din ce in ce mai des de persoanele din mediul urban pentru a folosi eficient cele 30 de minute dedicate sportului, este banda de alergat.

Alergarea presupune miscari naturale, pe care deja le stapanim, spre deosebire de sporturile pentru care trebuie sa invatam tehnica potrivita si sa facem antrenamente regulate numai ca sa dobandim reflexele musculare necesare. In cazul in care nu vrei sa depinzi de vremea de afara, nu vrei sa urci si sa cobori pante ori sa iti concentrezi atentia asupra potecilor, trotuarelor sau curbelor din traseu, atunci banda de alergat este singura varianta viabila.

Un alt avantaj al acestui aparat fitness este ca are capacitatea de a-ti inregistra zilnic activitatea sportiva, ajutandu-te sa progresezi in ceea ce priveste intensitatea si durata exercitiilor. Cele mai multe modele de banda de alergat sunt echipate cu afisaj digital ce ofera informatii despre distanta parcursa, ritmul cardiac, timpul de antrenament si caloriile arse. Unele modele permit chiar salvarea acestor date pentru a le putea analiza, compara si imbunatati in timp. In special atunci cand ai un obiectiv anume, cum ar fi pierderea kilogramelor in exces, urmarirea progresului te poate ajuta foarte mult.

Sigur ai auzit de antrenamentele de tip „cardio”, insa foarte des le asociem numai cu rezistenta corpului la un efort de durata. Banda de alergat ofera utilizatorilor antrenamente cardiovasculare foarte bune, contribuind la imbunatatirea sistemului circulator si a sanatatii inimii. Daca ne gandim la incidenta problemelor cardiovasculare severe, avantajul mentinerii unui sistem cardiovascular sanatos este esential.

Desi cunoastem multe beneficii aduse de banda de alergat, probabil punem pe primul loc in fruntea acestei liste pierderea rapida in greutate. Poti arde circa 230 de calorii in doar 20 de minute de alergare usoara sau aproximativ 300 de calorii atunci cand maresti putin viteza. Exercitiile fizice nu sunt, totusi, suficiente pentru a-ti sculpta corpul in timp scurt. Un regim alimentar sanatos, in paralel cu antrenamentele, va putea sustine cu succes eforturile tale.

Pentru a evita rutina si a atinge obiectivele in cel mai scurt timp cu putinta, incearca varianta antrenamentelor de tip HIIT sau sprinturi Tabata, programe pe care le poti gasi chiar si pre-setate in meniul de execitii pe care banda ta de alergat il ofera. Acestea se bazeaza pe alternarea intervalelor de diferite intensitati pentru a-ti provoca si solicita permanent corpul, fapt ce conduce la o ardere accelerata a caloriilor.

Daca te-ai hotarat sa-ti schimbi stilul de viata folosind banda de alergat, intra pe Sport-Mag.ro si arunca un ochi peste oferta variata si reducerile de sezon. Impune-ti obiective de greutate corporala ori rezistenta la efort sau doar asigura-ti necesarul zilnic de sport cu un mers alert pe banda. Esti gata pentru o schimbare in bine?

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei