Criteriul National

Afla totul despre utilitatea cursurilor SSM

Afla totul despre utilitatea cursurilor SSM
august 08
15:38 2020

Foarte multe accidente se petrec la locul de munca si asta fie pentru ca majoritatea persoanelor nu dispun de minimul de atentie, fie pentru ca aparatura cu, care lucreaza nu este de ultima generatie, sau persoanele in cauza nu stiu sa le foloseasca. Tocmai de aceea apar si anumite probleme care implca accidente la locul de munca fie ele usoare, sau chiar indeajuns de grave incat sa ramana pentru restul vietii.

In aceasta situatie, protectia muncii este o obligatie pe care companile trebuie sa si-o asume in adevaratul sens al cuvantului, intrucat de acest lucru depinde sanatatea personalului cu, care lucreaza.

Sa vedem in cele ce umeaza ce este protectia muncii.

Conform Legii privind protectia muncii, prevederile privind serviciul de protectie a muncii la o intreprindere prescriu crearea acestuia din momentul in care numarul de angajati ajunge la 50 de persoane. Ca alternativa, angajatorul este permis sa intre in functia unui astfel de specialist sau sa incheie un contract de externalizare cu o structura oficiala care are dreptul sa efectueze masuri de protectie a muncii. Clarificari substantiale: ocuparea functiei de inginer pentru sanatatea muncii in productie poate fi doar un angajat cu o pregatire tehnica superioara, uneori secundara, de preferinta – Inginerie, specializata in protectia muncii, cu experienta de munca suficienta si pregatire adecvata.

Organizarea de zi cu zi a protectiei muncii la intreprindere incepe cu seful care emite un ordin de organizare a muncii serviciului de securitate in intreprindere, care reglementeaza activitatile sale si defineste sarcinile.

SARCINILE SERVICIULUI DE PROTECTIE A MUNCII LA INTREPRINDERE

Principalele sarcini ale serviciului de protectie a muncii includ introducerea de procese speciale, diverse aspecte ale activitatilor intreprinderii si ale personalului acesteia, care afecteaza siguranta productiei, conservarea vietii si sanatatea oamenilor. Acestea includ:

 1. elaborarea documentelor necesare pentru protectia muncii pentru companie
 2. Asigurarea respectarii de catre angajati a normelor si cerintelor de protectie a muncii, reglementarilor OT, conditiilor contractului colectiv;
 3. controlul conditiilor de munca, respectarea normelor sanitare si igienice din legislatia muncii;
 4. prevenirea ranilor industriale, promovarea solutiilor pozitive care sporesc siguranta proceselor de productie;
 5. informarea angajatilor despre normele de munca sigure.

SERVICII DE SANATATE IN MUNCA

 1. Implementarea sarcinilor defineste functiile departamentului de protectie a muncii la intreprindere.

Principalele sunt:

 1. analiza cuprinzatoare a starii protectiei muncii in intreprindere;
 2. prevenirea ranilor profesionale si a bolilor profesionale;
 3. dezvoltarea impreuna cu specialisti responsabili de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de munca;
 4. monitorizarea indeplinirii conditiilor contractului de munca in domeniul imbunatatirii conditiilor de munca, imbunatatirea starii de sanatate a lucratorilor care au conditii de munca nesanatoase;
 5. participarea la introducerea standardelor moderne de munca sigura;
 6. introducerea de propuneri de cercetare si dezvoltare stiintifica care cresc siguranta productiei;

Toate acestea pot fi dobandite urmand cursuri SMM.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul