Criteriul National

Aflat în campanie, Biden se întâlnește cu familia lui Jacob Blake, un afro-american rănit de poliție – International

Aflat în campanie, Biden se întâlnește cu familia lui Jacob Blake, un afro-american rănit de poliție – International
septembrie 03
21:41 2020

Candidatul democratic la Casa Albă Joe Biden vorbește în privat cu familia lui Jacob Blake, un bărbat de culoare rănit grav de polițiști în Wisconsin, a declarat echipa sa de campanie la sosirea sa pe aeroportul din Milwaukee, potrivit AFP.

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, care a fost împușcat de șapte ori în spate la distanță mică, după ce a ignorat somațiile polițiștilor, un act care a revoltat în Kenosha, statul cheie din Wisconsin, săptămâna trecută. Donald Trump a vizitat orașul marți, dar fără să se întâlnească cu familia lui Blake.

Jurnaliștii nu au putut participa la întâlnirea organizată la prânz cu avocații familiei Blake. Joe Biden nu a răspuns la întrebările pe care i le-au adresat aceștia ăn timp ce se deplasa către locul întâlnirii.

Potrivit echipei sale, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama vorbește personal cu tatăl, două surori și un frate al lui Jacob Blake, în timp ce mama sa participă la întâlnire prin telefon.

Jacob Blake este internat și paralizat de la picioare până la talie.

Imaginile arestării sale din 23 august au reînviat mișcarea de protest împotriva rasismului și violenței poliției, care a degenerat în trei nopți de revolte violente, distrugeri și jafuri în Kenosha.

Tensiunea din Kenosha a atins apogeul pe 25 august, când un tânăr de 17 ani a tras o pușcă semiautomatică către trei protestatari, ucigând doi. Arestarea sa de a doua zi a adus înapoi un calm precar.

„Trebuie să vindecăm rănile”, a declarat miercuri Joe Biden, care denunță neobosit „rasismul instituțional”, în timp ce respinge violența în cadrul demonstrațiilor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul