Criteriul National

Aflați mai multe despre noile piese de motocicletă prezentate la ultimul salon moto din Bucureşti

Aflați mai multe despre noile piese de motocicletă prezentate la ultimul salon moto din Bucureşti
iunie 30
10:17 2017

În ultima perioadă, datele statistice arata ca transportul pe două roți a devenit tot mai popular. Povestea pe succes a vehiculelor pe două roți este strâns legată de multipletele avantaje pe care motocicletele le prezintă, în special traficului infermal din Capitală. Moderne, practice, acestea reușesc să se ”strecoare” cu mare dibăcie printre mașinile ce merg ”bară la bară” în special la orele de vârf din cursul diminetii si al serii.

Luând exemplul marilor orașe europene pentru descongestionarea traficului, românii iubitori de aventuri extreme au început să se implice tot mai mult în demersul pentru asigurarea unui transport civilizat. Asadar, alternativa vehiculelor pe două roți este una binevenită, atât din punct de vedere al rapidității si pragmatismului de care dă dovadă, cât și din cea a eliminării stresului declansat de aglomerația din mijloacele de transport public.

Având în vedere că vehiculele pe două roți sunt în permanență supuse uzurii, experții și producătorii au ajuns la un ”numitor comun” în privința necesității lansării unor noi categorii și variante de piese motociclete.

Pe lângă faptul că au menirea de a asigura o înlocuire promptă și eficientă a componentelor moto originale, piesele noi, au rolul de a custumiza funcționarea în parametri optimi a motorului, a sistemelor de direcție, frănare și ambreiaj si de a îmbunătăți performanțele acestora.

 

Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente Bucureşti – ultimele  noutăți în materie de piese motociclete

În perioada 21-23 aprilie 2017, la Pavilionul C1 din cadrul Complexului Expozițional Romexpo a avut loc ediția a XV-a a Salonului de Motociclete, Accesorii și Echipamente București. Expoziția și-a propus drept obiectiv atragerea atenției asupra necesității asumării și susținerii transportului pe două roți ca soluție facilă în vederea descongestionării traficului și reducerii poluării.

Nu mai puțin de 40000 de vizitatori au luat cu asalt standurile dealerilor și comercianților de piese de motociclete. Aceștia au avut, astfel, posibilitatea de a expune în fața publicului curios aparițiile de ultimâ oră în materie de vehicule pe două roți și componente ale pentru acestea.

Motorul este principala componentă de care depinde durata de viată, rezistența și performanțele unei motociclete. Ca atare, micii comercianți, dar și marele reprezentanțe, cum ar și Honda, Suzuki, Yamaha sau Aprilia oferă posibiliatea rapidă de înlocuire a micilor accesorii stricate. Neavând cine știe ce experiență, vizitatorii cumpărători au tendința de a minimiza rolul rulmenților, garniturilor sau pinioanelor de motor.

Rulmenții au rolul de a constrânge mișcarea rotativă și de a reduce fricțiunea de la niveul elemetelor motorului.

Pinionul are misiunea de a asigura o transmisie optimă pe lanț pe spatele motocicletei, conferind o bună aderență și o bună fiabilitate și se poate folosi în structura roților sau a cutiei de viteze.

Plăcuțele de frână se înscriu și ele în rândul celor mai importante pise de motocicletă. În funcție de scopul pentru care sunt utilizate, producătorii le împart în trei mari categorii. Din prima categorie fac parte plăcuțele de frână de siguranță, ce sunt fabricate din materiale de fricțiune metalice sau siterizate speciale, pentru a aigura un nivel sporit de asistență la frânare sau parcare.

Plăcuțele de spate se remarca printr-o duritate mai scăzută și protejează discurile de frână de uzura prematură. Cele de față au o grosime mai redusă față de precedentele și asigură tracțiunea.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo