Criteriul National

Aghios

Aghios
iunie 20
23:48 2016

a

„Cei chemați ieșiți ca nimeni din cei chemați să nu rămână” (ectenia celor chemați)

 

Dragii mei,după episodul de la MARELE CIRC se pare că ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ (sau încălzirea gloabei cum sună mai bine și cum îmi place mie să-i spun) sau mă rog ce-o fi ea SCHIMBARE CLIMATICĂ, iată că a venit rândul și lui AGHIUȚĂ să i se aducă laude și cântări în limbi de foc veșnic și de pucioasă. Dar stați puțin să punem și puțină muzică ambientală așa ca să vă aduc mai aproape de durerea NEAMULUI ROMÂNESC la ora actuală.

„Știm cu toți că un loc în colțișor de rai costă vorba aceea dai un ban dar face.” Credeți că am uitat acest aspect?

Dar nu-i treaba noastră cum se vor mântui domniile lor sau ce recipisă vor expedia către apostolii PETRU ȘI PAVEL la porțile RAIULUI. Nu știm dacă se vor mișca singuri pe acolo prin crăpăturile … sau ajutați de câte un împelițat prizând câte un porumbel pe post de poștalion. De aceea toate trebuie hotărâte aici pe pământ în lumea ADORMITĂ sau cum spun FRAȚII MASONI trecută în ADORMIRE.

Dar despre vrăjile lor și zidirea cea de taină puteți afla aici:

 

Oare degeaba ne îndeamnă REGELE GUVERNATOR AL ROMÂNIEI să cumpărăm CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI?

Știm prea bine că lamijloc e coada lui AGHIUȚĂ de aceea nu-i credem și ne resemnăm cu opera marelui artist BRÎNCUȘI.Un geniu al DACULUI LIBER. De aceea ei l-au luat de FRATE care a folosit mistria, compasul și echerul. De, așa-i românul e în stare să se vândă și pentru câțiva firfirei la marea reducere din moluri și supermarketuri.

Nu contează că suntem un popor singur care ne-am scris istoria în piatră. Vedeți și voi columna lui TRAIAN. Primul și al doilea RĂZBOI(MONDIAL la vremea aceea) cu IMPERIALIȘTII poate de aceea nu vor să fim o NAȚIUNE UNITĂ de frica ÎNFRÎNGERiI.

Nu întâmplător v-am dat secvențele din ISTORIA NEAMULUI ROMÂNESC. Înainte ca și acum am exportat copii către “lumea civilizată” acum ni-i răpesc chiar instituțiile statului respectiv(Norvegia, Anglia, Canada). Ne-am bătut pe câmpurile de luptă apărându-ne TRADIȚIA(familia mamă-tată copii bunici), EVLAVIA CREȘTINĂ(bisericile-mănăstirile preoții și maicile) și AVUȚIA(munți păduri ape).Dar de la răpiri la DONAȚII nu e decât o cale mai scurtă folosită de AGHIUȚĂ. Auziți stimabililor  ce fapte de mucenicie se face în deal la MITROPOLIE

. Păi de când a început primăvara arabă tot se strânge SÂNGE CREȘTIN. N-ați observat? Sau cu banii respectiv se ridică acea CATREDALĂ A NEAMULUI ROMÂNESC. Un proiect care sincer nu mă regăsesc. Și am să vă spun de ce. Pentru că la nivel de arhiepiscopii și mitropolii nu s-a organizat tabere de muncă (de o săptămână/periodic) cu enoriași. Da se asigura TRANSPORT, CAZARE și MASĂ și cred că la ora asta nu mai trebuia să o mai salvăm pe mama TAXIMETRISTULUI acela de caută un spațiu mic din lemn, nu ne mai bate DUMNEZEU cu tornade și grindină sau alte nenorociri.

Dar să revenim la lucruri mai mult folositoare pentru MÂNTUIREA NOASTRĂ. Eu personal nu l-am cunoscut pe vrednicul de pomenire ARHIMANDRIT IUSTIN PÂRVU însă am văzut pentru prima dată un EXTRA-TERESTRU. Nu vă speriați. Am văzut cu ochii mei pe părintele când a venit la mănăstirea POARTA ALBĂ. Ultima ctitorie a domniei sale pe care nu a mai apucat să o vadă ridicată. Știm cu toți nefericitul accident de muncă petrecut în palatul arhiepiscopal ca în cel mult un an să treacă la cele veșnice. Părintele ne-a lăsat o vastă literatură și învățăminte din viața sa. Dar cine să-l mai citească și să-l cerceteze. Vă spun sincer nu-i greu să spovedești militari pe front care își dădeau sufletul în fața părintelui. Ca și mai târziu în închisorile comuniste. Am fost în fiecare an la mormântul său pentru pomenire și a lua binecuvântare sărutând CRUCEA CELTICĂ de la căpătâiul său. Părinte IUSTINE roagă-te pentru noi păcătoși. Amin.

q

Eu vă reamintesc cuvintele Părintelui IUSTIN încărcate cu multă înțelepciune “Eu zic că astăzi, ca și altădată, creștinul trebuie să fie ca iepurele pe hat: în două lăbuțe, cu urechile ciulite dreapta-stânga să vadă de unde vine pericolul. Asta-i trezvirea noastră!”

În încheiere vreau să-mi cer iertare.Poate am deranjat pe unii care zic că se află pe drumul cel DREPT în LUMINA CEREASCĂ dar le spun că “Cei care nu au învățat istoria, sunt condamnați să o repete. Iar cei ce au învățat-o sunt condamnați acum să asiste neputincioși cum toți ceilalți o repetă!”. O zi bună de la DOMNUL.

Notă pentru toți cititorii :

Am folosit termenul de comparație “EXTRA-TERESTRU” pentru că părintele deja nu mai aparținea acestei lumi. S-a jertfit ridicând ultima MĂNASTIRE pe marginea unui CANAL plin de lacrimi, sânge și suferințe.Iar dacă articolul meu a fost prea greoi pentru voi vă recomand Epistola lui Pavel către Corinteni .

Am și pentru cei care le plac filmele o recomandare mai ” specială”

 

Sursa foto : www.shutterstock.com,www.doxologia.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

 

Comentarii

Comentarii

Tags

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo