Criteriul National

Agramatul mediu academic al României

Agramatul mediu academic al României
ianuarie 30
07:31 2018

2-consiliul-national-al-rectorilor1
Nu știm cu ce a greșit România de are parte, din 1947 încoace, numai de persoane rău certate cu limba română. Dacă în „epoca de aur” românii făceau mișto de „tutulor”-ul lui Nicolae Ceaușescu și de „codoi”-ul țaței Leana, după decembrie 1989 am intrat în epoca „meandrelor concretului”, în care agramații sunt la putere.
Fie că vorbim despre șefii statului, despre președinții celor două camere ale Parlamentului, despre parlamentari, despre europarlamentari – vezi cazurile Elena Băsescu și Maria Grapini, despre prim-miniștri, vicepremieri sau despre miniștri, am avut parte numai de catastrofe din punct de vedere gramatical și lingvistic.
În ultima perioadă s-a înmulțit numărul agramaților politici, dar ce este mai grav este faptul că problemele au apărut la vârful unui minister care ar trebui să formeze oamenii de mâine: Ministerul Educației și Cercetării Naționale.
Nu știu cum se face, dar din 2004 încoace avem numai miniștri agramați în fruntea Educației. Adică la un minister unde prima condiție ar fi să vorbești impecabil limba română. Pentru că nu poți să le pretinzi elevilor care se prezintă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat să cunoască limba și literatura română, când tu, ca ministru, ești un agramat total.
Indiferent că în fruntea Ministerului Educației s-au aflat „Abramburica” Ecaterina Andronescu, Mihai Hărdău, Cristian Adomniței, Daniel Funeriu, Ioan Relu Mang, Remus Pricopie, Sorin Cîmpeanu sau Liviu Pop, toți au dat proba incompetenței lingvistice și gramaticale în fața poporului român.
Mai nou, viitorul șef al educației naționale, rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar dr. Valentin Popa, este noul „pamblicar” certat cu limba română.
Ba mai mult, a apărut o scrisoare de susținere a lui Valentin Popa pentru funcția de ministru al educației. Scrisoare din partea mediului academic semnată de 45 de rectori ai universităților de stat din țară.
Cu alte cuvinte, mediul academic român își asumă agramații și inculții și dorește ca aceștia să ocupe poziții de prim-rang în administrația publică.
2-consiliul-national-al-rectorilor1

Scrisoarea pe care cei 45 de rectori au semnat-o ne duce înapoi în timp, pe vremea când de limba română se ocupau grămăticii școliți pe băncile URSS, la Moscova, iar de istoria României se ocupa Mihail Roller. Să îți pui semnătura, în calitate de rector al unei universități, pe o hârtie care girează impostura, stâlcirea limbii și gramaticii române reprezintă un atentat moral la adresa viitorului națiunii.
Unii ar spune că mediul academic român pare compromis. Nu pare, ESTE!
Când ai girat de-a lungul anilor pseudo-doctori în științe de genul Victor Ponta, Mihai Onțanu, Ioan Mang, Gabriel Oprea și mulți alții, când corupția în universitățile de stat din țară a atins cote mari – vezi cazul Universității Ovidius din urmă cu câțiva ani, când mediul academic privat – universitățile private – este necompetitiv și aruncă pe piață rebuturi de genul Florin Iordache și Șerban Nicolae, nu poți vorbi despre o educație sănătoasă.
Avem o educație bolnavă și un mediu academic agramat. Mediu care pune mai presus interesul de castă, de clan, decât Educația Neamului Românesc, mai presus decât viitorul acestei națiuni.
Să le fie rușine tuturor celor 45 de rectori care au semnat scrisoare de susținere pentru funcția de Ministru al Educației Naționale în persoana agramatului Valentin Popa!

Sursa foto :Arhiva personalã a domnului Hristo Botev

Redacția platformei media Criteriul Național multumeste domnului Hristo Botev pentru acest material transmis în exclusivitate

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro