Criteriul National

AGRAVANT!Statele Unite și Israelul s-au retras din UNESCO

AGRAVANT!Statele Unite și Israelul s-au retras din UNESCO
octombrie 13
09:52 2017

Aceste state au acuzat instituția că este anti-israeliană. În luna iulie, UNESCO a declarat centrul vechi al orașului Hebron zonă protejată a patrimoniului mondial, o decizie care a atras mânia oficialilor israelieni.

UNESCO

De asemenea, liderul statului evreu Benjamin Nenanyahu, a anunțat că țara sa se va alătura Statelor Unite, renunțând la UNESCO, după ce Washingtonul a afirmat că agenția ONU este „anti-Israel”.

Statele Unite au retras finanțarea de la UNESCO după ce Palestina a devenit membru în anul 2011, dar și-a păstrat biroul în sediul său din Paris pentru a influența politica din spate ușilor închise .

Dar începând de pe data de 12 Octombrie, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a confirmat că protestul său a luat-o cu un pas mai departe, retragerea devenind efectivă pe 31 decembrie.Departamentul de Stat al SUA a afirmat într-o declarație: „Această decizie nu a fost luată cu ușurință și reflectă preocupările Statelor Unite cu arieratele la UNESCO, necesitatea unei reforme fundamentale în cadrul organizației și continuarea părții anti-israeliene la UNESCO”.

Declarația a spus că SUA va încerca să „rămână angajată ca stat non-membru de observator pentru a contribui la opinia, perspectivele și expertiza SUA”.

Punctul de vedere al UNESCO

UNESCO a declarat că decizia SUA este o pierdere pentru multilateralism și pentru ONU.Directorul general al UNESCO- Irina Bokova-și-a exprimat „regretul profund” față de decizia SUA. „Nu este vorba numai despre Patrimoniul Mondial”, a spus ea, descriind retragerea ca fiind „o pierdere atât pentru organizație, cât și pentru SUA”.

„În momentul în care conflictele continuă să distrugă societăți din întreaga lume, este profund regretabil ca Statele Unite să se retragă de la Agenția Națiunilor Unite care promovează educația pentru pace și protejează cultura sub atac”, a adăugat domnia sa. „Aceasta este o pierdere pentru familia Națiunilor Unite. Aceasta este o pierdere pentru multicultralism. ”

Politicile asupra acestui eveniment pot fi conultate aici.

Replici dure ale ambasadorului SUA

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite este de părere că „politizarea extremă” a UNESCO – agenția culturală, educațională și științifică a URN – a devenit de „o jenă cronică”.

Nikki Haley a comparat denumirea agenției pentru Orașul Vechi al Hebronului și mormântul Patriarhilor drept teritoriu palestinian, ultima dintre numeroasele „acțiuni prostești” care au condus la decizia Statelor Unite de a se retrage din UNESCO.Haley a susținut faptul că viziunea SUA din 1984, atunci când președintele Ronald Reagan s-a retras de la UNESCO, este perfect adevărat astăzi: „Contribuabilii americani nu ar mai trebui să fie în cârlig pentru a plăti politici care sunt ostile valorilor noastre și fac o batjocură a justiției și a bunului simț .“Domnia sa a mai spus: „Statele Unite vor continua să evalueze toate agențiile din cadrul sistemului Națiunilor Unite prin intermediul aceluiași obiectiv.”

Pe lângă acțiunile din Hebron, Haley a subliniat „păstrarea dictatorului sirian Bashar Assad într-un comitet pentru drepturile omului al UNESCO, chiar și după represiunea sa criminală împotriva protestatarilor pașnici”.

Sursa foto : Francois Mori File, The Associated Press

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro