Criteriul National

AGRAVANT!Statele Unite și Israelul s-au retras din UNESCO

AGRAVANT!Statele Unite și Israelul s-au retras din UNESCO
octombrie 13
09:52 2017

Aceste state au acuzat instituția că este anti-israeliană. În luna iulie, UNESCO a declarat centrul vechi al orașului Hebron zonă protejată a patrimoniului mondial, o decizie care a atras mânia oficialilor israelieni.

UNESCO

De asemenea, liderul statului evreu Benjamin Nenanyahu, a anunțat că țara sa se va alătura Statelor Unite, renunțând la UNESCO, după ce Washingtonul a afirmat că agenția ONU este „anti-Israel”.

Statele Unite au retras finanțarea de la UNESCO după ce Palestina a devenit membru în anul 2011, dar și-a păstrat biroul în sediul său din Paris pentru a influența politica din spate ușilor închise .

Dar începând de pe data de 12 Octombrie, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a confirmat că protestul său a luat-o cu un pas mai departe, retragerea devenind efectivă pe 31 decembrie.Departamentul de Stat al SUA a afirmat într-o declarație: „Această decizie nu a fost luată cu ușurință și reflectă preocupările Statelor Unite cu arieratele la UNESCO, necesitatea unei reforme fundamentale în cadrul organizației și continuarea părții anti-israeliene la UNESCO”.

Declarația a spus că SUA va încerca să „rămână angajată ca stat non-membru de observator pentru a contribui la opinia, perspectivele și expertiza SUA”.

Punctul de vedere al UNESCO

UNESCO a declarat că decizia SUA este o pierdere pentru multilateralism și pentru ONU.Directorul general al UNESCO- Irina Bokova-și-a exprimat „regretul profund” față de decizia SUA. „Nu este vorba numai despre Patrimoniul Mondial”, a spus ea, descriind retragerea ca fiind „o pierdere atât pentru organizație, cât și pentru SUA”.

„În momentul în care conflictele continuă să distrugă societăți din întreaga lume, este profund regretabil ca Statele Unite să se retragă de la Agenția Națiunilor Unite care promovează educația pentru pace și protejează cultura sub atac”, a adăugat domnia sa. „Aceasta este o pierdere pentru familia Națiunilor Unite. Aceasta este o pierdere pentru multicultralism. ”

Politicile asupra acestui eveniment pot fi conultate aici.

Replici dure ale ambasadorului SUA

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite este de părere că „politizarea extremă” a UNESCO – agenția culturală, educațională și științifică a URN – a devenit de „o jenă cronică”.

Nikki Haley a comparat denumirea agenției pentru Orașul Vechi al Hebronului și mormântul Patriarhilor drept teritoriu palestinian, ultima dintre numeroasele „acțiuni prostești” care au condus la decizia Statelor Unite de a se retrage din UNESCO.Haley a susținut faptul că viziunea SUA din 1984, atunci când președintele Ronald Reagan s-a retras de la UNESCO, este perfect adevărat astăzi: „Contribuabilii americani nu ar mai trebui să fie în cârlig pentru a plăti politici care sunt ostile valorilor noastre și fac o batjocură a justiției și a bunului simț .“Domnia sa a mai spus: „Statele Unite vor continua să evalueze toate agențiile din cadrul sistemului Națiunilor Unite prin intermediul aceluiași obiectiv.”

Pe lângă acțiunile din Hebron, Haley a subliniat „păstrarea dictatorului sirian Bashar Assad într-un comitet pentru drepturile omului al UNESCO, chiar și după represiunea sa criminală împotriva protestatarilor pașnici”.

Sursa foto : Francois Mori File, The Associated Press

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo