Criteriul National

Ai 18 ani, dar n-ai calificare? Cum obtii banii necesari traiului

Ai 18 ani, dar n-ai calificare? Cum obtii banii necesari traiului
iulie 17
13:27 2017

O problema cu care se confrunta foarte multi tineri ce termina liceul este sa intre pe piata muncii. Acest lucru se pare ca devine tot mai greu in ultima vreme, deoarece sistemul de invatamant scoate anual tot mai multi absolventi care nu stiu sa faca absolut nimic. Unii dintre acestia nu si-au luat nici macar examenul de maturitate, altii au terminat un liceu teoretic, astfel incat patronii ar trebui sa-i angajeze si pe urma sa-i pregateasca ei insisi in domeniu.

Acesti tineri, din fericire, se pot integra in societate. Solutia gasita in urma cu ceva vreme era destul de buna, toata lumea termina liceul si pleca la munca in strainatate, doar ca in ziua de astazi nu mai este la fel de profitabila si nici nu se mai cere forta de munca necalificata. Exista vreo sansa pentru tinerii din Romania de a obtine banii necesari traiului intr-un mod legal?

Iata cateva metode de a avea bani suficienti:

  • O idee estivala, practicata de foarte multi tineri, chiar si de cei care inca nu au implinit varsta de 18 ani, dar isi doresc sa aiba bani de buzunar, este cea a angajarii in restaurantele, cluburile, terasele de pe litoral. Patronii de aici nu platesc extraordinar, dar bacsisul este consistent si reprezinta o tentatie pentru oricine. Unii dintre tineri marturisesc ca au reusit sa stranga intr-o vara o suma buna pe care au investit-o intr-o masina second-hand;
  • Pentru o tanara ambitioasa, hotarata sa reuseasca in viata si care are un aspect fizic placut, cunostinte minime de limba engleza si de folosire a computerului, o varianta este si angajarea la un studio de videochat, un job legal, care ofera carte de munca si asigurare de sanatate, descopera aici mai multe amanunte despre aceasta metoda perfecta de a obtine bani suficienti pentru satisfacerea tuturor dorintelor;

job in video chat bucuresti romania la be you studio

  • Impartirea de pliante pentru diferite firme nu este foarte profitabila, dar ramane o suma constanta de bani, pe care un tanar o poate folosi sa-si acopere cheltuielile cotidiene. Este nevoie de timp, miscare si un zambet larg pe fata, pana la urma este vorba despre comunicare cu cei din jur;
  • Un tanar dornic sa munceasca poate face bani cu ajutorul fortei fizice. Angajarea pe un santier in constructii, chiar ca muncitor necalificat, ii ofera sansa de a castiga destul de bine daca este ambitios, muncitor si constant in efortul depus;
  • Produsele handmade vor ramane o sursa de bani, dar pot deveni afacere profitabila doar daca au la baza o idee geniala, talent mult si creativitate. Cu imaginatie si multa munca se pot crea bijuterii spectaculoase, hainute pictate in diferite moduri, diferite obiecte de decor pentru casa sau gradina, care pot fi foarte bine valorificate;
  • O idee ce presupune o investitie primita din partea parintilor sau a cunoscutilor este cea a deschiderii unei mici afaceri, de pe urma careia sa se intretina ulterior. Acest lucru insa poate fi realizat mai greu deoarece nimeni nu e dispus sa ofere bani unei persoane necalificate, nici macar cand vine vorba despre o banala florarie, o ferma de vaci, un fast-food sau alte business-uri de mici dimensiuni.

 femeie de afaceri ca job pentru tinere

Asadar, pentru ca o persoana sa castige bani la varsta de 18 ani este important sa-si doreasca sa munceasca, iar ofertele de lucru vor curge, cu siguranta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo