Criteriul National

Ai 18 ani, dar n-ai calificare? Cum obtii banii necesari traiului

Ai 18 ani, dar n-ai calificare? Cum obtii banii necesari traiului
iulie 17
13:27 2017

O problema cu care se confrunta foarte multi tineri ce termina liceul este sa intre pe piata muncii. Acest lucru se pare ca devine tot mai greu in ultima vreme, deoarece sistemul de invatamant scoate anual tot mai multi absolventi care nu stiu sa faca absolut nimic. Unii dintre acestia nu si-au luat nici macar examenul de maturitate, altii au terminat un liceu teoretic, astfel incat patronii ar trebui sa-i angajeze si pe urma sa-i pregateasca ei insisi in domeniu.

Acesti tineri, din fericire, se pot integra in societate. Solutia gasita in urma cu ceva vreme era destul de buna, toata lumea termina liceul si pleca la munca in strainatate, doar ca in ziua de astazi nu mai este la fel de profitabila si nici nu se mai cere forta de munca necalificata. Exista vreo sansa pentru tinerii din Romania de a obtine banii necesari traiului intr-un mod legal?

Iata cateva metode de a avea bani suficienti:

  • O idee estivala, practicata de foarte multi tineri, chiar si de cei care inca nu au implinit varsta de 18 ani, dar isi doresc sa aiba bani de buzunar, este cea a angajarii in restaurantele, cluburile, terasele de pe litoral. Patronii de aici nu platesc extraordinar, dar bacsisul este consistent si reprezinta o tentatie pentru oricine. Unii dintre tineri marturisesc ca au reusit sa stranga intr-o vara o suma buna pe care au investit-o intr-o masina second-hand;
  • Pentru o tanara ambitioasa, hotarata sa reuseasca in viata si care are un aspect fizic placut, cunostinte minime de limba engleza si de folosire a computerului, o varianta este si angajarea la un studio de videochat, un job legal, care ofera carte de munca si asigurare de sanatate, descopera aici mai multe amanunte despre aceasta metoda perfecta de a obtine bani suficienti pentru satisfacerea tuturor dorintelor;

job in video chat bucuresti romania la be you studio

  • Impartirea de pliante pentru diferite firme nu este foarte profitabila, dar ramane o suma constanta de bani, pe care un tanar o poate folosi sa-si acopere cheltuielile cotidiene. Este nevoie de timp, miscare si un zambet larg pe fata, pana la urma este vorba despre comunicare cu cei din jur;
  • Un tanar dornic sa munceasca poate face bani cu ajutorul fortei fizice. Angajarea pe un santier in constructii, chiar ca muncitor necalificat, ii ofera sansa de a castiga destul de bine daca este ambitios, muncitor si constant in efortul depus;
  • Produsele handmade vor ramane o sursa de bani, dar pot deveni afacere profitabila doar daca au la baza o idee geniala, talent mult si creativitate. Cu imaginatie si multa munca se pot crea bijuterii spectaculoase, hainute pictate in diferite moduri, diferite obiecte de decor pentru casa sau gradina, care pot fi foarte bine valorificate;
  • O idee ce presupune o investitie primita din partea parintilor sau a cunoscutilor este cea a deschiderii unei mici afaceri, de pe urma careia sa se intretina ulterior. Acest lucru insa poate fi realizat mai greu deoarece nimeni nu e dispus sa ofere bani unei persoane necalificate, nici macar cand vine vorba despre o banala florarie, o ferma de vaci, un fast-food sau alte business-uri de mici dimensiuni.

 femeie de afaceri ca job pentru tinere

Asadar, pentru ca o persoana sa castige bani la varsta de 18 ani este important sa-si doreasca sa munceasca, iar ofertele de lucru vor curge, cu siguranta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo