Criteriul National

Ai abuzat de putere, ai cerut coloana, a murit un om, acum raspunde!

Ai abuzat de putere, ai cerut coloana, a murit un om, acum raspunde!
septembrie 22
06:54 2016

 

imag_-articol

 

Nu cred ca voi inţelge nicioadată cum este posibil ca într-o ţară în care în mod miraculos foarte multe talente deosebite cresc precum Florile de Colt în vârf de munte, o ţară în care s-a plătit cu viaţa foarte scump şi în perioada persecuiţie comuniste şi la revoluţie, se întâmplă atâtea tragedii, iar o adunătură mare de rebuturi ale şcolilor şi ale fostului regim au reuşit să pună mâna pe conducerea tării în administraţiile centrale şi locale în diversele insituţii. De la alegerile din 2014 situaţia este pe cale să se indrepte, dar cu paşi foarte mici, singurul moment care a determinat o schimbare reală in conducerea centrală fiind accidentul Colectiv.

Asist cu stupoare la circul parlamentarilor cu şoriciul tăbăcit la al o sute-lea mandat facând cerc în jurul „criminalilor” care, dacă nu au ucis cu mâna lor, au reuşit prin dezastrul administrativ să lase mii şi zeci de mii de oameni să moară în spitale murdare şi în accidente rutiere (pentru că poliţiştii se odihnesc la umbră, iar infrastructura este cum este…) iar cei mai mulţi care au supravieţuit şi nu au avut „norocul” să căpuşeze vre un buget de stat, au avut un confort de viaţă foarte scăzut.

Am avut nenorocul să aud câţiva ziarişti pe la tv, care judecă ei societatea noastră prim prisma bogatei experienţe de căscat gura pe la talkshow-uri şi pe internet şi işi exprimă stupoarea legată de emoţiile mamei îndurerate, ba sprijinul pentru pentru unii politicieni-catastrofe că ar fi hărtuiţi micuţii de unii procurori care nu au fost aleşi de zeci de mii de pensionari cu puiul congelat în braţe, ci au ,,luat două examene şi au ajuns pe post” M. Ciuvică ?! mare Ţi-e grădina…

Situaţia tragicului accident este cât se poate de clară, ministrul Oprea a abuzat de putere şi a cerut (de peste 1000 de ori)  formarea coloanei oficiale în cazul în care prin lege nu beneficia de aceste sprijin, fiind nevoie de o autorizaţie specială pentru fiecare insoţire. Neexistând autorizaţie şi un exerciţiu (măcar teoretic) de pregătire pentru fiecare traseu, o tragedie s-a întâmplat şi un politist a murit. Oprea a abuzat de putere, un accident s-a petrecut, un om a murit, acum trebuie sa raspundă!

redactare – andrei chivu

motocicleta-politistului_0

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro