Criteriul National

Ai abuzat de putere, ai cerut coloana, a murit un om, acum raspunde!

Ai abuzat de putere, ai cerut coloana, a murit un om, acum raspunde!
septembrie 22
06:54 2016

 

imag_-articol

 

Nu cred ca voi inţelge nicioadată cum este posibil ca într-o ţară în care în mod miraculos foarte multe talente deosebite cresc precum Florile de Colt în vârf de munte, o ţară în care s-a plătit cu viaţa foarte scump şi în perioada persecuiţie comuniste şi la revoluţie, se întâmplă atâtea tragedii, iar o adunătură mare de rebuturi ale şcolilor şi ale fostului regim au reuşit să pună mâna pe conducerea tării în administraţiile centrale şi locale în diversele insituţii. De la alegerile din 2014 situaţia este pe cale să se indrepte, dar cu paşi foarte mici, singurul moment care a determinat o schimbare reală in conducerea centrală fiind accidentul Colectiv.

Asist cu stupoare la circul parlamentarilor cu şoriciul tăbăcit la al o sute-lea mandat facând cerc în jurul „criminalilor” care, dacă nu au ucis cu mâna lor, au reuşit prin dezastrul administrativ să lase mii şi zeci de mii de oameni să moară în spitale murdare şi în accidente rutiere (pentru că poliţiştii se odihnesc la umbră, iar infrastructura este cum este…) iar cei mai mulţi care au supravieţuit şi nu au avut „norocul” să căpuşeze vre un buget de stat, au avut un confort de viaţă foarte scăzut.

Am avut nenorocul să aud câţiva ziarişti pe la tv, care judecă ei societatea noastră prim prisma bogatei experienţe de căscat gura pe la talkshow-uri şi pe internet şi işi exprimă stupoarea legată de emoţiile mamei îndurerate, ba sprijinul pentru pentru unii politicieni-catastrofe că ar fi hărtuiţi micuţii de unii procurori care nu au fost aleşi de zeci de mii de pensionari cu puiul congelat în braţe, ci au ,,luat două examene şi au ajuns pe post” M. Ciuvică ?! mare Ţi-e grădina…

Situaţia tragicului accident este cât se poate de clară, ministrul Oprea a abuzat de putere şi a cerut (de peste 1000 de ori)  formarea coloanei oficiale în cazul în care prin lege nu beneficia de aceste sprijin, fiind nevoie de o autorizaţie specială pentru fiecare insoţire. Neexistând autorizaţie şi un exerciţiu (măcar teoretic) de pregătire pentru fiecare traseu, o tragedie s-a întâmplat şi un politist a murit. Oprea a abuzat de putere, un accident s-a petrecut, un om a murit, acum trebuie sa raspundă!

redactare – andrei chivu

motocicleta-politistului_0

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo