Criteriul National

Ai dificultăți în achitarea datoriilor? Kruk România te ajută!

Ai dificultăți în achitarea datoriilor? Kruk România te ajută!
iulie 29
16:36 2019

Nu există prea mulți  români care să nu fie auzit de Kruk România, această prestigioasă companie de colectare a datoriilor care funcționează în țara noastră încă din 2017 și cu ajutorul angajaților căreia multe persoane care au avut de restituit diverse sume de bani către bănci sau alte persoane juridice au scăpat de aceste datorii împovărătoare.

Totuși nu este încă suficient de clar pentru oamenii obișnuiți ce este un colector de datorii și pe ce bază funcționează un astfel de agent economic ce desfășoară o activitate atât de specială.

Informații despre colectarea datoriile restante pe cale amiabilă

Un colector de datorii poate fi o persoană juridică care fie acționează numele unui creditor inițial, fie a preluat de la acesta anumite datorii cu risc și încearcă să obțină stingerea acestora pe cale amiabilă de la aceia care le-au contractat.

Un reprezentant al unei astfel de agenții de colectare datorii poate să contacteze un debitor pentru a-i furniza informații despre suma de bani pe care o are de achitat, pentru a cere plata și a explica în ce constau consecințele neachitării acesteia, pentru a oferi variante viabile de plată, inclusiv poate propune elaborarea unui plan de eșalonare a plăților pe o anumită perioadă de timp determinată.

Contactarea debitorilor se poate face atât telefonic, cât și prin scrisoare poștală, prin email, rețele sociale sau, în anumite cazuri, chiar printr-o vizită la domiciliu.

Această contactare a unui datornic nu se poate face totuși oricând, de oricine și în orice condiții, regulile în această materie fiind clar stabilite în codul de conduită al angajaților sau colaboratorilor unei astfel de companii de colectare datorii.

Datele și orele de contact, modul concret de contactare a unei persoanei fizice sunt elemente bine stabilite pentru a nu ajunge (voit sau nu) la hărțuirea debitorului.

Sub nicio formă compania de recuperare a datoriilor nu trebuie să agreseze psihic sau fizic pe debitor, să îl sune la ore nepotrivite, să îl asalteze cu email-uri sau scrisori. În caz contrar va suporta rigorile legii.

Societățile de colectare datorii sunt obligate să se conformeze legii

În plus, companiile de recuperare a datoriilor trebuie să respecte strict dreptul la confidențialitate a datelor personale ale persoanei care are de restituit o anumită sumă. Reprezentanții acestora prin lege nu pot să dezvălui informații despre situația financiară a unui debitor fără acordul clar al acestuia.

Mai mult decât atât, un reprezentant al unei firme de recuperare credite nu poate nici să își contacteze clienții în sărbătorile legale și nici de un număr mult prea mare de ori în decursul unei săptămâni sau luni, numărul maxim de contacte telefonice fiind în medie de trei ori pe săptămână sau de maxim 10 ori pe lună. La fel și orele între care se poate suna la un debitor nu pot să fie unele nepotrivite, care îi pot provoca disconfort (de exemplu seara târziu sau în weekend).

Mai mult decât atât, vizitele la domiciliul nu se fac decât în cazuri excepționale și doar atunci când nu este posibil un contact cu împrumutatul prin telefon, internet sau prin poștă. Rezonabilitatea este principiul de la care se pleacă în acest demers delicat pe care societatea în cauză îl face pentru recuperarea unei datorii.

Reprezentanții unei astfel de societăți de recuperare a datoriilor trebuie să fie foarte atenți și să nu facă erori cu privire la adresa unde consideră că se află debitorul, să nu folosească un limbaj agresiv ,să nu acționeze pentru a intimida persoana în cauza ori familia acesteia, să nu îl înșele în vreun fel și să nu profite dacă debitorul este o persoană în vârstă, are o dizabilitate vizibilă, este un analfabet funcțional sau pur și simplu nu este familiarizat cu prevederile legale în materie.

La Kruk România toate aceste drepturi ale debitorului sunt respectate cu strictețe, fiecare persoană care are de rambursat o datorie fiind tratată în mod profesionist.

Pentru detalii privind modul de desfășurare a unei colaborări cu această companie de colectare datorii accesați site-ul lor de prezentare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei