Criteriul National

Ai facut accident cu o masina inchiriata in sistem rent a car? Iata ce trebuie facut

aprilie 05
14:45 2017

rent_a_car_accident

Chiar daca un accident este ultimul lucru la care te gandesti atunci cand vrei sa pleci in vacanta, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii pregatit si informat, mai ales daca se intampla la volanul unei masini inchiriate in sistem rent a car. Poti fii tentat sa crezi ca un accident la volanul unei masini inchiriate nu este cu nimic diferit de unul care are loc cu masina personala, insa adevarul este ca exista diferente clare si un protocol special care trebuie urmat cu strictete, prevazut in contractul pe care il inchei cu o companie de rent a car.

In primul rand, daca ai ghinionul de a avea un accident, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca toti insotitorii tai sunt vii si nevatamati si sa verifici daca au fost implicate si alte masini. In caz ca cineva are nevoie de o ambulanta, suna de urgenta la 112. Daca masina a fost afectata serios si suspectezi ca exista pericol de explozie, elibereaza zona si indeparteaza-te cat poti de mult de automobil.

Dupa ce te-ai asigurat ca toata lumea de la fata locului este in siguranta, fa schimb de date de contact si de asigurare cu partile implicate si fotografiaza masinile avariate, din cat mai multe unghiuri posibile. Iti recomandam sa nu spui celorlalte parti implicate in accident ca masina ta este inchiriata in sistem rent a car, deoarece este posibil sa incerce sa profite de acest aspect.

Dupa ce ai parasit in siguranta locul accidentului, contacteaza cat mai repede posibil reprezentantii companiei de rent a car de la care ai inchiriat automobilul si informeaza-i in legatura cu accidentul. Ofera detalii cat mai precise si, in acelasi timp, cere-le indicatii clare despre cum trebuie sa procedezi mai departe.

FocusRent, companie cu sedii in Bucuresti si Otopeni, ofera servicii de rent a car cu asigurari RCA si full CASCO incluse, precum si inlocuirea masinii in caz de avarie, in maxim 5 ore de la semnalarea accidentului. Insa, pentru a beneficia de aceste facilitati, trebuie sa respecti cateva conditii in calitate de client al serviciilor de rent a car FocusRent.

Conform termenilor si conditiilor contractuale, clientul este responsabil in totalitate si este de acord sa acopere toate cheltuielile aferente pagubelor produse asupra masinii inchiriate in sistem rent a car in urmatoarele situatii:

– daca accidentul s-a produs in urma consumului de alcool, al medicamentelor, al somniferelor sau al altor substante care pot influenta capacitatea de a conduce
– daca, in urma accidentului, clientul fuge de la locul faptei si nu declara accidentul in termenul prevazut de lege
– daca accidentul s-a produs din vina clientului in timpul savarsirii unei infractiuni

De asemenea, in caz de accident, clientul se angajeaza, prin semnarea contractului, sa apere interesele companiei de rent a car si ale companiei de asigurari prin:

– obtinerea numelor si adreselor martorilor oculari si ale partilor implicate;
– neparasirea masinii inchiriate fara a fi pazita;
– anuntarea telefonica a reprezentatilor FocusRent, in cel mult 3 ore de la producerea accidentului;

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro