Criteriul National

Ai facut accident cu o masina inchiriata in sistem rent a car? Iata ce trebuie facut

aprilie 05
14:45 2017

rent_a_car_accident

Chiar daca un accident este ultimul lucru la care te gandesti atunci cand vrei sa pleci in vacanta, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii pregatit si informat, mai ales daca se intampla la volanul unei masini inchiriate in sistem rent a car. Poti fii tentat sa crezi ca un accident la volanul unei masini inchiriate nu este cu nimic diferit de unul care are loc cu masina personala, insa adevarul este ca exista diferente clare si un protocol special care trebuie urmat cu strictete, prevazut in contractul pe care il inchei cu o companie de rent a car.

In primul rand, daca ai ghinionul de a avea un accident, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca toti insotitorii tai sunt vii si nevatamati si sa verifici daca au fost implicate si alte masini. In caz ca cineva are nevoie de o ambulanta, suna de urgenta la 112. Daca masina a fost afectata serios si suspectezi ca exista pericol de explozie, elibereaza zona si indeparteaza-te cat poti de mult de automobil.

Dupa ce te-ai asigurat ca toata lumea de la fata locului este in siguranta, fa schimb de date de contact si de asigurare cu partile implicate si fotografiaza masinile avariate, din cat mai multe unghiuri posibile. Iti recomandam sa nu spui celorlalte parti implicate in accident ca masina ta este inchiriata in sistem rent a car, deoarece este posibil sa incerce sa profite de acest aspect.

Dupa ce ai parasit in siguranta locul accidentului, contacteaza cat mai repede posibil reprezentantii companiei de rent a car de la care ai inchiriat automobilul si informeaza-i in legatura cu accidentul. Ofera detalii cat mai precise si, in acelasi timp, cere-le indicatii clare despre cum trebuie sa procedezi mai departe.

FocusRent, companie cu sedii in Bucuresti si Otopeni, ofera servicii de rent a car cu asigurari RCA si full CASCO incluse, precum si inlocuirea masinii in caz de avarie, in maxim 5 ore de la semnalarea accidentului. Insa, pentru a beneficia de aceste facilitati, trebuie sa respecti cateva conditii in calitate de client al serviciilor de rent a car FocusRent.

Conform termenilor si conditiilor contractuale, clientul este responsabil in totalitate si este de acord sa acopere toate cheltuielile aferente pagubelor produse asupra masinii inchiriate in sistem rent a car in urmatoarele situatii:

– daca accidentul s-a produs in urma consumului de alcool, al medicamentelor, al somniferelor sau al altor substante care pot influenta capacitatea de a conduce
– daca, in urma accidentului, clientul fuge de la locul faptei si nu declara accidentul in termenul prevazut de lege
– daca accidentul s-a produs din vina clientului in timpul savarsirii unei infractiuni

De asemenea, in caz de accident, clientul se angajeaza, prin semnarea contractului, sa apere interesele companiei de rent a car si ale companiei de asigurari prin:

– obtinerea numelor si adreselor martorilor oculari si ale partilor implicate;
– neparasirea masinii inchiriate fara a fi pazita;
– anuntarea telefonica a reprezentatilor FocusRent, in cel mult 3 ore de la producerea accidentului;

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo