Criteriul National

Ai grijă ce spui că poate fi folosit împotriva ta!

Ai grijă ce spui că poate fi folosit împotriva ta!
februarie 24
14:36 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

omerta

AI GRIJĂ CE SPUI CĂ POATE FI FOLOSIT ÎMPOTRIVA TA !

Nu este decât un simplu sfat,nimic mai mult!Dumneavoastră, care vă aflaţi acum la locul de muncă ,indiferent că este la stat sau la privat cât și o serie de alte categorii sociale despre care vă vom aminti în rândurile de mai jos ne permitem,amical să vă spunem ” Aveți grijă ce spuneți deoarece există o anumita conjunctură despre care vom face referire în acest articole și care ne obligă pe toti să ne gândim de două ori înainte să spunem ceva…”
În altă ordine de idei, cei care cunosc limba engleză și sunt mai conectați cu ceea ce se petrece în actuala și fostă Republică știu că de curând s-a întâmplat ceva.

Un concetățean a crezut că poate să valorifice o formulă pe care a inventat-o în Republică aceasta integrată în ” țara tuturor posibilităților”.Deoarece a auzit expresia pe care am inițiat-o în debut cât și în titlul pe care vi l-am propus,anumiți „băieți bine intenționați” ce au obiceiul de a rosti asemenea replici sunt favorizați spre deosebire de noi ceilalți,ceva mai amărâți,care ne permitem doar să îi… vedem în filme sau pe micul ecran.
Ţinând cont că atunci când vorbim de țara tuturor posibilităților și facem referire la filme, pentru mulți dintre dumneavoastră poate reprezenta o ocazie potrivită ca să ieșim din această rutină,din această existență destul de grea,dar plină de neajunsuri,plină de mocirla în care încercăm să supraviețuim în această fostă și actuală Republică,cu aceeași deschidere încercăm să vă răspundem așteptărilor Dumneavoastră.

WARNING

Automat,ne simțim obligați să vă prezentăm un exemplu, o situație ca să reușim de asemenea manieră să putem coborî cu toții,cu picioarele pe pământ.
Astfel,fără a vă înfricoșa, să ne imaginăm că un grup de tâlhari urcă la o oră de vârf, într-un mijloc de transport în autobuzul 44 , bagă mâna adânc în buzunarele dumneavoastră iar apoi când coboară, în mod sfidător și în gura mare spun cu voce tare ca v-au făcut chiar „un mare serviciu,”ușurându-vă buzunarele!
În acel moment, un cetățean de bună credință care coboară din autobuzul cu pricina și care a văzut în ce fel au operat buzunarele victimelor , rostește în gândul său titlul din articol nostru!
De ce credetit că am început acest articol prezentând acest exemplu cu tâlharii ?
Cetățenii din Constanța sunt metodic talhariți,conștient sau chiar,de cele mai multe ori…inconștient. Numai că, diferența între cei care călătoresc în autobuz din exemplul nostru și ceilalți constănțeni, care li se bagă mâinile adânc în buzunare, constă în faptul că cei care ne tâtlhăresc pe toți o fac după ce au legalizat o fițuică pe care au denumit-o pretențios… „cel mai mare buget existent și aprobat vreodată”…
Având în vedere că la elaborarea unei astfel de fițuici nu au prevăzut aşa cum recomanda Uniunea Europeană ca o bună parte a veniturilor să fie obţinute din surse externe și din activitățile de prestări de servicii ,întregul document se bazează doar pe veniturile care se obțin din buzunarele cetăţenilor şi a firmelor din orașul Constanța!
Până aici ,sper că ați înțeles atât paralela cât mai ales modalitatea în care domnul interimar cu atribuții de primar-Decebal Făgădău și cu gaşca lui obțin cu o asemenea lejeritate banii!

question-mark-1019820_960_720 Acum, ca să puteţi înțelege ceea ce vă vom prezenta în rândurile de mai jos, o să vă invităm sa recitiți exemplul cu tâlharii despre care vi l-am prezentat mai sus și să fiți atenți la partea în care se laudă în gura mare și cu voce tare…cam cât de bună a fost prada pe care au obținut-o de la victime…
O sa vă rog acum să comparați o astfel de situaţie cu ceea ce a facut domnul Făgădău în ultimul timp și o să vedeți că sunt lucruri asemănătoare.
Având în vedere că mulți dintre dumneavoastră nu aveți timp să urmăriți ceea ce face domnul cu atribuții de edil vă invităm să realizaţi o analiză de felul în care anumite decizii care se iau vă afectează atât viața dumneavoastră cât și a copiilor și a întregii familii!

De asemenea,promitem să revenim ca să vă prezentăm mai multe amănunte despre aceste subiect extrem de sensibil,delicaț Până atunci,vă rugăm să nu uitați această frază cu care am început acest articol!
Dumneavoastră sunteți în măsură să ajungeţi la o concluzie firească,nealterată și conformă cu această realitate zugrăvită de către noi toți,corpul redacţional al acestui ziar independent de opinie și atitudine!

Ne înclinăm cu respect în faţa dumneavoastră și vă mulțumim pentru atenție,asigurandu-vă de bunele noastre intenții!

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Sursa foto : http://www.inquisition.ca/en/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo