Criteriul National

Ai grija de sanatatea ochilor tai

Ai grija de sanatatea ochilor tai
februarie 16
16:03 2021

qghnjb

Numarul din ce in ce mai mare de ore pe care le petrecem in fata computer-ului sau a telefonului mobil/tabletei are un impact negativ asupra starii de sanatate a ochilor. Cu toate ca in momentul de fata din ce in ce mai multe dispozitive inteligente sunt prevazute cu ecrane de protectie a ochilor, sanatatea ochilor este afectata in cazul in care petrecem multe ore in fata ecranelor dispozitivelor inteligente pe care le utilizam. Avand in vedere acest aspect este foarte important sa ne adresam unui medic oftalmolog inca de la primele semne care anunta probleme cu vederea.

Problemele cu vederea nu trebuie ignorate!

Nici o problema de sanatate nu trebuie ignorata pentru ca aceasta evolueaza si afecteaza si mai mult starea de sanatate. Acest principiu este valabil si in cazul problemelor cu vederea. Fie ca aceste probleme sunt cauzate de inaintarea in varsta, lucrul in fata computer-ului, probleme genetice, etc, problemele oftalmologice trebuie tratate cat mai repede cu putinta. In functie de gravitatea problemei dar si de cauzele care au condus la aparitia acestui tip de problema exista diferite posibilitati prin care pot fi reparate problemele oftalmologice. Purtarea ochelatilor de vedere este cea mai populara solutie utilizata pentru corectarea problemelor oftalmologice. In cazul in care detii o prescriptie medicala in acest sens trebuie sa te adresezi celor de la optica medicala pentru ca acestia comercializeaza o varietate foarte mare de ochelari vedere. Calitatea ireprosabila a produselor comercializate este principalul motiv pentru care optica medicala este recomandarea multora in momentul in care vine vorba despre necesitatea achizitionarii unor ochelari de vedere. De asemenea, prin intermediul celor de la optica medicala mai poti achizitiona ochelari de soare sau pentru protectie atunci cand lucrezi la computer precum si diverse accesorii sau solutii pentru curatarea ochelarilor de vedere. Totul la cel mai bun raport pret-calitate de pe piata!

Durerile constante de cap, vederea incetosata sau oboseala ochilor sunt semne care nu trebuie ignorate pentru ca acestea anunta aparitia problemelor oftalmologice. Pentru ca aceste probleme sa nu ne afecteze desfasurarea activitatilor de zi cu zi este necesar sa ne adresam cat mai repede cu putinta unui medic oftalmolog pentru a afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a ne putea bucura de o vedere foarte buna.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul