Criteriul National

Ai nevoie de pompa submersibila apa murdara? Iata cum sa o alegi

Ai nevoie de pompa submersibila apa murdara? Iata cum sa o alegi
aprilie 03
16:04 2019

Pompele sunt lucruri indispensabile pentru orice gospodarie mai ales in cazul in care nu exista alimentare cu apa centralizata, canalizare etc. În astfel de situatii, oamenii au nevoie de echipamente speciale, pompe care sa asigure transportul apei din fantani, puturi sau lacuri la locul destinatiei.

Este bine sa stii, in primul rand, pentru ce si in ce contii vei folosi pompa, deoarece in dependenta de modul de folosinta, pompele se deosebesc unele de altele.

De exemplu, in functie de design, pompele se impart in pompe submersibile si pompe de suprafata. Dupa principiul de lucru, exista pompe cu vibrator, centrifugale si de aspiraratie. Dupa principiul de instalare: orizontale si verticale.

Pompa este un detaliu important intr-o gospodarie mai ales acolo unde exista apa procesata, murdara, depuneri si este extrasa direct din iaz sau lac. In acest caz este bine sa alegi o pompa submersibila apa murdara care este special fabricata pentru extragerea apei murdare si dure. Gasesti o varietate de pompe submersibile pe micul-meserias.ro

Cand alegi o pompa submersibila apa murdara, este necesar sa tii cont de puterea ei: cu cit indicatorul este mai mare, cu atit presiunea va fi mai mare. Corespunzator, cu cat puterea de pompare va fi mai mare, cu atat pompa va putea pompa o cantitate mai mare de apa din fantana si o va ridica la o inaltime mai mare cu o putere mai mare.

De asemenea, este important sa alegi pompa cu putere potrivita. Pentru ca daca, de exemplu, vei alege o pompa cu parametri mari, iar fantana este mica si are apa putina, risti sa strici pompa din cauza comutarii dese.

Pompe-submersibile

Iata care sunt criteriile de baza pentru alegerea pompei submersibile:

  • Locul folosirii. Ia in consideratie caracteristicile functionale ale unitatii de pompare. Daca o vei folosi pentru sistemul de drenaj, atunci puterea pompei trebuie sa fie mare. Pentru irigarea terenului cu apa din fantana, va fi potrivita pompa cu o capacitate de 120 l pe minut.
  • Disponibilitatea dispozitivelor de siguranta ,care ar exinde durata de functionare. La instalarea pompelor submersibile pentru pomparea apei din fantani, una din cerintele principale este echiparea lor cu echipament plutitor, care va urmari nivelul apei.
  • Materialul din care este confectionata carcasa unitatii. Acorda atentie acestui detaliu atunci cand alegi pompa submersibila apa murdara. Cele mai rezistente la rezidurile caustice sunt plasticul, inoxul si fonta.

Atunci cand alegi o pompa submersibila, va trebui sa iei in calcul si tipul utilizarii, iar in cazuri exceptionale va trebui sa optezi pentru o pompa cu tocator care este extrem de eficienta pentru evacuarea apei murdare sau a deseurilor din grupurile sanitare, fose sau iazuri.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei