Criteriul National

Ai nevoie de pompa submersibila apa murdara? Iata cum sa o alegi

Ai nevoie de pompa submersibila apa murdara? Iata cum sa o alegi
aprilie 03
16:04 2019

Pompele sunt lucruri indispensabile pentru orice gospodarie mai ales in cazul in care nu exista alimentare cu apa centralizata, canalizare etc. În astfel de situatii, oamenii au nevoie de echipamente speciale, pompe care sa asigure transportul apei din fantani, puturi sau lacuri la locul destinatiei.

Este bine sa stii, in primul rand, pentru ce si in ce contii vei folosi pompa, deoarece in dependenta de modul de folosinta, pompele se deosebesc unele de altele.

De exemplu, in functie de design, pompele se impart in pompe submersibile si pompe de suprafata. Dupa principiul de lucru, exista pompe cu vibrator, centrifugale si de aspiraratie. Dupa principiul de instalare: orizontale si verticale.

Pompa este un detaliu important intr-o gospodarie mai ales acolo unde exista apa procesata, murdara, depuneri si este extrasa direct din iaz sau lac. In acest caz este bine sa alegi o pompa submersibila apa murdara care este special fabricata pentru extragerea apei murdare si dure. Gasesti o varietate de pompe submersibile pe micul-meserias.ro

Cand alegi o pompa submersibila apa murdara, este necesar sa tii cont de puterea ei: cu cit indicatorul este mai mare, cu atit presiunea va fi mai mare. Corespunzator, cu cat puterea de pompare va fi mai mare, cu atat pompa va putea pompa o cantitate mai mare de apa din fantana si o va ridica la o inaltime mai mare cu o putere mai mare.

De asemenea, este important sa alegi pompa cu putere potrivita. Pentru ca daca, de exemplu, vei alege o pompa cu parametri mari, iar fantana este mica si are apa putina, risti sa strici pompa din cauza comutarii dese.

Pompe-submersibile

Iata care sunt criteriile de baza pentru alegerea pompei submersibile:

  • Locul folosirii. Ia in consideratie caracteristicile functionale ale unitatii de pompare. Daca o vei folosi pentru sistemul de drenaj, atunci puterea pompei trebuie sa fie mare. Pentru irigarea terenului cu apa din fantana, va fi potrivita pompa cu o capacitate de 120 l pe minut.
  • Disponibilitatea dispozitivelor de siguranta ,care ar exinde durata de functionare. La instalarea pompelor submersibile pentru pomparea apei din fantani, una din cerintele principale este echiparea lor cu echipament plutitor, care va urmari nivelul apei.
  • Materialul din care este confectionata carcasa unitatii. Acorda atentie acestui detaliu atunci cand alegi pompa submersibila apa murdara. Cele mai rezistente la rezidurile caustice sunt plasticul, inoxul si fonta.

Atunci cand alegi o pompa submersibila, va trebui sa iei in calcul si tipul utilizarii, iar in cazuri exceptionale va trebui sa optezi pentru o pompa cu tocator care este extrem de eficienta pentru evacuarea apei murdare sau a deseurilor din grupurile sanitare, fose sau iazuri.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei