Criteriul National

Ai nevoie de un implant dentar și îți este teamă? Iată care sunt riscurile în cazul acestei intervenții!

Ai nevoie de un implant dentar și îți este teamă? Iată care sunt riscurile în cazul acestei intervenții!
martie 15
19:57 2021

Fără îndoială, implantul dentar a schimbat viața a milioane de persoane din întreaga lume, le-a redat încrederea, sănătatea și frumusețea. Cine s-ar fi gândit că dinții pierduți pot fi înlocuiți într-o manieră elegantă și fără alte neplăceri? Implanturile dentare nu au doar rol cosmetic, ci și practic, deoarece ajută pacienții rămași fără dinți să mestece și să muște din nou tot ce își doresc. 

Însă, deși implantul dentar face minuni pentru zâmbetul pacienților, nu trebuie să uităm totuși că este o intervenție chirurgicală deloc lipsită de riscuri, dar care pot fi diminuate sau chiar eliminate, în cazul în care există o comunicare și o cooperare foarte bună între medic și pacient și dacă se investighează suplimentar. În continuare, îți vom prezenta riscurile unui implant dentar

Riscurile se împart în mai multe categorii, în funcție de factorii declanșatori. Astfel, pot fi riscuri în legătură cu sănătatea pacientului, riscuri ce pot apărea în timpul inserării implantului, riscuri ce pot apărea după inserarea implantului și riscuri ce reduc durata de viață a implantului. În continuare, vom încerca să ți le prezentăm pe rând și îți vom spune cum pot fi minimizate. De asemenea, dacă te-ai hotărât să îți schimbi viața și ai ales această procedură, trebuie să știi că poți alege un implant dentar de calitate de la Smile Ambassador

În primul rând, să discutăm despre riscurile legate de sănătatea pacientului. Acestea sunt totuși considerate rare și au de obicei aceleași riscuri pe care le-ar avea orice intervenție chirurgicală asupra pacientului cu anumite afecțiuni. Astfel, implantul dentar poate avea anumite riscuri dacă pacienții suferă de boli cronice, osteoporoză, probleme de coagulare și altele. Nu înseamnă totuși că acești pacienți nu se vor putea bucura de un implant dentar, însă vor trebui anumite analize suplimentare și evaluarea stării generale a pacientului. 

Momentul inserării implantului este și el deosebit de important, deoarece poate dicta durata de viață a implantului. Astfel, medicul trebuie să știe exact ce mici probleme pot apărea și cum pot fi rezolvate pe loc, iar implantul trebuie să fie calitativ. Un risc ar putea fi ruperea implantului în timpul inserării, astfel încât va fi nevoie de instrumentar special pentru a fi scos. De asemenea, mai există și riscul ca nervul mandibular să fie lezat sau atins, ceea ce poate duce la o ușoară pareză temporară, care se poate rezolva cu tratament specific. Tot in timpul inserării, dacă vorbim despre implanturi montate pe maxilarul superior, se poate vorbi și despre perforarea membranei sinusale, care poate apărea în timpul operației de sinus lifting. În cazul în care membrana nu se reface, este posibil ca implantul să nu poată fi montat. 

După inserarea implantului, pacientul este cel care va determina ce fel de riscuri pot apărea. Astfel, este important ca imediat după inserare, să se evite apariția unei infecții prin păstrarea unei igiene locale foarte bune și prin urmarea tratamentului recomandat de medic, care de obicei cuprinde antibiotice. Este important ca pacientul să nu exercite presiune pe implant timp de 3-4 luni, adică să nu consume alimente foarte dure și să mestece mai ușor, pentru a-i da timp implantului să se integreze în os. 

Ultima categorie este cea a riscurilor ce reduc durata de viața a implantului, iar cele mai importante sunt: igiena deficitară, amânarea vizitelor la stomatolog, ignorarea importanței detartrajului, fumatul. 

În încheiere, sperăm că aceste informații te vor ajuta în cazul în care îți dorești un implant dentar! 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul