Criteriul National

Ai o firma si vrei sa iti duci produsele la export? Afla ce optiuni de transport exista pentru aceasta

Ai o firma si vrei sa iti duci produsele la export? Afla ce optiuni de transport exista pentru aceasta
februarie 11
17:46 2016

transport (1)Cu cat industria inainteaza mai mult, cu atat aceasta devine mai dependenta de transporturi. Materia prima vine din toata lumea si la fel se intampla si cu rezultatele procesului tehnologic care, de cele mai multe ori, sunt trimise la export si trebuie sa ajunga cine stie unde. La fel se intampla si in sectorul alimentar sau in cel agricol, pentru ca, daca vrei sa prosperi in afaceri, trebuie sa ai relatii comerciale in toata tara si chiar mai departe de granitele acesteia.

Din fericire, si firmele de transport au devenit din ce in ce mai bune, ceea ce nu poate sa reprezinte decat un avantaj mare pentru toti cei care apeleaza la ele. In plus, sunt firme care ofera si toate tipurile de transport, indiferent de suprafata pe care se desfasoara acestea.

Transportul pe sosea, varianta cea mai simpla

Este, fara indoiala, cea mai la indemana optiune pentru toti cei care vor sa transporte tot felul de marfuri. Chiar daca ne referim la utilaje, la haine, la alimente sau la aproape toate marfurile posibile (chiar si la unele speciale, asa cum vom vedea in curand). In plus, in majoritatea cazurilor de oferta transport utilaje este prevazut ca ele se vor desfasura pe sosea. Firmele profesioniste sunt dotate in acest sens cu toate cele necesare, de la tiruri si camioane obisnuite, pana la microbuze pentru livrari express si trailere mari si puternice pentru marfurile un pic mai pretentioase.

Uneori apar insa si cerinte mai speciale. Unele utilaje sunt foarte grele, alte marfuri depasesc cu mult lungimea unei remorci clasice, in timp ce unele silozuri sau hale pot fi deopotriva inalte, grele si lungi. Cu alte cuvinte, ele necesita niste servicii de transport special. Pentru cele cu gabarit depasit, termenul folosit este de transport agabaritic. Acesta se realizeaza cu niste vehicule speciale si nu reprezinta o aparitie chiar atat de deasa pe sosele. Pe de-o parte, nu toata lumea are nevoie de astfel de oferte, pe cealalta, multe firme nici nu ofera asa ceva, pentru ca este dificil de pus in practica. Tot de niste transporturi speciale beneficiaza si substantele chimice periculoase, acestea realizandu-se cu ajutorul unor cisterne pregatite pentru asta.

Trasportul maritim, ideal pentru orasele de la malul marii

Un port mare, asa cum este cel din Constanta, are parte zilnic de zeci, daca nu chiar sute de containere descarcate de pe vase. Asadar, se poate spune ca transportul maritim este in floare si asa ar trebui sa se intample in cazul oricarui port de la Marea Neagra.

Acest lucru nu poate sa fie decat un avantajul patronilor, care au sansa sa trimita marfuri in alte tari, dar sa se si aprovizioneze de oriunde. Pe mare pot sa fie duse tot felul de produse, variindu-se de la servicii de transport de marfa congelata pana la haine sau chiar utilaje si materiale pentru industrie (aduse pe sosea sau tot cu vaporul, dar pe Dunare). In port, ele sunt incarcate pe vase specializate, in containere si trimise in toata lumea. In plus, cum vapoarele sunt din ce in ce mai bune, perioada de transport a fost scurtata si ea, astfel incat intr-o saptamana poti sa trimiti sau sa primesti marfa de oriunde din lume.

Transportul aerian, cea mai rapida varianta, dar si cea mai scumpa

Nu oricine are nevoie sa transporte marfuri pe calea aerului si, in general, firmele aleg rar o astfel de optiune. Asta nu inseamna insa ca nu are si avantajele ei. In primul rand, este cea mai rapida si, daca ne gandim ca un avion poate sa ajunga intr-o zi in locuri in care unui vapor i-ar lua o saptamana, ne putem da seama de importanta unui transport aerian atunci cand situatia o cere. In plus, asa cum se intampla si in cazul transportului maritim, pot sa fie trimise si primite tot felul de marfuri, inclusiv cele agabaritice.

In aceste conditii, insa, pretul creste si el. Acesta este unul dintre motivele pentru care firmele nu apeleaza la transportul aerian. Si, chiar si atunci cand apeleaza, o fac doar pentru ca nu exista o alta solutie mai buna si care sa asigure deplasarea marfurilor in cel mai scurt timp posibil, dar si in deplina siguranta.

In Romania exista firme care ofera toate tipurile amintite de transport, una dintre ele fiind Universal Spedition. Aceasta pune la dispozitia firmelor interesate si servicii de transport agabaritic, dar si normal, pe sosea, apa sau prin aer. Acestea pot fi realizate doar pentru o companie, dar si in regim grupaj, ceea ce atrage unele economii.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo