Criteriul National

Ai probleme în relația ta? Cum poți rezolva neînțelegerile din cuplul tău

Ai probleme în relația ta? Cum poți rezolva neînțelegerile din cuplul tău
decembrie 28
12:00 2020

Dacă căsnicia ta are probleme, nu așteptați prea mult pentru a solicita ajutor profesional. Consilierea în căsătorie, numită și terapie de cuplu poate fi foarte eficientă, mai ales dacă cuplurile rezolvarea problemelor mai devreme decât mai târziu.

Începeți prin a găsi un consilier specializat în terapia de cuplu. Sunt acolo și sunt dispuși să ajute. Poate că va trebui să vă întâlniți cu mai mulți pentru a găsi potrivirea potrivită. Este important ca ambii soți să se simtă confortabil cu terapeutul, așa că continuați să încercați până când găsiți persoana potrivită.

Luați în considerare aceste întrebări despre dvs., partenerul dvs. și căsătoria dvs.

  • Te-ai căsătorit la o vârstă fragedă?
  • Sunteți într-o categorie de venituri mai mică?
  • Părinții tăi au divorțat?
  • Vă criticați unii pe alții?
  • Există multă defensivitate în căsnicia ta?
  • Aveți tendința să vă retrageți unul de la altul?
  • Simțiți dispreț și furie unul față de celălalt?
  • Credeți că comunicarea dvs. este slabă?
  • Există infidelitate, dependență sau abuz în căsătoria ta?

Dacă ați răspuns „da” la majoritatea acestor întrebări, atunci aveți un risc statistic mai mare de divorț. Nu înseamnă că divorțul este inevitabil. Dar poate însemna că trebuie să lucrați mult mai mult pentru a vă menține relația pe drumul cel bun. Un consilier în căsătorie vă poate ajuta cu această muncă.

Soții care au așteptări realiste unul față de celălalt și căsătoria lor, comunică bine, folosesc abilități de soluționare a conflictelor și sunt compatibili unul cu celălalt sunt mai puțin expuși riscului de divorț. Încă pot beneficia de consiliere în momente de tranziție sau pur și simplu pentru a-și consolida abilitățile de comunicare și conexiunea puternică.

A face alegerea de a merge la consiliere în cupluri se poate simți ca un pas foarte mare. Implică să recunoști că lucrurile nu sunt perfecte în parteneriatul tău, ceea ce este adesea greu de făcut și înfricoșător de recunoscut.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru căutarea terapiei de cuplu este nevoia de ajutor pentru a depăși o încălcare majoră a încrederii. Poate că a fost infidelitatea , poate că a fost o aventură emoțională, poate a fost o serie de minciuni sau înșelăciuni cu privire la bani. În orice caz, reconstruirea bazei de încredere poate fi adesea ajutată prin crearea unui forum în care ambele părți sunt libere să-și exprime vulnerabilitatea.

Poate că conflictul evident nu este problema, dar te simți în mod constant neînțeles sau ignorat. Sau poate simți că nici măcar nu ai o idee bună despre ceea ce se întâmplă emoțional cu partenerul tău până târziu; el sau ea ar putea fi la fel de bine un străin.

Adesea, unul dintre cele mai tangibile rezultate ale terapiei de cuplu este creșterea comunicării și o îmbunătățire majoră a calității acesteia. Un consilier calificat vă poate dota cu instrumente care vă vor ajuta să vă conectați, să vă auziți și să vă înțelegeți mult mai bine zilnic.

La fel ca în cazul terapiei individuale, uneori terapia cuplurilor este utilă nu numai pentru rezolvarea problemelor, ci și pentru identificarea acestora. Să spunem că ceva din dinamica căsătoriei tale s-a schimbat, dar nu poți să-l descrii cu adevărat.

Sau nu vă simțiți la fel de confortabil cu partenerul dvs. ca pe vremuri. Acestea sunt adesea semne timpurii că interacțiunile devin nesănătoase sau disfuncționale. Nu înseamnă că o persoană este de vină, ci mai degrabă că relația în sine ar putea folosi o reglare, iar cabinetul terapeutului este adesea un loc foarte benefic pentru a începe acest proces.

Dacă credeți că căsnicia voastră are probleme, nu așteptați. Căutați ajutor cât mai curând posibil. Planificați bugetul  și timp pentru acest tratament. Cu cât aștepți mai mult, cu atât va fi mai greu să îți readuci relația pe drumul cel bun.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul