Criteriul National

AJCSPH Summer Sports a ajuns la final, cu ultima editie a anului 2019, cea din septembrie 2019

AJCSPH Summer Sports a ajuns la final, cu ultima editie a anului 2019, cea din septembrie 2019
septembrie 12
08:23 2019

Cea de-a patra editie a jocurilor sportive pe plaja adaptate pentru persoanele cu dizabilitati si utilizatori de fotoliu rulant AJCSPH Summer Sports a avut loc pe 10 septembrie 2019 la Intelect Parc, in incinta Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, prilej cu care sportivii paralimpici ai Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului pentru Persoane cu Handicap s-au intreacut la discipline sportive precum darts, tir cu arcul, atletism stafeta 5X50 de metri si petanque.

Castigatori au fost cei peste 20 de membri AJCSPH care au participat la aceste activitati, facand sport in aer liber si socializand intr-un mod activ si placut.

Dar sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, mentionandu-i pe cei care s-au remarcat in mod deosebit, urcand pe podiumul de premiere:

DARTS:

Locul I – Trofin Aurica;

Locul II – Palabuiuc Raducu;

Locul III – Moldovan Andrei;

Locul IV – Toader Nicusor.

TIR CU ARCUL:

Locul I – Palabuiuc Raducu;

Locul II – Toader Nicusor;

Locul III – Dascalu Anisoara;

Locul IV – Severin Bogdan.

ATLETISM STAFETA 5×50 METRI:

Locul I – Toader Nicusor (capt.), Stamate Adrian, Ionita Florentina, Severin Bogdan, Chivu Adriana;

Locul II – Dascalu Anisoara (capt.), Ene Mitica, Moldovan Andrei, Mamait Ionut, Trofin Aurica;

Locul III – Palabuiuc Raducu (capt.), Herda Ionut, Dascalu Dobre, Alexandru Elena, Leonte Ciprian;

PETANQUE:
Locul I – Severin Bogdan;

Locul II – Ene Mitica;

Locul III – Palabuiuc Raducu;

Locul IV – Trofin Aurica.

Felicitari merita toti participantii, care au raspuns si de aceasta data in numar mare la aceste intreceri extrem de populare in randul sportivilor paralimpici, sportivii fiind, de asemenea, premiati cu trofee, medalii si diplome personalizate.

„Ca de fiecare data, tin sa-i felicit pe toti concurentii, dar si sa nominalizez pe cel mai bun sportiv al acestei editii, in persoana lui Palabuiuc Raducu. Selectia pentru intrecerile paralimpice nationale va fi una dura, tot mai multi membri AJCSPH dovedind ca merita sa faca parte din lot. Dupa cum bine stiti, asociatia noastra face toate eforturile sa organizeze evenimente sportive menite sa conduca la integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate si la constientizarea faptului ca practicarea sportului are un rol benefic atat in mentinerea sanatatii fizice si psihice a fiecaruia dintre noi, cat si in dezvoltarea personala si in comunicarea dintre oameni.

De asemenea, vreau sa multumesc tuturor celor care si-au adus contributia la acest eveniment sportiv: Primariei Constanta prin Directia Generala de Asistenta Sociala Constanta, ONG-ului partener care ne ajuta la organizarea activitatilor sportive – Asociatia Sport Pentru Sanatate si gazdelor noastre – Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si Intelect Parc, proiect al Asociatiei Impreuna pentru Viitor Constanta, a declarat la finalul competitiilor domnul Ion Gembasanu, presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei