Criteriul National

Alarma otomanilor… Contraeditorial

Alarma otomanilor… Contraeditorial
iulie 18
19:26 2016

Odata cu declanșarea alarmei am ajuns să ne fie mai mult frică decât am…intenționa sau am avea nevoie.Chestie discutabilă,după caz…Dar, situația este departe de a fi liniștită!

received_556664664524980

Cu toate acestea, omenirea nu se lasă cu una-cu două. Eh, nu putem afirma dacă am fi făcut progrese în construirea unei lumi deschise, tolerante și cooperante, dar nu ne putem baza pe faptul că această direcție e de la sine înțeleasă .

Situația conflictuală din Turcia este una specială și trebuie tratată constant și vigilent.

Instituțiile pe care le tot venerăm pentru a colabora trebuie să fie vii în mințile și inimile noastre și nu doar niște instrumente birocratice. Avem nevoie de o etică, de un spirit și de o cultură a unității și solidarității umane pentru a ține la distanță forțele întunecate ale trecutului – rasismul și naționalismul.

Cea mai mare parte a nebuniei generate în Turcia s-a bazat pe frică și interese proprii, pe calcule despre câți bani ar putea fi pierduți sau câștigați. Comunitatea e cumva dată la o parte.

Am uitat să fim sau să avem parte de echilibru, de acțiuni frumoase pentru a aduce dragostea și unitatea în ecuație.Numai ca de data aceasta eforturile  nu au fost suficiente pentru o victorie.

A fost imperios nevoie de o întreagă regie nu numai de ceva ziare alarmiste și politicienii oportuniști.

Ca si in cazul UK, sa ne aducem aninte ca unii dintre „pucisti”au convins 6000 de militari să fie solidari.Totusi, nu se pot compara cu  procentul de 51.9% din publicul britanic…gata-gata să dea vina pe UE pentru problemele lor.

received_556664034525043

De aceea nu trebuie să ne descurajăm – dintr-o perspectivă mai vastă, aceasta e doar o bătălie, iar forțele fricii și dezbinării sunt pe val: naționalismul care distruge Europa si alții din anturajul unora care doresc să fie veșnic dictatori .

Tabloul e unul frust și care pune în pericol progresele făcute de ultimele generații.Iar pe tema rasismului și unității ca și multe altele dintre problemele reale sunt tratate de mulți doar superficial.

Puciul din Turcia e cumva un fals apel la luptă pentru a avea vreo opinie.E departe de a fi numită ca fiind mișcarea noastră, o scânteie care reaprinde pasiunea unora de a apăra și reanima proiectele pentru pace și unitate ale umanității.

Aici,ar fi necesar de a ne aduce aminte pentru ce părinții și bunicii noștri s-au angajat ferm în urma unor experiențe dureroase in trecut…

Oare cine a susţinut în număr mare proiectul european și se opun la fel de hotărât lui Erdogan și altora de teapa lui?

Viitorul e unul care ar trebui să fie de partea noastră, dacă vom reuși să păstrăm aprinsă torța iubirii și unității suficient de mult timp pentru a o pasa noii generații.

Totusi, lupta continua din Turcia are un substrat religios deoarece moștenirea otomană are o bază,iar intrarea in vrie și pericolul radical al islamizarii poate escalada orice fel de scenariu sau putere de imaginație.

screen-shot-2016-06-21-at-10-12-27-am

Alarma a fost declanșată. Toți sunt cu ochii ca pe o veritabilă bombă cu efect devastator și întârziat.

Rămâne de văzut cine anume o poate rezolva sau dezamorsa.

received_556664514524995

 

Sursa foto : http:// google.ro

Prof.Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanta, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul