Criteriul National

Alarma otomanilor… Contraeditorial

Alarma otomanilor… Contraeditorial
iulie 18
19:26 2016

Odata cu declanșarea alarmei am ajuns să ne fie mai mult frică decât am…intenționa sau am avea nevoie.Chestie discutabilă,după caz…Dar, situația este departe de a fi liniștită!

received_556664664524980

Cu toate acestea, omenirea nu se lasă cu una-cu două. Eh, nu putem afirma dacă am fi făcut progrese în construirea unei lumi deschise, tolerante și cooperante, dar nu ne putem baza pe faptul că această direcție e de la sine înțeleasă .

Situația conflictuală din Turcia este una specială și trebuie tratată constant și vigilent.

Instituțiile pe care le tot venerăm pentru a colabora trebuie să fie vii în mințile și inimile noastre și nu doar niște instrumente birocratice. Avem nevoie de o etică, de un spirit și de o cultură a unității și solidarității umane pentru a ține la distanță forțele întunecate ale trecutului – rasismul și naționalismul.

Cea mai mare parte a nebuniei generate în Turcia s-a bazat pe frică și interese proprii, pe calcule despre câți bani ar putea fi pierduți sau câștigați. Comunitatea e cumva dată la o parte.

Am uitat să fim sau să avem parte de echilibru, de acțiuni frumoase pentru a aduce dragostea și unitatea în ecuație.Numai ca de data aceasta eforturile  nu au fost suficiente pentru o victorie.

A fost imperios nevoie de o întreagă regie nu numai de ceva ziare alarmiste și politicienii oportuniști.

Ca si in cazul UK, sa ne aducem aninte ca unii dintre „pucisti”au convins 6000 de militari să fie solidari.Totusi, nu se pot compara cu  procentul de 51.9% din publicul britanic…gata-gata să dea vina pe UE pentru problemele lor.

received_556664034525043

De aceea nu trebuie să ne descurajăm – dintr-o perspectivă mai vastă, aceasta e doar o bătălie, iar forțele fricii și dezbinării sunt pe val: naționalismul care distruge Europa si alții din anturajul unora care doresc să fie veșnic dictatori .

Tabloul e unul frust și care pune în pericol progresele făcute de ultimele generații.Iar pe tema rasismului și unității ca și multe altele dintre problemele reale sunt tratate de mulți doar superficial.

Puciul din Turcia e cumva un fals apel la luptă pentru a avea vreo opinie.E departe de a fi numită ca fiind mișcarea noastră, o scânteie care reaprinde pasiunea unora de a apăra și reanima proiectele pentru pace și unitate ale umanității.

Aici,ar fi necesar de a ne aduce aminte pentru ce părinții și bunicii noștri s-au angajat ferm în urma unor experiențe dureroase in trecut…

Oare cine a susţinut în număr mare proiectul european și se opun la fel de hotărât lui Erdogan și altora de teapa lui?

Viitorul e unul care ar trebui să fie de partea noastră, dacă vom reuși să păstrăm aprinsă torța iubirii și unității suficient de mult timp pentru a o pasa noii generații.

Totusi, lupta continua din Turcia are un substrat religios deoarece moștenirea otomană are o bază,iar intrarea in vrie și pericolul radical al islamizarii poate escalada orice fel de scenariu sau putere de imaginație.

screen-shot-2016-06-21-at-10-12-27-am

Alarma a fost declanșată. Toți sunt cu ochii ca pe o veritabilă bombă cu efect devastator și întârziat.

Rămâne de văzut cine anume o poate rezolva sau dezamorsa.

received_556664514524995

 

Sursa foto : http:// google.ro

Prof.Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanta, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro