Criteriul National

Albert Pike și Cavalerii Ku Klux Klan

Albert Pike și Cavalerii Ku Klux Klan
ianuarie 26
14:11 2017

maxresdefault

Mai întâi trebuie să îi cunoaștem mai bine pe Albert Pike și “Ritul Scoțian al Masonilor”. Acesta a apărut “oficial” în 1801 în SUA, din grupa de adepți Tory, care încă dinainte cultivau practici anticreștine, respectiv sataniste.

În 1840 structura organizatorică a masoneriei americane stă sub stricta supraveghere a “Ritului Scotian”, care este împărțit în grade de inițiere până la 33. În afară de aceasta se subîmparte într-o jurisdicție sudică în Arkansas și una nordică în Boston.

Ritul scoțian, ca instrument strategic al “coroanei britanice” a avut o activitate la jumătatea secolului trecut ce a dat naștere la numeroase conflicte rasiale și acte teroriste împotriva SUA și a statelor învecinate. Principalele evenimente au fost ocuparea americană a Mexicului în războiul American (1861-1865) și Campania militară Ku Klux Klan împotrivă reconstrucției statelor din Sud (1867-1870)

“Cavalerii cercului de aur” fondati de George Bickley au ieșit la iveală în Cincinnati sub conducerea lui Killian von Rensselaers. “Cercul de aur” trebuia să creeze un nou imperiu sclavagist cu centrul în Cuba. Țelul era să-i omoare pe hispanicii catolici și să-i înlocuiască cu sclavii negri proaspăt veniți din Africa. Acesta a fost primul “accord liber commercial nord-american”. Sigiliul “Cavalerilor cercului de aur” era același cu al “Cavalerilor de Malta”: Crucea malteză. În final “cavalerii cercului de aur” au dispărut.

În 1867 Albert Pike a fondat la Nashville “Ordinul cavalerilor Ku Klux-Klan”, era “marele dragon” și astfel șeful clanului (gr. Kyklos: cercul); deci, din nou, “Cavelerii cercului de aur”.

KKK folosea ca emblemă tot crucea malteză și era condus de masoni importanți. Dacă avem în vedere țelurile rasiste, lipsite de orice urmă de omenie și tragem concluzia asupra “fiintei interioare” a fondatorului și a membrilor, ajungem să ne întrebăm cu siguranță dacă vorbim despre indivizi aparținând rasei umane.

Printre altele KKK a acționat violent, pentru a le răpi cetățenilor de culoare dreptul la vot, pentru a retrage dreptul de posesie a armelor, pentru a prejudicia școlile în care învățau copiii negri și pentru a coborî nivelul de trai al populației de culoare, ceea ce însemna sclavagism.

Video de pus in articol

Sursa documentare : Jan van Helsing, “Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX”, editura SAMIZDAT

Sursa foto Arhiva personală The Overman Zine

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului The Overman Zine pentru excelentul material pus la dispoziție, în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo