Criteriul National

Albirea dintilor acasa sau la o clinica stomatologica? Avantaje si Dezavantaje

Albirea dintilor acasa sau la o clinica stomatologica? Avantaje si Dezavantaje
iunie 20
13:26 2019

Albirea dintilor acasa sau la o clinica stomatologica? Avantaje si Dezavantaje

Albirea dintilor este un procedeu prin care se indeparteaza petele inestetice, cu scopul de a avea o dantura mai alba si dinti mai stralucitori. In ultimul timp, tot mai multi oameni opteaza pentru albirea dintilor, din dorinta de a avea un zambet perfect.

Zambetul, o “carte de vizita”. De ce se albesc dintii?

Din preocuparea de a afisa o dantura cat mai stralucitoare, multi romani trec pragurile cabinetelor stomatologice pentru diferite tratamente de cosmetica dentara, precum monatarea unor fatete dentare sau albirea dintilor. Suprafata smaltului care acopera dintele este acoperita la randul ei de pori care se aseamana unui burete, in care pot patrunde particule din alimente, cafea, tutun sau alti coloranti alimentari. Toate aceste elemente pot pata dintii.

  • Albirea dintilor acasa

In ceea ce priveste albirea dintilor, chiar daca clinicile stomatologice ofera acest tip de tratament, exista persoane care opteaza pentru albirea dintilor acasa. Ele mizeaza fie pe leacuri babesti precum bicarbonatul de sodiu, carbunele activ gasit la farmacii sau consumul unor alimente ( mere, capsuni, telina ), fie pe benzi de albire, pasta de albire sau kit-uri de albire. In acelasi timp, exista o forma de albire a dintilor acasa aprobata de medici si care presupune utilizarea unei gutiere individualizate. Chiar si asa, tot este necesara o vizita la cabinet.

In ceea ce priveste albirea dintilor acasa, principalul avantaj este cel economic, deoarece produsele folosite pot fi mai ieftine decat o sedinta de albire a dintilor la cabinet. De asemenea, se elimina timpul pierdut spre si la clinica stomatologica. Cu toate acestea, efectele pot intarzia sa apara sau pot fi mentinute pe o perioada mai scurta de timp. In plus, in cazul alimentelor consumate, nu se poate vorbi despre o albire propriu-zisa, ci despre o preventie a ingalbenirii si patarii dintilor.

Acest tip de albire a dintilor se recomanda persoanelor care nu au probleme grave in ceea ce priveste dantura. In orice caz, este recomandat un consult stomatologic la un cabinet specializat.

  • Albirea la cabinetul stomatologic

Medicii recomanda albirea la un cabinet stomatologic pentru un efect real si de durata. Ca procedura, exista o substanta de albire (gel de peroxid) care va fi aplicata pe cele doua arcade ale danturii, timp in care tesutul gingival trebuie protejat cu atentie, pentru a nu fi produse leziuni.

Pentru ca poate avea diferite concentratii care depind de metoda si intensitatea albirii, intregul proces trebuie realizat sub supravegherea unui medic specializat. In cazul in care pacientul este supus unui oarecare risc, pot aparea atat afectiuni dentare, cat si o senzatie de sensibilitate si disconfort.

Avantajele unei albiri a dintilor la cabinetul stomatologic sunt diverse. In primul rand, pacientul se va afla sub stricta supraveghere a unui medic specializat care poate hotari in ce masura poate fi utila o astfel de interventie. Mai mult, in cazul unor afectiuni dentare, va putea fi evaluata starea de sanatate orala pentru prescrierea unui tratament. De asemenea, medicul te poate indruma catre nuanta potrivita si iti poate inlocui eventuale plombe pentru ca acestea sa corespunda danturii.

 

Ca principale dezavantaje, pacientul trebuie sa inteleaga ca se poate supune unor riscuri precum aparitia unei sensibilitati, albirea inegala sau posibile arsuri temporare.

 

O sanatate orala corespunzatoare este mentinuta printr-o igiena ca la carte: este obligatorie spalarea pe dinti de doua ori pe zi si utilizarea atei dentare. De asemenea, este de preferat sa se evite consumarea alimentelor daunatoare, precum cafeaua, produsele dulci, bauturile acidulate sau cele fierbinti. De regula, trebuie facuta o vizita la cabinetul stomatologic de doua ori pe an.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul