Criteriul National

Alege becurile in functie de consum si tipul luminii

Alege becurile in functie de consum si tipul luminii
august 11
12:56 2019

Piata becurilor a trecut printr-o schimbare enorma, odata ce vechile becuri incandescente au fost scoase de pe piata si inlocuite cu becurile cu consum energetic redus. Pentru a fi sigur de calitatea becurilor pe care le cumperi, alege un distribuitor de incredere, asa cum este Eglo.

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti becurile potrivite:

  1. Alegeti un bec in functie de fasung.

Becurile moderne au astazi diferite socluri, partea de jos care se prinde in fasung. Daca pe vremuri toate becurile incandescente aveau soclu filetat, acum gasim in magazine becuri cu soclu nefiletat, care poate fi de tip baioneta cu stifturi sau alte diverse modele. Pentru a evita o incurcatura, este indicat sa luati cu dumneavoastra, la cumparaturii, becul vechi pe care vreti sa il invlocuiti pentru a se potrivi perfect la corpul de iluminat de acasa.

  1. Nu te speria de pretul becurilor cu LED.

Desi au preturi mai mari decat un bec obisnuit, becurile LED te vor ajuta sa economisesti multi bani pe termen lung. Asta pentru ca au o durata de viata foarte mare, de pana la doi ani. Exista trei tipuri principale de becuri – CFL-uri (lampa fluorescenta compacta – tipul standard de bec cu economie de energie), halogene sau LED-uri.

Becuri CFL

Becurile fluorescente compacte (CFL) de la Philips emit o lumina confortabila, delicata, adecvata pentru crearea unei ambiante placute. Becurile CFL sunt foarte performante, economice, au o durata mare de viata si sunt cele mai cautate pe piata. Becurile CFL combina energia iluminatului fluorescent cu confortul si popularitatea corpurilor de iluminat cu incandescenta.

Becurile fluorescente compacte sunt compatibile cu majoritatea corpurilor de iluminat clasice si folosesc cu aproximativ 75% mai putina energie. Becurile CFL dureaza de 6 pana la 15 ori mai mult (6.000 – 15.000 ore). 

Becurile cu halogen

Lumina cu halogen este recunoscuta pentru stralucire si aspectul natural. Creeaza contraste bogate si ilumineaza spatiile cu o atmosfera de curatenie si stralucire, avand, in acelasi timp, capacitati complete de reglare a intensitatii. Comparate, de exemplu, cu LED-urile, becurile cu halogen consuma de cinci ori mai multa energie si emit semnificativ mai multa caldura. 

Becuri LED

Studiile arata ca aceste becuri, comparativ cu becurile incandescente, pot oferi un consum cu 80%-90% mai scazut. Calculand o medie de utilizare zilnica de aproximativ 3 ore, un bec LED poate garanta chiar si pana la 50.000 de ore de “viata”, asadar mai multa lumina, mai putine griji cu facturile. Unul dintre avantajele cu care se pot lauda becurile cu LED este dat de lumina alba, puternica, omogena, extrem de apropiata de cea naturala. Comparativ cu alte tipuri de becuri, cele cu LED nu contin substante toxice, precum plumbul sau mercurul. Mai mult decat atat, vin cu dimensiuni mult mai reduse, sunt extrem de rezistente la socuri si, in lipsa unui filament (ca la becurile incandescente), nu se sparg.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei