Criteriul National

Alege cele mai bune programe de team building-uri pentru un business mai eficient

Alege cele mai bune programe de team building-uri pentru un business mai eficient
iunie 22
13:10 2018

Programe team building numeroase sunt oferite acum de către companiile de specialitate agenților economici interesați în creșterea eficienței organizațiilor pe care le conduc.

Un team building adevărat este acela organizat de o firmă specializată cu notorietate în branșă

Coeziunea angajaților și o comunicare de calitate reprezintă pilonii de bază ai oricărui departament focusat pe îndeplinirea anumitor obiective profesionale într-o companie.

A sosit vremea vacanțelor și ce poate să fie mai interesant decât un program de team building care să îmbine utilul cu plăcutul.

Multe sesiuni de acest gen se organizează în pensiuni izolate unde participanții nu sunt deranjați de persoane străine care ar putea să perturbe activitățile planificate de către traineri cu multă vreme înainte.

Beneficiile ce se obțin de către participanți și companie în urma unui team building profesionist

După finalizarea cu succes al unui asemenea program de team building particularizat, aceia care au luat parte la el vor înțelege mai bine faptul că în cadrul unei companii nu există individualități, ci doar echipe.

Participanții vor conștientiza că nu câștigă victorii la job neapărat cel mai talentat angajat al firmei, care eventual îi poate trage și pe ceilalți după el asemeni unui Mesia. Succesele se câștigă întotdeauna împreună, în momentul când toți își reunesc capacitatea de muncă, dar și celelalte resurse de care dispun, pentru atingerea unui anumit obiectiv comun care este în consens cu valorile organizației unde activează echipa respectivă.

Atunci când componenții unui grup conștientizează faptul că la un anumit moment, la fel cum se întâmplă și în viața particulară, la locul de muncă fiecare are nevoie de niște indicații, de un ajutor concret de la colegi, lucrurile vor merge mai bine dacă și comunicarea va funcționa corespunzător.

Aristotel spunea cândva că excelența se obține nu atunci când facem un lucru o singură dată, ci mai degrabă dacă repetăm iar și iar aceleași activități până când ele ajung să devină o rutină, un obicei.

Munca în echipă desfășurată în cadrul unei firme, fie ea de stat sau privată sau mixtă, ar trebui să se concentreze prioritar pe depășirea barierelor în materie de performanțe la locul de muncă ale fiecărui angajat din respectivul grup profesional, deoarece numai în acest mod agentul economic respectiv poate să reziste pe o piață extrem de concurențială, atât pe plan intern, dar mai ales pe plan internațional.

Încrederea în colegii de serviciu este esențială, alături de respectul reciproc care trebuie să existe în chip indubitabil.

Activitatea profesională este în zilele noastre de obicei o muncă colectivă, asemănătoare cu efortul pe care îl depune o echipă sportivă pe teren: tăria acesteia este gata de nivelul la care se află cel mai slab dintre componenții respectivului grup, nu de vedeta team-ului în cauză.

Iată de ce o egalizare la nivel superior a profesionalismului la locul de muncă poate conduce la o eficientizare foarte puternică a forței companiei în fața competitorilor, așa încât produsele și/sau serviciile pe care le oferă consumatorilor vor fi în număr tot mai mare și de o calitate din ce în ce mai bună.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu