Criteriul National

Alege să îți personalizezi casa cu ajutorul luminii furnizate de leduri

Alege să îți personalizezi casa cu ajutorul luminii furnizate de leduri
aprilie 21
14:30 2019

Când vă gândiți să vă iluminați casa, trebuie să aveți întotdeauna în vedere două obiective esențiale:

- să ajungeți la un un nivel adecvat de iluminare pentru activitățile de bază efectuate de cei din familie în diferitele încăperi;

- să generați atmosfera ideală în fiecare încăpere din locuință (și) cu ajutorul corpurilor de iluminat cu leduri.

Evident, nu este un demers ușor, dovadă că o să fie nevoie de plafoniere, spoturi divers colorate, aplice de perete, lustre, lampadare de interior, chiar mai multe modele de veioze, poate chiar un candelabru.

Ce trebuie să aveți în vedere la un proiect de iluminare a locuinței?

Iluminarea depinde foarte mult de distanța sursei de lumină  până la planul care urmează să fie iluminat.

Dacă ar fi să luăm exemplul banal al unei mede din bucătărie, nu este tot una dacă este luminată de o plafonieră aflată la 3,5 metri înnămeți, pe tavan, sau de niște spoturi ce se găsesc coborâte până pe la 1,5 metri înălțime față de planul piesei de mobilier respective.

Pentru ca iluminarea unui spațiu dintr-o casă să fie unul optim, de obicei se folosește o iluminare pe mai multe planuri: unul general și altele specifice.

Planul general este dat de lumina răspândită de regulă din tavan de plafoniere, lustre sau candelabre, pe când accentele luminoase sunt realizate cu ajutorul unor corpuri de iluminat de dimensiuni reduse, precum ar fi: lampadarele cu becuri led, veiozele cu dimmer, benzile cu leduri etc.

Iluminatul general poate fi obținut cu dispozitive cu leduri predominant tehnice și poate fi direct (adică cu sursa de lumină care dirijează lumina în jos) sau indirect (adică cu sursa de lumină care dirijează lumina în sus sau spre lateral).

Temperatura culorii luminii, mai importantă decât credeți!

Când achiziționați corpuri de iluminat de înaltă calitate, una dintre informațiile esențiale pe care le găsiți în cataloagele cu specificații tehnice este temperaturile de aceea referitoare la culoarea becurilor compatibile cu dispozitivul de fixare. Acest lucru este valabil mai ales pentru iluminatul cu leduri, care a înlocuit din fericire periculoasele becuri cu incandescență.

Cea mai răspândită temperatură de culoare care este prezentă în locuințe este de 3000 K. Ea este aceea specifică unui alb cald cu o ușoară nuanță gălbuie.

Desigur, în funcție de necesități, se pot alege și corpuri de iluminat care funcționează cu becuri cu leduri de culoare neutră sau chiar rece.

Specialiștii spun că ar trebui alese nuanțele de neutre pentru băi și holuri, casa scărilor.

Culoarea rece mai degrabă pentru garaje, ateliere, spații exterioare, decât pentru încăperile unde se locuiește efectiv, deoarece este mult prea dură pentru ochi și, implicit, pentru psihicul uman. Un astfel de mediu este bun pentru un loc de muncă (luminile reci par mai strălucitoare și creează o atmosferă care cresc productivitatea în muncă), dar într-o casă nu, pentru că obosești, ținând mereu creierul în alertă.

Cea mai ofertantă cameră unde vă puteți juca liber cu nivelele de iluminare este livingul, deoarece este un spațiu care este multifuncțional, fiind folosit zilnic de mai mulți din familie.

Pentru idei de iluminare a unor spații rezidențiale intrați pe site-ul de prezentare al celor de la Eglo Romania unde veți putea ca să găsiți o varietate de produse tocmai bune pentru a personaliza folosind lumina de diferite tipuri o casă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei