Criteriul National

Alege să îți personalizezi casa cu ajutorul luminii furnizate de leduri

Alege să îți personalizezi casa cu ajutorul luminii furnizate de leduri
aprilie 21
14:30 2019

Când vă gândiți să vă iluminați casa, trebuie să aveți întotdeauna în vedere două obiective esențiale:

- să ajungeți la un un nivel adecvat de iluminare pentru activitățile de bază efectuate de cei din familie în diferitele încăperi;

- să generați atmosfera ideală în fiecare încăpere din locuință (și) cu ajutorul corpurilor de iluminat cu leduri.

Evident, nu este un demers ușor, dovadă că o să fie nevoie de plafoniere, spoturi divers colorate, aplice de perete, lustre, lampadare de interior, chiar mai multe modele de veioze, poate chiar un candelabru.

Ce trebuie să aveți în vedere la un proiect de iluminare a locuinței?

Iluminarea depinde foarte mult de distanța sursei de lumină  până la planul care urmează să fie iluminat.

Dacă ar fi să luăm exemplul banal al unei mede din bucătărie, nu este tot una dacă este luminată de o plafonieră aflată la 3,5 metri înnămeți, pe tavan, sau de niște spoturi ce se găsesc coborâte până pe la 1,5 metri înălțime față de planul piesei de mobilier respective.

Pentru ca iluminarea unui spațiu dintr-o casă să fie unul optim, de obicei se folosește o iluminare pe mai multe planuri: unul general și altele specifice.

Planul general este dat de lumina răspândită de regulă din tavan de plafoniere, lustre sau candelabre, pe când accentele luminoase sunt realizate cu ajutorul unor corpuri de iluminat de dimensiuni reduse, precum ar fi: lampadarele cu becuri led, veiozele cu dimmer, benzile cu leduri etc.

Iluminatul general poate fi obținut cu dispozitive cu leduri predominant tehnice și poate fi direct (adică cu sursa de lumină care dirijează lumina în jos) sau indirect (adică cu sursa de lumină care dirijează lumina în sus sau spre lateral).

Temperatura culorii luminii, mai importantă decât credeți!

Când achiziționați corpuri de iluminat de înaltă calitate, una dintre informațiile esențiale pe care le găsiți în cataloagele cu specificații tehnice este temperaturile de aceea referitoare la culoarea becurilor compatibile cu dispozitivul de fixare. Acest lucru este valabil mai ales pentru iluminatul cu leduri, care a înlocuit din fericire periculoasele becuri cu incandescență.

Cea mai răspândită temperatură de culoare care este prezentă în locuințe este de 3000 K. Ea este aceea specifică unui alb cald cu o ușoară nuanță gălbuie.

Desigur, în funcție de necesități, se pot alege și corpuri de iluminat care funcționează cu becuri cu leduri de culoare neutră sau chiar rece.

Specialiștii spun că ar trebui alese nuanțele de neutre pentru băi și holuri, casa scărilor.

Culoarea rece mai degrabă pentru garaje, ateliere, spații exterioare, decât pentru încăperile unde se locuiește efectiv, deoarece este mult prea dură pentru ochi și, implicit, pentru psihicul uman. Un astfel de mediu este bun pentru un loc de muncă (luminile reci par mai strălucitoare și creează o atmosferă care cresc productivitatea în muncă), dar într-o casă nu, pentru că obosești, ținând mereu creierul în alertă.

Cea mai ofertantă cameră unde vă puteți juca liber cu nivelele de iluminare este livingul, deoarece este un spațiu care este multifuncțional, fiind folosit zilnic de mai mulți din familie.

Pentru idei de iluminare a unor spații rezidențiale intrați pe site-ul de prezentare al celor de la Eglo Romania unde veți putea ca să găsiți o varietate de produse tocmai bune pentru a personaliza folosind lumina de diferite tipuri o casă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei