Criteriul National

Alegerea ghetelor potrivite pentru copii

aprilie 20
10:01 2022

Gasirea unor ghete copii potrivite nu este intotdeauna usoara. Mai ales cand trebuie sa alegi unele pentru copilul tau (mic). Modelele pentru copii mici inainte de trei ani sunt adesea scumpe. Au o durata de viata foarte limitata: trei sau patru luni. Ulterior, acestea sunt prea mici sau prea deteriorate. De indata ce se ridica si incepe sa-si doreasca sa exploreze lumea pe propriile picioare, pantofii si ghetele de copii devin noii sai aliati in viata.

De ce este important ce incaltaminte alegi pentru copilul tau?

Din motive de economie sau efect de moda, multi parinti opteaza pentru pantofi draguti la preturi mici. O greseala. Daca din punct de vedere estetic sunt perfecte, acesti pantofi pun in pericol buna dezvoltare a copilului care risca sa-si rasuceasca piciorul si sa aiba dificultati in gasirea unui echilibru. Si, eventual, sa aiba nevoie de ingrijorari ortopedice care te vor impinge sa consulte un specialist cativa ani mai tarziu.

Trecerea pantofilor de la cei mai in varsta la cei mai tineri nu este, de asemenea, recomandata de ortoped. Modul lor de a merge este marcat de pantofii lor. Unul se va baza, fara indoiala, mai mult pe o anumita zona a piciorului si al doilea pe altul, ceea ce va face din pantoful uzat un pantof „dezechilibrat” . A purta pantofi in fiecare zi, care au fost deja purtati de un alt copil, nu este lipsit de risc pentru exploratorul urban, intre unu si trei ani. Poti lua cizme de cauciuc second-hand, papuci cu talpa moale sau Moon Boots, dar nimic altceva.

Cum alegi marimea potrivita?

Pentru cei mici (inainte de trei ani), este mai bine sa alegi ghete inalte. Acestea vor sustine calcaiul si glezna, iar o incaltaminte copii din piele va fi preferata fata de alte materiale. Permite piciorului sa respire si se inmoaie in timp, continuand sa mentina piciorul drept. Anumite tesaturi sau materiale plastice sunt foarte alergenice si provoaca reactii cutanate impresionante la copii mici, chiar si arsuri. Pielea ramane materialul ideal.

O incaltaminte potrivita este, de asemenea, cea cu dimensiunea potrivita. Pentru a fi sigur, copilul trebuie sa incerce pantoful. Poate parea banal, dar achizitiile „oarbe” bazate pe o singura dimensiune de pantof sunt in mod regulat dezamagitoare. De asemenea, se intampla ca parintii sa aleaga sa cumpere incaltaminte cu o dimensiune mai mare, chiar daca asta inseamna sa pui ceva in varf. Dar, pentru sandale, este imposibil. Este absolut necesar sa le alegi cu dimensiunea buna.

Cand doresti sa cumperi ghete pentru copilul tau, este important sa masori lungimea piciorului copilului si sa adaugi automat intre 12 si 15 mm. Poate suna mult, dar este spatiul recomandat pentru ca ghetele sa fie potrivite pentru copil si pentru ca piciorul sa se dezvolte corect. Asa cum s-a spus, este de asemenea necesar sa verifici forma piciorului copilului pentru a putea alege incaltamintea cea mai potrivita (piciorul lat sau ingust).

In cele din urma, este doar esential sa faci achizitia in prezenta copilului si e necesar sa stii ca marimile difera in functie de marci.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul