Criteriul National

Alegerea hăinuțelor pentru botez, o provocare pentru mămică și nășică

Alegerea hăinuțelor pentru botez, o provocare pentru mămică și nășică
octombrie 30
17:29 2018

Bebelușul ce urmează a fi creștinat va purta cu ocazia acestui eveniment în principiu două tipuri de hăinuțe botez.

La biserică va ajunge având ținută cu care este îmbrăcat de acasă și de care va fi dezbrăcat înainte de momentul culminat al cufundării în cristelniță de către preot.

Ulterior, după miruire, va fi îmbrăcat cu un alt set de articole vestimentare.

Conform tradiției noastre strămoșești, părinții celui mic procură hainele pe care copilul le poartă până devine creștin, iar nașii se ocupă de hainele de după botezul propriu-zis.

Trebuie subliniat faptul că, deși nașa este aceea care se ocupă de hăinuțele festive de după botez, este necesar ca ea să se consulte cu mama și să hotărască amândouă, de comun acord, deoarece doar așa se pot valorifica informațiile cele mai bune despre materialele textile preferate de cel mic, despre modelele dorite de mamă ori de alte cerințe speciale pe care nășica nu are de unde ca să le cunoască dacă nu comunică foarte bine cu mama.

Internetul reușește să ușureze alegerea celor două femei, deoarece împreună, mama și nașa, pot să caute pe îndelete, chiar de acasă, acele costumașe botez sau rochițe botez de purtat după miruire ce li se par perfecte. De pe lista scurtă de opțiuni posibile, vor putea alege mai apoi ceea ce li se pare mai bun calitativ și mai frumos. Prețurile nu sunt deloc mari pentru hăinuțele de botez online destinate sugarilor, indiferent că e vorba de fetițe sau băieței, deci nu trebuie ca să își facă probleme în acest sens.

Important este ca articolele de îmbrăcăminte comandate să fie din materialele potrivite, să fie ușor de pus și de scos, să nu aibă accesorii care pot să rănească pielea copilului și nici să nu prezinte riscul de a se desprinde și a fi înghițite de cel mic din greșeală (nasturi, paiete, pietre Swarovski, mărgeluțe etc.).

Mărimea hăinuțelor de botez trebuie să fie și ea cea potrivită, deoarece pentru un copil mic lejeritatea în mișcări este extrem de importantă.

Tocmai din această cauză, o ținută botez nu se comandă decât cu relativ puțin timp înainte de momentul desfășurării acestuia, pentru ca să se aleagă hăinuțele potrivit cu lungimea și greutatea copilului, nu doar în raport de modă, model și cromatică.

Referitor la culori, trebuie precizat că nuanțele pastelate sunt liniștitoare, în timp ce acelea puternice, mai ales culoarea roșie tind ca să agite și mai mult un sugar, care și așa este de multe ori speriat după momentul cufundării în cristelniță.

Poate ar fi bine ca atunci când se achiziționează hăinuțe de botez pentru copilul mic să ne orientăm și după ceea ce ne recomandă specialiștii în psihologie. Conform acestora, aria de percepția culorilor pentru un copil de câteva luni se află prioritar în zona pieptului și brațelor de aceea niște nuanțe liniștitoare de bleu, verde pal, roz stins, sunt mult mai bune decât un roșu puternic, spre exemplu, care o să îl facă să devină și mai agitat decât este oricum într-o asemenea zi, extrem de obositoare pentru el, unde se vine în contact cu multe persoane necunoscute, iar decorurile se schimbă rapid, la fel și sunetele ce năvălesc în cascadă asupra lui, micuță ființă creștinată care de-abia începe să descopere cu uimire lumea în care va trăi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul