Criteriul National

Alegerea hăinuțelor pentru botez, o provocare pentru mămică și nășică

Alegerea hăinuțelor pentru botez, o provocare pentru mămică și nășică
octombrie 30
17:29 2018

Bebelușul ce urmează a fi creștinat va purta cu ocazia acestui eveniment în principiu două tipuri de hăinuțe botez.

La biserică va ajunge având ținută cu care este îmbrăcat de acasă și de care va fi dezbrăcat înainte de momentul culminat al cufundării în cristelniță de către preot.

Ulterior, după miruire, va fi îmbrăcat cu un alt set de articole vestimentare.

Conform tradiției noastre strămoșești, părinții celui mic procură hainele pe care copilul le poartă până devine creștin, iar nașii se ocupă de hainele de după botezul propriu-zis.

Trebuie subliniat faptul că, deși nașa este aceea care se ocupă de hăinuțele festive de după botez, este necesar ca ea să se consulte cu mama și să hotărască amândouă, de comun acord, deoarece doar așa se pot valorifica informațiile cele mai bune despre materialele textile preferate de cel mic, despre modelele dorite de mamă ori de alte cerințe speciale pe care nășica nu are de unde ca să le cunoască dacă nu comunică foarte bine cu mama.

Internetul reușește să ușureze alegerea celor două femei, deoarece împreună, mama și nașa, pot să caute pe îndelete, chiar de acasă, acele costumașe botez sau rochițe botez de purtat după miruire ce li se par perfecte. De pe lista scurtă de opțiuni posibile, vor putea alege mai apoi ceea ce li se pare mai bun calitativ și mai frumos. Prețurile nu sunt deloc mari pentru hăinuțele de botez online destinate sugarilor, indiferent că e vorba de fetițe sau băieței, deci nu trebuie ca să își facă probleme în acest sens.

Important este ca articolele de îmbrăcăminte comandate să fie din materialele potrivite, să fie ușor de pus și de scos, să nu aibă accesorii care pot să rănească pielea copilului și nici să nu prezinte riscul de a se desprinde și a fi înghițite de cel mic din greșeală (nasturi, paiete, pietre Swarovski, mărgeluțe etc.).

Mărimea hăinuțelor de botez trebuie să fie și ea cea potrivită, deoarece pentru un copil mic lejeritatea în mișcări este extrem de importantă.

Tocmai din această cauză, o ținută botez nu se comandă decât cu relativ puțin timp înainte de momentul desfășurării acestuia, pentru ca să se aleagă hăinuțele potrivit cu lungimea și greutatea copilului, nu doar în raport de modă, model și cromatică.

Referitor la culori, trebuie precizat că nuanțele pastelate sunt liniștitoare, în timp ce acelea puternice, mai ales culoarea roșie tind ca să agite și mai mult un sugar, care și așa este de multe ori speriat după momentul cufundării în cristelniță.

Poate ar fi bine ca atunci când se achiziționează hăinuțe de botez pentru copilul mic să ne orientăm și după ceea ce ne recomandă specialiștii în psihologie. Conform acestora, aria de percepția culorilor pentru un copil de câteva luni se află prioritar în zona pieptului și brațelor de aceea niște nuanțe liniștitoare de bleu, verde pal, roz stins, sunt mult mai bune decât un roșu puternic, spre exemplu, care o să îl facă să devină și mai agitat decât este oricum într-o asemenea zi, extrem de obositoare pentru el, unde se vine în contact cu multe persoane necunoscute, iar decorurile se schimbă rapid, la fel și sunetele ce năvălesc în cascadă asupra lui, micuță ființă creștinată care de-abia începe să descopere cu uimire lumea în care va trăi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu