Criteriul National

Alegerea unei biciclete de sosea – ce trebuie sa urmaresti!

Alegerea unei biciclete de sosea – ce trebuie sa urmaresti!
noiembrie 24
17:50 2017

Bicicleta de sosea sau cursiera se remarca printr-un excelent randament al pedalarii, ceea ce asigura o deplasare foarte rapida, in special pe suprafele fara denivelari si care faciliteaza atingerea unor viteze sporite. Principalul avantaj oferit de o bicicicleta de sosea este ca poate efectua deplasarea intre doua puncte intr-un termen redus de timp. Aerodinamismul ridicat, manevrabilitatea ridicata si fiabilitatea oferita in parcurgerea unor distante lungi constituie elementele de care trebuie sa tina cont orice viitor posesor de cursiera.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand iti alegi o bicicleta de sosea?

Spre deosebire de bicicletele de tip mountain bike sau trekking, acest tip de bicicleta este ideal pentru deplasarea pe suprafetele de teren lipsite de denivelari si care permit atingerea unei viteze ridicate. In plus, pentru ca aceste biciclete permit ascensiuni rapide si sprinturi, este necesar ca raportul dintre elementele componente si greutatea lor sa fie unul ideal. Cursiera este, prin definitie, o bicicleta usoara si simplu de manevrat, care permite atingerea unor viteze cu mult superioare celorlalte tipuri de bicicleta. Va recomandam consultarea unui ghid de achizitie bicicleta de sosea: click aici ; de asemenea, va poate ajuta si un ghid comparativ pentru cele mai bune biciclete. Ca sa facem un rezumat, mai jos puteti citi care sunt aspectele pe care trebuie sa intruneasca viitoarea ta bicicleta de sosea:

  • Materialele din componenta trebuie sa fie de calitate superioara – acestea sunt responsabile de nivelul de randament pe care il ofera bicicleta. Aluminiul si carbonul sunt elementele care fac diferenta dintre o cursiera ultra-rapida si o simpla bicicleta de sosea. Dar, numai daca sunt de cea mai buna calitate, ceea ce inseamna ca ofera un excelent raport intre rezistenta la uzura in timp si greutate.
  • Forta de propulsare a bicicletei de sosea – este un element foarte important in angrenajul bicicletei, dat fiind faptul ca acesta este indicatorul de referinta pentru viteza pe care o va atinge cursiera. Tipul angrenajului influenteaza modul si viteza de deplasare, astfel ca sunt de preferat cele cu 2 sau 3 placi pentru a beneficia de o viteza de propulsare cat mai sporita.
  • Lungimea si marimea cadrului bicicletei de sosea – probarea acesteia este cea mai buna modalitate de a alege cursiera ideala. Pozitia pe bicicleta, din timpul deplasarii, trebuie sa fie una care sa permita organismului sa fie relaxat, iar dispunerea fortei de impingere in picioare sa fie una cat mai buna. In plus, cadrul trebuie sa fie cat mai rigid, astfel incat sa permita o tinuta adecvata la parcurgerea unor distante lungi.
  • Ghidonul – este de preferat o cursiera cu ghid ajustabil sau una cu ghidon lasat, astfel incat forta din brate sa fie cat mai bine utilizata in procesul de propulsie a bicicletei.

Alegerea cursierei potrivite este mult mai simpla atunci cand se tine cont de aceste caracteristici!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro