Criteriul National

Alegerea unei biciclete de sosea – ce trebuie sa urmaresti!

Alegerea unei biciclete de sosea – ce trebuie sa urmaresti!
noiembrie 24
17:50 2017

Bicicleta de sosea sau cursiera se remarca printr-un excelent randament al pedalarii, ceea ce asigura o deplasare foarte rapida, in special pe suprafele fara denivelari si care faciliteaza atingerea unor viteze sporite. Principalul avantaj oferit de o bicicicleta de sosea este ca poate efectua deplasarea intre doua puncte intr-un termen redus de timp. Aerodinamismul ridicat, manevrabilitatea ridicata si fiabilitatea oferita in parcurgerea unor distante lungi constituie elementele de care trebuie sa tina cont orice viitor posesor de cursiera.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand iti alegi o bicicleta de sosea?

Spre deosebire de bicicletele de tip mountain bike sau trekking, acest tip de bicicleta este ideal pentru deplasarea pe suprafetele de teren lipsite de denivelari si care permit atingerea unei viteze ridicate. In plus, pentru ca aceste biciclete permit ascensiuni rapide si sprinturi, este necesar ca raportul dintre elementele componente si greutatea lor sa fie unul ideal. Cursiera este, prin definitie, o bicicleta usoara si simplu de manevrat, care permite atingerea unor viteze cu mult superioare celorlalte tipuri de bicicleta. Va recomandam consultarea unui ghid de achizitie bicicleta de sosea: click aici ; de asemenea, va poate ajuta si un ghid comparativ pentru cele mai bune biciclete. Ca sa facem un rezumat, mai jos puteti citi care sunt aspectele pe care trebuie sa intruneasca viitoarea ta bicicleta de sosea:

  • Materialele din componenta trebuie sa fie de calitate superioara – acestea sunt responsabile de nivelul de randament pe care il ofera bicicleta. Aluminiul si carbonul sunt elementele care fac diferenta dintre o cursiera ultra-rapida si o simpla bicicleta de sosea. Dar, numai daca sunt de cea mai buna calitate, ceea ce inseamna ca ofera un excelent raport intre rezistenta la uzura in timp si greutate.
  • Forta de propulsare a bicicletei de sosea – este un element foarte important in angrenajul bicicletei, dat fiind faptul ca acesta este indicatorul de referinta pentru viteza pe care o va atinge cursiera. Tipul angrenajului influenteaza modul si viteza de deplasare, astfel ca sunt de preferat cele cu 2 sau 3 placi pentru a beneficia de o viteza de propulsare cat mai sporita.
  • Lungimea si marimea cadrului bicicletei de sosea – probarea acesteia este cea mai buna modalitate de a alege cursiera ideala. Pozitia pe bicicleta, din timpul deplasarii, trebuie sa fie una care sa permita organismului sa fie relaxat, iar dispunerea fortei de impingere in picioare sa fie una cat mai buna. In plus, cadrul trebuie sa fie cat mai rigid, astfel incat sa permita o tinuta adecvata la parcurgerea unor distante lungi.
  • Ghidonul – este de preferat o cursiera cu ghid ajustabil sau una cu ghidon lasat, astfel incat forta din brate sa fie cat mai bine utilizata in procesul de propulsie a bicicletei.

Alegerea cursierei potrivite este mult mai simpla atunci cand se tine cont de aceste caracteristici!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo