Criteriul National

Alegeri 2016: Concluzii la cald dupa votul de ieri

Alegeri 2016: Concluzii la cald dupa votul de ieri
decembrie 12
07:33 2016

Judecand dupa primele rezultate, putem trage cateva concluzii:

PSD a castigat datorita campaniei lesinate dusa de PNL, a lipsei de cadre si in special a unui lider cu rol de remorcher. Era bun si un buldozer , dar l-a pierdut din cauza DNA . Un important nr de liberali sau pedelisti nemultumiti de unificarea PNL-PDL precum si a lipsei de performante politice ale presedintelui Johanis si premierului Ciolos pe care PNL si l-a asociat prematur, in mod sigur au votat cu PSD . Declaratia dlui Dragnea ca PSD va fi partidul tuturor romanilor si ca va face si va drege , ramane la nivelul demagogiei politicianiste specifice partidelor noastre si in special a PSD. PSD a fost , este si va fi partidul coruptilor si al celor pe care acest partid i-a adus la sapa de lemn. Victoria PSD, duce Romania in urma cu 20 de ani , si in curand vom vedea aceleasi abuzuri din trecut si o Justitie transformata in instrument pesedist. Victoria PSD demonstreaza ca asa zisa dreapta exista in Romania doar cu numele . Vor mai fi si alte consecinte cu efecte pe plan intern si extern de care vom vorbi la timpul respectiv .

PNL plateste scump gafele istorice, participarea la USL si fuziunea cu PDL care a vrut sa se ascunda de ochii electoatului faţă de care a gresit profund , nu prin masurile luate cat pentru ca a tratat cu dispret parerea cetatenilor loviti de soarta, obligandu-i pe cei cu venituri modeste sa plateasca asa zisele efecte ale crizei, in timp ce toti cei bogati sau cu venituri peste medie au fost crutati. Prin unificare si realizarea Marelui PNL, fostul PNL a crezut ca daca va creste nr. membrilor de partid devine cel mai tare din parcare. PNL a gresit ridicandu-l pe Ciolos la rand de mare om politic si salvator al Romaniei. Mult laudatele liste cu ” oameni noi ” n-a determinat electoratul sa cada pe spate de bucurie, si acum, in urma rezultatului dezastruos pentru liberali , „cei vechi ” salta de bucurie si sigur ca zic in sinea lor , ca fara ei , rezultatul nu putea fi altul. Ne referim la Constanta in special, unde niciun veteran in frunte cu Hasotti nu si-a facut simtita prezenta in campanie, lasand toata raspunderea pe seama celor noi, vergili (pardon , virgini ) si neprihaniti. Altul era rezultatul daca de campanie s-ar fi ocupat Hasotti , Manea si Tartarache. Caderea pe toboganul politic al PNL era de asteptat. Liberalismul este de mult in cadere in Europa si nu va mai rezista mult datorita faptului ca s-a transformat in libertinaj. PNL mai are o sansa: sa roage PSD sa se revina la USL, pentru ca ambele partide sa ne fericeasca definitiv, trimitandu-ne in Rai. Mai ramane sa vedem câţi liberali vor dezerta din PNL si vor trece cu bagajele (arme nu au ) in tabara adversa unde va incepe curand Marele Ospăţ.

In mod sigur, Dragnea se va razbuna si asa cum a declarat , va da dusmanilor paine si sare conform Bibliei, dar cu conditia ca acestia sa – si scoata sarea singuri .

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Iorgu

Daniel Iorgu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo