Criteriul National

Alegeri 2016: Concluzii la cald dupa votul de ieri

Alegeri 2016: Concluzii la cald dupa votul de ieri
decembrie 12
07:33 2016

Judecand dupa primele rezultate, putem trage cateva concluzii:

PSD a castigat datorita campaniei lesinate dusa de PNL, a lipsei de cadre si in special a unui lider cu rol de remorcher. Era bun si un buldozer , dar l-a pierdut din cauza DNA . Un important nr de liberali sau pedelisti nemultumiti de unificarea PNL-PDL precum si a lipsei de performante politice ale presedintelui Johanis si premierului Ciolos pe care PNL si l-a asociat prematur, in mod sigur au votat cu PSD . Declaratia dlui Dragnea ca PSD va fi partidul tuturor romanilor si ca va face si va drege , ramane la nivelul demagogiei politicianiste specifice partidelor noastre si in special a PSD. PSD a fost , este si va fi partidul coruptilor si al celor pe care acest partid i-a adus la sapa de lemn. Victoria PSD, duce Romania in urma cu 20 de ani , si in curand vom vedea aceleasi abuzuri din trecut si o Justitie transformata in instrument pesedist. Victoria PSD demonstreaza ca asa zisa dreapta exista in Romania doar cu numele . Vor mai fi si alte consecinte cu efecte pe plan intern si extern de care vom vorbi la timpul respectiv .

PNL plateste scump gafele istorice, participarea la USL si fuziunea cu PDL care a vrut sa se ascunda de ochii electoatului faţă de care a gresit profund , nu prin masurile luate cat pentru ca a tratat cu dispret parerea cetatenilor loviti de soarta, obligandu-i pe cei cu venituri modeste sa plateasca asa zisele efecte ale crizei, in timp ce toti cei bogati sau cu venituri peste medie au fost crutati. Prin unificare si realizarea Marelui PNL, fostul PNL a crezut ca daca va creste nr. membrilor de partid devine cel mai tare din parcare. PNL a gresit ridicandu-l pe Ciolos la rand de mare om politic si salvator al Romaniei. Mult laudatele liste cu ” oameni noi ” n-a determinat electoratul sa cada pe spate de bucurie, si acum, in urma rezultatului dezastruos pentru liberali , „cei vechi ” salta de bucurie si sigur ca zic in sinea lor , ca fara ei , rezultatul nu putea fi altul. Ne referim la Constanta in special, unde niciun veteran in frunte cu Hasotti nu si-a facut simtita prezenta in campanie, lasand toata raspunderea pe seama celor noi, vergili (pardon , virgini ) si neprihaniti. Altul era rezultatul daca de campanie s-ar fi ocupat Hasotti , Manea si Tartarache. Caderea pe toboganul politic al PNL era de asteptat. Liberalismul este de mult in cadere in Europa si nu va mai rezista mult datorita faptului ca s-a transformat in libertinaj. PNL mai are o sansa: sa roage PSD sa se revina la USL, pentru ca ambele partide sa ne fericeasca definitiv, trimitandu-ne in Rai. Mai ramane sa vedem câţi liberali vor dezerta din PNL si vor trece cu bagajele (arme nu au ) in tabara adversa unde va incepe curand Marele Ospăţ.

In mod sigur, Dragnea se va razbuna si asa cum a declarat , va da dusmanilor paine si sare conform Bibliei, dar cu conditia ca acestia sa – si scoata sarea singuri .

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Iorgu

Daniel Iorgu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo