Criteriul National

Alegeri ,alegeri…

Alegeri ,alegeri…
mai 15
07:32 2019

a

Motto : ” Nu in ei insisi e marirea lor, / Este in slabiciunea noastra.” – Eminescu

Opinia publica- e ste arma ” secreta” in batalia electorala !

De ce spun acestea? Simplu, recent am primit recent um material ” compromitator” despre trecutul unui candidat la functia de eurodeputat, pe numele lui comupus ” RAR- RES „. Ceea ce m-a indignat a fost revenirea la ” DOSARUL de cadre” din era comunista, dosar care era scara dubla pe care urcau si coborau ” cadrele” dupa vointa Conducatorului. Cui e frica de de acest candidat de a fost nevoie sa se utilizeze arsenalul de propaganda comunista ?
Pe de alta parte, liderii politici, garantii celor trecuti pe lista candidatilor pentru alegerile deputatilor in Parlamentul European, joaca in public rolul de super-formatori de opinie si chiar mai mult… de vizionari . Cum poate fi inteleasa promisiune liderului partidului de guvernamant precum ca pana-n anul 2040 impozitul pe proprietate va ramane la fel ca cel de anul acesta, decat o afirmatie din categoria science fiction ? Nu se stie precis daca mai sunt bani pentru plata pensiilor si in sept. a.c si spunem cu o siguranta cosmica ce va fi peste 21 de ani ?
Am spus ca liderii politici si-au luat rolul de formare a OPINIEI PUBLICE, astfel incat sustinerea de catre mase sa fie certa in favoarea lor. Initiativa este una inteligenta si este de vreun secol si jumatate pe ” piata ideilor” destinate maselor . Iata ce spunea un ministru englez la sfarsitul secolului al XXI-lea : ” Opinia publica e a mea… pentru ca eu o fac. ” .
Si totusi… cu asa desfasurare de forte in actuala campanie electorala din 26 mai, cat si pentru cele ce urmeaza ,practic sunt trei in una, am ramas tot nelamuriti in privinta modului cum Parlamentul European , in noua componenta dupa alegeri, va influienta viata noastra si a Romaniei. Catre ce Europa ne indreptam inca nu stim. Stim insa ca interesul personal al liderilor politici si interesul de grup al partidelor orienteaza batalia electorala catre teme strict interne, asa ca sa nu mai inteleaga omul nimic si sa intrebe : Noi pentru ce votam la 26 mai?

Sursa foto : B1

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 15 Mai 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul